web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Amerikaanse steden verliezen jaarlijks 36 miljoen bomen. Dit is waarom het ertoe doet en hoe u het kunt stoppen

(CNN)Als je op zoek bent naar een reden om je zorgen te maken over het verlies van bomen, dan zijn de recordbrekende hittegolven van deze zomer misschien iets voor jou. Bomen kunnen de zomertemperaturen in de zomer met wel 10 graden Fahrenheit verlagen , volgens een recent onderzoek .

Maar de bomenbedekking in Amerikaanse steden krimpt. Uit een vorig jaar gepubliceerde studie van de Amerikaanse Forest Service bleek dat we gedurende een periode van vijf jaar jaarlijks 36 miljoen bomen verloren van stedelijke en landelijke gemeenschappen. Dat is een daling van 1% van 2009 tot 2014.

Als we op deze weg doorgaan, zullen ‘steden warmer, vervuild en over het algemeen ongezond voor de inwoners worden’, zegt David Nowak, een senior wetenschapper van de Amerikaanse Forest Service en co-auteur van de studie.
Nowak zegt dat er vele redenen zijn waarom onze boomtak afneemt, waaronder orkanen, tornado’s, branden, insecten en ziekten. Maar de enige reden voor het verlies van bomen die mensen kunnen beheersen, is een verstandige ontwikkeling.

De meest effectieve manier om klimaatverandering aan te pakken? Plant 1 biljoen bomen

‘We zien dat de boombedekking wordt verwisseld voor ondoordringbare dekking, wat betekent dat als we naar de foto’s kijken, wat er nu is vervangen door een parkeerplaats of een gebouw’, zei Nowak.
Meer dan 80% van de Amerikaanse bevolking woont in stedelijke gebieden en de meeste Amerikanen wonen in beboste gebieden langs de oost- en westkust, zegt Nowak.
‘Elke keer dat we een weg neerleggen, een gebouw neerzetten en een boom omhakken of een boom toevoegen, heeft dat niet alleen gevolgen voor die locatie, maar ook voor de regio.’
De studie waardeerde het verlies van bomen op basis van de rol van bomen bij het verwijderen van luchtverontreiniging en energiebesparing.

De verloren waarde bedroeg 96 miljoen dollar per jaar.
Nowak somt 10 voordelen op die bomen de samenleving bieden:

Warmtevermindering: Bomen zorgen voor schaduw voor woningen, kantoorgebouwen , parken en wegen, koeloppervlaktemperaturen.

Ze nemen ook water op en verdampen het, waardoor de lucht om hen heen wordt gekoeld. ‘Loop op een warme dag gewoon in de schaduw van een boom. Dat kun je niet uit gras halen,’ zei Nowak.

Om het volledige temperatuurvoordeel te behalen, moet de overkapping van bomen 40% van het te koelen oppervlak overschrijden, volgens een recent onderzoek in de Proceedings of the National Academy of Sciences . ‘Een enkel stadsblok zou bijna voor de helft bedekt moeten zijn met een lommerrijk groen netwerk van takken en bladeren’, schreven de auteurs.

Vermindering van luchtverontreiniging: bomen nemen koolstof op en verwijderen verontreinigende stoffen uit de atmosfeer.

Vermindering van energie-uitstoot: Bomen verlagen de energiekosten met $ 4 miljard per jaar, aldus de studie van Nowak. “De schaduw van die bomen op gebouwen verlaagt uw kosten voor airconditioning. Haal die bomen weg; nu worden uw gebouwen warmer, u gebruikt uw airconditioning meer en u verbrandt meer brandstof uit de energiecentrales, dus de vervuiling en de uitstoot stijgt. ”

Waterkwaliteitsverbetering: Bomen fungeren als waterfilters, nemen vuil oppervlaktewater op en nemen stikstof en fosfor op in de bodem.

Vermindering van overstromingen : Bomen verminderen overstromingen door water te absorberen en afvloeiing in beken te verminderen.

Ruisonderdrukking: bomen kunnen geluid afbuigen, een van de redenen waarom u ze langs snelwegen, langs hekken en tussen wegen en buurten zult zien. Ze kunnen ook geluid toevoegen door vogels te fluiten en wind door bladeren te blazen, geluiden die psychologische voordelen hebben aangetoond .

Bescherming tegen UV-straling: bomen absorberen 96% van de ultraviolette straling, zegt Nowak.

Verbeterde esthetiek: vraag elke makelaar, architect of stadsplanner: bomen en bladbedekking verbeteren het uiterlijk en de waarde van elk onroerend goed.

Verbeterde menselijke gezondheid: veel studies hebben verbanden gevonden tussen blootstelling aan de natuur en een betere mentale en fysieke gezondheid. Sommige ziekenhuizen hebben als resultaat van deze onderzoeken boomweergaven en aanplantingen voor patiënten toegevoegd. Artsen schrijven zelfs wandelingen in de natuur voor aan kinderen en gezinnen vanwege het bewijs dat blootstelling aan de natuur de bloeddruk en stresshormonen verlaagt. En studies hebben het wonen in de buurt van groene gebieden in verband gebracht met lagere sterftecijfers .

Wildlife habitat: Vogels vertrouwen op bomen voor beschutting, voedsel en nestelen. Wereldwijd zorgen bossen voor een enorme diversiteit aan dieren.

Planning voor bomen

Nowak zegt dat bomen ook een keerzijde hebben, zoals pollenallergieën of grote vallende takken bij storm, “en mensen houden niet van bladeren harken”. Maar, zegt hij, er zijn manieren waarop steden en provincies bomen kunnen beheren om gemeenschappen te laten gedijen. ‘Je kunt niet zomaar zeggen’ we gaan geen bossen hebben ‘. We kunnen net zo goed de bomen beheren en ermee werken. ‘
‘Je wilt geen boom midden op een honkbalveld. Het is heel moeilijk om te sporten als je bomen in de weg hebt. Of bomen midden op snelwegen.’
Nowak zegt dat we boomkruinen in onze steden kunnen ontwerpen en beheren om te helpen ‘de lucht te beïnvloeden, het water te beïnvloeden, ons welzijn te beïnvloeden’.
Vooral stadsbossen hebben onze hulp nodig om omgevallen bomen te vervangen. In tegenstelling tot landelijke gebieden is het voor bomen erg moeilijk om zichzelf te herbevolken in een stedelijke omgeving met zoveel bestrating en asfalt.

‘Veel van onze inheemse bomen kunnen geen plek vinden om een ​​eikel te laten vallen, zodat ze kunnen regenereren’, legt Greg Levine, co-executive director van Trees Atlanta, uit.
‘Daarom moet de gemeenschap naar binnen gaan en een boom planten, omdat de gebieden gewoon niet meer natuurlijk zijn.’

De taak is niet voltooid wanneer de jonge boompjes wortel schieten. Organisaties zoals Trees Atlanta en hun vrijwilligers plannen het grootste deel van hun jaar om voor deze jonge bomen te zorgen totdat ze volwassen genoeg zijn om zelfstandig te gedijen.
“We proberen bomen 10 jaar te snoeien om ervoor te zorgen dat ze een goede gezonde structuur krijgen.” Levine voegt toe. “We voegen ook mulch toe rond bomen om het vocht in de grond te houden, zodat de boom niet uitdroogt. We moeten veel geduld hebben met het planten van bomen rond de stoep, zodat we de uitdaging aankunnen.”
Hoe u het verlies van bomen kunt helpen stoppen
Bescherm wat je hebt: Nowak zegt dat de eerste stap is om voor de bomen op je eigen terrein te zorgen. ‘We denken dat we voor ons huis betalen, en dus moeten we het onderhouden. Maar omdat we niet voor de natuur betalen, hoeven we dat ook niet te doen. En dat is niet noodzakelijk waar.’

Snoei de dode ledematen uit uw bomen: als ze klein genoeg zijn, doe het dan zelf of huur een bedrijf in. Het risico dat ledematen uw huis beschadigen, wordt aanzienlijk verlaagd als er bomen worden onderhouden, zei Nowak.
Merk op waar uw bomen in de problemen kunnen komen: vaak kunt u zien wanneer er iets mis is, zoals wanneer takken bladeren verliezen en breken of wanneer paddestoelen groeien aan de basis of aan de bomen. U kunt ook een boomverzorger of boomkap-expert inhuren om de gezondheid van uw bomen jaarlijks te beoordelen. Of u kunt voor advies contact opnemen met uw lokale landbouwvoorlichtingskantoor.
Verwijder geen oude bomen als dat niet nodig is: probeer in plaats daarvan kleinere acties te ondernemen, zoals takken verwijderen. ‘Het duurt lang voordat deze grote bomen groot worden: 50 tot 100 jaar. En als ze eenmaal zijn gevestigd, kunnen ze lang leven. Maar als je een grote boom eruit haalt en zegt’ we herplanten ‘, is er geen garanderen dat kleine bomen het halen en dat het erg lang duurt om te groeien.
Laat bomen groeien op uw terrein: hoewel de esthetiek van iedereen anders is, is dit de goedkope manier om koelere werven en lagere energierekeningen te krijgen. Het is ook een goedkope manier om overstromingen en geluid te beheersen.

Nowak zegt dat hij lacht als zijn buren zich afvragen waarom hun eigendom niet meer bomen heeft, want ‘ik hoor mensen hun grasmaaiers rennen’. Gevallen zaden hebben een kans nodig om te implanteren, en constant maaien voorkomt dat. Als je het niet leuk vindt waar een zaailing groeit, kun je het opgraven en planten of een nieuwe boom waar je wilt.
Leer meer over bomen en doe mee: veel steden hebben boomverordeningen die zeer oude, belangrijke bomen proberen te beschermen. U kunt meedoen door de gemeenteraadsvergaderingen bij te wonen. U kunt uw stad ook helpen bomen te planten door lid te worden van lokale non-profitorganisaties.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥