web analytics

Fysicus ontwikkelt een “natuurlijk alternatief” voor anticonceptiepillen

Fysicus ontwikkelt een “natuurlijk alternatief” voor anticonceptiepillen

Los anticonceptivos hormonales representan poco riesgo en las mujeres con diabetes #Diabetes #DiabetesMellitus
De feiten:De Zweedse kernfysicus Elina Berglund Scherwitzl besloot dat ze een vorm van anticonceptie wilde die geen invloed had op haar hormonen, dus ontwierp ze een alternatief genaamd Natural Cycles.
Reflecteren op:Hoe veilig zijn populaire anticonceptiepillen? We weten dat ze effectief zijn, maar tegen welke kosten?
Geboortebeperking is de laatste tijd een populair onderwerp geweest! Wat ooit werd gezien als een empowerment voor vrouwen en een stap vooruit in de vrouwenrechtenbeweging, wordt nu door de massa’s in twijfel getrokken. Geboortebeperking heeft talloze gevaarlijke bijwerkingen voor vrouwen, maar ze worden vaak niet besproken wanneer de pillen worden voorgeschreven of zijn erg ingetogen.

Anticonceptie is het meest gebruikte medicijn ter wereld, met meer dan 100 miljoen vrouwen die momenteel ‘de pil’ gebruiken en miljoenen vrouwen die alternatieve methoden gebruiken, zoals ‘de pleister’, injectables en implantaten. Alleen al in de VS genereren farmaceutische bedrijven een jaarlijkse omzet van $ 2,8 miljard uit de pil.

Artsen schrijven anticonceptie voor aan vrouwen vanaf 12 jaar en vermelden de mogelijke bijwerkingen niet. Jaren later, als deze kinderen vrouwen worden en leren over de bedreigingen die de pil vormt voor hun gezondheid, kan het net zo angstaanjagend zijn om van de pil af te komen als het blijft gebruiken.

De Zweedse kernfysicus Elina Berglund Scherwitzl besloot dat ze een vorm van anticonceptie wilde die geen invloed had op haar hormonen, dus ontwierp ze een alternatief genaamd Natural Cycles .

Natuurkundige ontwerpen natuurlijker alternatief voor anticonceptiepillen
Met behulp van een combinatie van onderzoek en geavanceerde wiskunde heeft Scherwitzl een algoritme ontwikkeld dat precies kon identificeren wanneer ze ovuleert tijdens haar cyclus. Daaruit ontdekte Scherwitzl wanneer ze bescherming zou moeten gebruiken of zich moet onthouden van geslachtsgemeenschap om zwangerschap te voorkomen. De vergelijking is naar verluidt nauwkeuriger in vergelijking met andere natuurlijke anticonceptiemethoden.

“Zoals zoveel vrouwen had ik sinds mijn tienerjaren veel verschillende anticonceptiemogelijkheden geprobeerd en had ik niet echt een oplossing gevonden die bij mij paste”, aldus Scherwitzl .

Lees ook:   Dit is waarom de corona cijfers niet kloppen

“Het was in mijn zoektocht naar een effectief natuurlijk alternatief dat ik ontdekte dat je kunt zien wanneer je vruchtbaar bent door je temperatuur, en voor mij was dat echt een openbaring.”

Scherwitzl richtte haar bedrijf, Natural Cycles, op in 2014 en het is gestaag gegroeid, aangezien haar product nu door 300.000 vrouwen wordt gebruikt. In wezen meten vrouwen hun temperatuur en gebruiken die gegevens vervolgens naast de app om hun cyclustrends bij te houden.

Er wordt geadverteerd dat Natural Cycles ‘net zo effectief is als de pil’, zoals uit een grootschalig klinisch onderzoek bleek dat slechts 7% van de vrouwen die de app gebruikten zwanger werd, vergeleken met 9% van de vrouwen die de pil slikten. Natuurlijk kan er sprake zijn van menselijke fouten, maar dit is nog steeds een uitstekende statistiek.

Dit proces is weliswaar meer praktisch dan andere anticonceptiepillen, omdat het vereist dat gebruikers ijverig zijn bij het nemen van hun temperatuur en het gebruik van de app. Het is echter nog steeds een uitstekend alternatief dat niet dezelfde gezondheidsrisico’s met zich meebrengt als conventionele anticonceptie.

“Net als de pil hebben we dagelijks wat inspanning van de gebruiker nodig. Maar we hopen echt het standaardalternatief te zijn als je geen hormonale anticonceptie of spiraaltje wilt gebruiken, ‘legde Scherwitzl uit.

Natural Cycles is eigenlijk ook niet de eerste in zijn soort. Het Femtech-bedrijf Kindara , opgericht in 2011, verkoopt ook een soortgelijk product / app-duo. De “Wink” -machine van Kindara neemt je temperatuur op en die gebruik je vervolgens in combinatie met de app om je vruchtbaarheid bij te houden.

CE schreef over een ander, natuurlijker alternatief voor anticonceptie, Lady-Comp genaamd, dat een van de veiligste en effectieve vormen van vrouwelijke anticonceptie is. Daar kun je hier meer over lezen !

Waarom zou u geen conventionele anticonceptie gebruiken?
Als u niet bekend bent met de gevaren van het nemen van de pil, kan dit uw lichaam schaden:

Lees ook:   ‘Er wordt gesjoemeld met data bij vrijwel alle medicijnen’

-Het put je lichaam uit qua essentiële voedingsstoffen
-Onderdrukt testosteron (en dus je zin in seks)
-Verdubbelt uw risico op depressie
-Verhoogt uw risico op specifieke vormen van kanker (borst, eierstok en cervix), osteoporose, beroerte, hartaandoeningen, migraine en bloedstolsels
-Verhoogt stemmingswisselingen, verkleuring van de huid, bloeden en spotten, haarverlies, vleesbomen, vermoeidheid en cellulitis.

Het veroorzaakt ook het feit dat je reuk veranderd, waar je normaal een partner kiest op geur, ja zo slim is de mens ook nml ook al werkt dat onbewust.
Lukt dat minder goed met de pil.

Als een vrouw dan stopt met de pil en al 10 jaar samen is met een partner kan het zijn dat ze die geur van haar partner niet meer aantrekkelijk vind en zo gaat zelfs een relatie stuk op het feit dat wij de natuur dus zo beïnvloeden met hormonale middelen dat de vrouw een onnatuurlijke keuze maakt op basis van de pil.
En dus in feite een foute keus.
Aan de hand van geur kan een mens nml de juiste partner kiezen voor een goed nageslacht!

De gevaren van anticonceptie: hoe u veilig kunt stoppen met het nemen van “de pil”

Een ander probleem met anticonceptie is dat het letterlijk bepaalt wanneer je menstruatie begint en eindigt, en dus voor vrouwen die anticonceptie gebruiken, bewegen hun menstruaties zeer zelden en ervaren ze vaak geen onregelmatigheden. Omdat je cyclus niet vrij kan vloeien, kun je er niet van leren op dezelfde manier als wanneer je geen anticonceptie had.

Je menstruatie is zo’n geschenk; het communiceert met je lichaam en kan je vertellen wanneer er iets mis is of wanneer er naar iets moet worden gekeken. Wanneer u PMS, onregelmatige menstruatie, een verschuiving in de begintijd of een ander symptoom met betrekking tot uw menstruatie ervaart, vertelt uw lichaam u dat uw gezondheid aandacht vereist.

De menstruatie van vrouwen heeft ook een diepe band met de natuur en hun emoties, zoals veel vrouwen hun menstruatie ervoeren op de volle maan, of vaker op de nieuwe maan. Mijn menstruatie is altijd gesynchroniseerd met de Nieuwe Maan, en de enige keer dat het veranderde sinds het verlaten van anticonceptie was nadat mijn grootmoeder was overleden en tijdens haar begrafenis maanden later, wat twee van de meer stressvolle en emotionele periodes van mijn leven waren.

Lees ook:   o.a. Zwemwater en vleesetende bacterie

Ik had andere onregelmatige symptomen tijdens mijn menstruatie en dwong me naar binnen te kijken. Ik realiseerde me dat ik niet alleen een gezondheidsprobleem had dat mijn menstruatie beïnvloedde, maar ik had ook een ernstige blokkade van mijn sacrale chakra, die op zijn beurt mijn menstruatie beïnvloedde. Onmiddellijk nadat ik deze kwesties had behandeld, keerde mijn menstruatie terug naar zijn normale cyclus en begon opnieuw op de Nieuwe Maan.

Alles gebeurt met een reden, vooral in ons lichaam! Als je pijnlijke menstruatiekrampen ervaart, is dat niet alleen een “normaal” symptoom van je menstruatie. Wanneer we pijn in ons lichaam hebben, zegt het ons altijd dat we dieper moeten zoeken en zoeken naar de hoofdoorzaak van het probleem. Als u echter anticonceptie gebruikt, kunt u uw menstruatie niet observeren en er even effectief van leren als wanneer u deze niet inneemt.

U kunt meer informatie vinden in ons CE-artikel hieronder:

Herontdekking van het goddelijke vrouwelijke: hoe menstruatie verband houdt met maancycli, natuur en diëten

Laatste gedachten
Voor alle duidelijkheid, ik zeg je niet dat je geen anticonceptie moet nemen. Ik ben van mening dat elke vrouw het recht moet hebben om die beslissing zelf te nemen, en dat het moet worden genomen vanuit een geïnformeerd perspectief. Onderzoek de mogelijke bijwerkingen van anticonceptie en ontwikkel een beter begrip van hoe het uw lichaam kan beïnvloeden, en beslis vervolgens of u het al dan niet wilt gebruiken. Stel uw arts vragen en weet dat u altijd andere opties kunt verkennen!

https://www.collective-evolution.com/2020/03/07/physicist-develops-a-natural-alternative-to-birth-control-pills/

Gerelateerde artikelen

Back to top button