web analytics
11:11 Dubbele getallen

Coronavirus benadrukt de vaccinmarkt van $ 35 miljard. Hier zijn de belangrijkste spelers

Coronavirus benadrukt de vaccinmarkt van $ 35 miljard. Hier zijn de belangrijkste spelers

Volgens AB Bernstein is de vaccinmarkt de afgelopen twee decennia zesvoudig gegroeid, met een waarde van meer dan $ 35 miljard.
Het bedrijf zei dat de industrie zich heeft geconsolideerd tot vier grote spelers die goed zijn voor ongeveer 85% van de markt: de Britse geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline, het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi en het Amerikaanse Merck en Pfizer.
Studenten ingeënt met H1N1-vaccin
Een medisch medewerker bereidt op 9 november 2009 een griepvaccin voor een student op een middelbare school in Xian, China.
China foto’s | Getty Images
De uitbraak van coronavirus vestigt de aandacht op de snelgroeiende vaccinindustrie.

Volgens AB Bernstein is de vaccinmarkt de afgelopen twee decennia zesvoudig gegroeid, met een waarde van meer dan $ 35 miljard. Het bedrijf zei dat de industrie zich heeft geconsolideerd tot vier grote spelers die goed zijn voor ongeveer 85% van de markt: de Britse geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline , het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi en het Amerikaanse Merck en Pfizer .

“Voor elke dollar die wordt geïnvesteerd in vaccinatie in 94 landen met de laagste inkomens, is het netto rendement $ 44. Moeilijk te bestrijden, ’zei Wimal Kapadia, de analist van Bernstein, in een notitie. “Dit oligopolie is tot stand gekomen via een aanzienlijke marktconsolidatie, voornamelijk gedreven door de complexiteit van de productie- en toeleveringsketen.”

De lange en bochtige weg naar een coronavirusvaccin
Deze bedrijven zijn in de race gestapt om het dodelijke coronavirus te bestrijden en werken aan vaccin- of drugsprogramma’s. Beleggers zijn massaal naar sommige biotechnamen gegaan vanwege de marktvolatiliteit in de hoop dat hun initiatieven om behandeling en preventie voor het coronavirus te ontwikkelen op een gegeven moment hun vruchten kunnen afwerpen.

Lees ook:   Minder verkouden met schone handen

Sanofi werkt samen met de Amerikaanse regering om een ​​vaccin voor het nieuwe virus te ontwikkelen, in de hoop dat het werk aan de SARS-uitbraak in 2003 het proces zou kunnen versnellen. GlaxoSmithKline zei deze maand samen te werken met de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations voor een vaccinprogramma.

Toch kan elke commerciële behandeling voor het coronavirus jaren duren. Deskundigen hebben ondanks recente vorderingen gewaarschuwd dat het publiek niet mag verwachten dat een coronavirusvaccin tot begin volgend jaar op de markt komt.

De analist van Bernstein zei dat Sanofi en GlaxoSmithKline beide een stabiele vaccinportfolio hebben, waaronder gordelroos-, griep-, kinkhoest- en poliovaccins, die de inkomsten blijven stimuleren.

‘Langlevende activa’
De vaccinactiviteiten van Merck genereerden in 2019 $ 8,4 miljard aan inkomsten, het segment groeit volgens Bernstein sinds 2010 jaarlijks met 9%.

Zijn humaan papillomavirusvaccin Gardasil 9 wordt ‘het best verkopende vaccin aller tijden’, zei Kapadia. “Gardasil 9 neemt de HPV-markt over, aangezien de concurrentie beperkt is – het aanbod is de enige vertraging.”

Gilead-testmedicijn voor de behandeling van coronavirus
Voor Pfizer, terwijl zijn vaccinactiviteiten de afgelopen jaren zijn gestagneerd, heeft zijn pijplijn “blockbuster potentieel”, merkte de analist op.

“Vaccins zijn langlevende activa, hebben hoge toetredingsdrempels, meestal stabiele / groeiende prijzen, meestal beperkte concurrentie en geen patent cliff,” zei Kapadia.

Zeker, hoewel vaccinbedrijven periodes van hoge groei kunnen zien, is echte innovatie nodig om al lang winnaars te zijn in een markt die veel kapitaal nodig heeft en geconfronteerd wordt met goedkopere alternatieven uit opkomende markten, waarschuwde de analist.

https://www.cnbc.com/2020/02/21/coronavirus-brings-light-to-the-35-billion-vaccine-market.html

Wake up mensen…er zijn evil ones around us all!

Lees ook:   Onverdraagzaam Nederland

Gaat weer om geld, maar om mensen te doden of het nu is in een oorlog, of dankzij een virus dat zij maakten, het karma is even zwaar voor hen, dus!
Een incarnatie is niet zomaar iets en mensen die anderen doden zijn gewoon moordenaars en mensen die dat doen dankzij een door henzelf gemaakt virus zijn gek maar dus ook net zo goed massamoordenaars!
Geen twijfel mogelijk zelfs.
Het zal hen in vele levens achtervolgen.

Maar dat is hun karma, niet het jouwe! Alle pijn en verdriet zullen zij gaan voelen..tzt. Geen ontkomen aan zelfs!
En dat is geen troost voor velen, het is al erg genoeg als je mensen verliest dankzij een door mensen gemaakt virus!!!!!!!!!!

Hoop alleen dat er één is, die zijn karma inlost door de waarheid te verkondigen!

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button