web analytics
11:11 Dubbele getallen

Tips bij Artritis, vitamine D

Tips die u kunnen helpen reumatoïde artritis in remissie te brengen

In onze moderne wereld, wanneer er iets misgaat met onze gezondheid, vragen we vaak het advies van een medische professional om te helpen begrijpen wat er aan de hand is en hoe we het kunnen behandelen. Hoewel het belangrijk is om je bewust te zijn van onze kwalen, is de manier waarop we ze behandelen net zo goed.

Gezondheid begint met preventie. Blijvend bewust zijn van wat bekend staat om ons welzijn uit te putten is relevant. En als u met een ongelukkige diagnose wordt geconfronteerd, is het noodzakelijk om deze zo goed mogelijk te begrijpen en de factoren te erkennen die deze kunnen hebben veroorzaakt, anders kunt u zich later in dezelfde situatie bevinden. Je moet ook je helende opties kennen. Er zijn daar veel medicinale paden, en soms is degene die je wordt gepresenteerd niet noodzakelijk de juiste.

Hier wordt reumatoïde artritis besproken en u zult misschien verrast zijn over de genezingsopties die voor u beschikbaar zijn.

Wat is reumatoïde artritis?
Reumatoïde artritis wordt gedefinieerd als een chronische auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door ontsteking van de gewrichten, vaak vergezeld door duidelijke misvormingen en gewoonlijk geassocieerd met manifestaties van een algemene of systemische aandoening.

Deze aandoening, die vaak de kleine gewrichten in de handen en voeten aantast, is het gevolg van het feit dat het immuunsysteem per ongeluk de eigen weefsels van het lichaam aanvalt, de voering van de gewrichten beschadigt en zwelling veroorzaakt die zo ernstig kan worden dat het tot het bot kan leiden tot erosie en vervormde gewrichten. Andere delen van het lichaam die kunnen worden beïnvloed, zijn de huid, ogen, longen en bloedvaten.

De tekens en symptomen
RA kan moeilijk te diagnosticeren zijn, maar het is van cruciaal belang dat u weet welke factoren daarbij betrokken zijn. Enkele van de vroege tekenen zijn:

vermoeidheid

droge mond

verlies van eetlust,

geïrriteerde ogen die zelfs afscheiding kunnen ervaren

pijn op de borst bij het ademen en

verhard weefsel in de vorm van kleine bultjes onder de huid op je armen.

 

U kunt dan last krijgen van:

ontsteking, stijfheid en pijn in de vingers, polsen, knieën, voeten, enkels of schouders. Gevoelloosheid, tintelingen en verbranding komen ook vaak voor als gevolg van carpaal tunnelsyndroom, vaak geassocieerd met RA. U kunt ook koorts ervaren die gepaard gaat met andere RA-symptomen.

De aandoening kan pijn veroorzaken die zo verlammend is dat de helft van de mensen die deze ontwikkelen niet meer in staat zal zijn om binnen 10 jaar te werken. Bovendien zullen binnen vijf jaar 50 tot 70 procent van de slachtoffers van RA een vorm van handicap ervaren. Met zo’n klein aantal (minder dan één procent) mensen die spontane remissie ervaren , kan het heel verslagen voelen om mee te leven.

Lees ook:   VR met advertenties met dank aan Facebook; Bevat mogelijk bijwerkingen voor hersenen, evenwicht en ogen

Traditionele Behandelingen
Veel van de door de arts voorgeschreven medicijnen doen weinig om RA om te keren, maar verlichten de symptomen van de aandoening.

Om dit te doen, worden vaak ontstekingsremmers zoals ibuprofen en zeer giftige medicijnen gebruikt. Steroïden zoals prednison kunnen veel bijwerkingen hebben , waaronder een verhoogd risico op infectie, gewichtstoename, verergering van diabetes, staar in de ogen en het dunner worden van botten.

Verder is er ook de zorg van mensen met RA die terugvallen ervaren terwijl ze deze giftige medicijnen gebruiken. “Dat kan gebeuren binnen enkele maanden of zelfs vele jaren nadat een patiënt is gestart met een medicijn,” legt Dr. Hardin, een professor in de geneeskunde in de afdeling reumatologie aan het Albert Einstein College of Medicine, in de Bronx, New York, uit. Dr. Hardin merkt op dat dit fenomeen het gevolg is van mensen die gewoon resistent worden tegen medicijnen.

“Toen de diagnose RA werd gesteld, begon mijn reumatoloog me met immunosuppressiva, steroïden en methotrexaat (een medicijn dat vaak wordt gebruikt bij chemotherapie)“, zegt Rachna Chhachhi, een gecertificeerde voedingstherapeut.

“Na een tijdje goed voelen, merkte ik dat mijn haar was gaan uitvallen. Ik probeerde al het mogelijke om mijn verloren haar terug te krijgen, maar het mocht niet baten. Niets werkte. Toen ik het aan mijn immunoloog vroeg, vertelde hij me dat het een bijwerking was van de medicijnen die ik gebruikte. Ik moest kiezen tussen kaal worden en kunnen lopen. ” Chhachhi koos voor alternatieve methoden en veranderde eerst en vooral haar levensstijlkeuzes.

Veranderingen in levensstijl en natuurlijke pijnstillers

Zoals met alle gezondheidsproblemen, is het veel gemakkelijker om aan te nemen dat dit de ongelukkige hand is waarmee je te maken hebt en geef je toe aan medicijnen als middel om de dag mee door te komen. Maar een cruciale stap die veel mensen missen als het gaat om diagnoses, is begrijpen wat hen in de eerste plaats kan hebben veroorzaakt.(!!!!)

RA is een aandoening van het immuunsysteem, dus het is logisch dat de opbouw van voedingstekorten, het lichaam kan verzwakken. Chhachhi koos ervoor om haar immuunsysteem te versterken door middel van voeding en fysieke oefeningen zoals yoga en pranayama. Hier is een blik op soortgelijke levensstijlveranderingen die kunnen worden aangebracht:

Eetpatroon

Ontsteking of beperking van ontstekingsproducten kan zeer gunstig zijn voor het omkeren van RA.

Lees ook:   Pfizer plant driemaandelijkse Covid-hervaccinatie- zeer 'onnodig' - volgens Russische expert

Deze voedingsmiddelen omvatten volle melkproducten, vette stukken vlees, lege zetmelen, toegevoegde suikers, geraffineerde meel en bewerkte voedingsmiddelen compleet met gehydrogeneerde en gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën. Ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn wilde zalm, avocado, noten, olijfolie, volle granen, groenten en fruit dat rijk is aan antioxidanten. In wezen eet je voor je gewrichten.

Een studie uit 2011, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, ontdekte dat mannen en vrouwen die gedurende een periode van 15 jaar een gezonde dosis noten aten, meer dan 50 procent minder risico liepen om te overlijden aan ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis, in tegenstelling tot voor degenen die weinig tot geen noten aten.

Olijfolie, die vol zit met oleocanthal, belemmert ontstekingen in het lichaam en vermindert pijn, net als de synthetische medicijnen op de markt. (een medicijn zou moeten genezen maar de meeste medicijnen in onze moderne wereld, verdoofd de pijn, daardoor lijken mensen genezen te zijn, maar dat is dus niet zo. Dus een oorzaak aanpakken is beter dan een pil te nemen die het allemaal wel zal oplossen, in de eerste plaats is er vaak een oorzaak van een ziektepatroon) “Deze verbinding remt de activiteit van COX-enzymen, met een farmacologische werking vergelijkbaar met ibuprofen,” legt José M. Ordovás uit.

Een andere natuurlijke pijnstiller is de curcumine in kurkuma, die wordt aangeprezen voor zijn ongelooflijke ontstekingsremmende eigenschappen. In feite heeft een studie gepubliceerd in 2006 in het Journal of Natural Products ontdekt dat pure curcuminoïdextracten effectief zijn bij het voorkomen en behandelen van experimentele reumatoïde artritis.

Gewicht

Overgewicht is niet goed voor mensen met reumatoïde artritis omdat het extra belasting en belasting op gewichtdragende gewrichten zoals de knieën en heupen toevoegt. Low-impact aerobe oefeningen zijn de beste keuze. “Terwijl yoga hun gewrichten soepel en flexibel houdt, helpt pranayama bij de efficiënte afgifte van gifstoffen uit het lichaam, waardoor de pijn wordt verminderd”, legt Chhachhi uit over de door haar gekozen en aanbevolen methode.

Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Mayo Clinic ontdekte dat mensen met obesitas 25 procent meer risico liepen om gediagnosticeerd te worden met reumatoïde artritis dan mensen met een normaal lichaamsgewicht. De hoofdonderzoeker van de studie, Eric Matteson, zegt echter dat het meer is dan alleen stress op de gewrichten. “De link, denken we, heeft te maken met de activiteit van de vetcellen zelf”, zegt Matteson.

(Maar waarom hebben veel mensen overgewicht? Omdat ze sneller moe zijn vaak of ergens de puf niet meer hebben om iets te ondernemen, hoe komt dat o.a? In de wintermaanden krijgen we meestal geen of minder zonlicht en zeker niet zo sterk als in de zomerdagen, daarom gaven onze grootouders ons altijd levertraan in de winterRRRRmaanden de maanden met een R erin. Levertraan is nml een grote bron van vitamine D…zij wisten meer dan wij.
Omdat de overheid in het geniep de lucht dichtgooit met chemtrails en dus geoengineering, krijgen wij mensen steeds minder zonlicht met alle gevolgen van dien, nml een ernstig vitamine D tekort.
Op deze website staan veel artikelen aangaande vitamine D tekorten, gebruik de zoekfunctie voor meer informatie. Teveel mensen hebben wereldwijd een vitamine D tekort, vroeger vonden artsen rond de 50 waarden wel oké maar  het zou rond de 80 tot 100 moeten liggen.
Vitamine D zorgt ervoor dat je meer energie hebt en meer gaat bewegen, dat scheelt ook weer overgewicht uiteraard, maar het zorgt er ook voor dat je lichaam vetten sneller kan omzetten, dus ook weer minder overgewicht.
Hoe meer vitamine D tekort je hebt, hoe meer kans op allerlei ziekten, kassa voor de farmaceutische industrie natuurlijk, en wie weet wel de bedoeling achter het dimmen van ons levensbrengende zonlicht!!! Ook zonnebrandcremes zijn niet gezond omdat het de huid geen vitamine D meer laat aanmaken. Zonnen doe je met verstand en dus niet tot je telkens zga verbrand bent maar met mate en ben je verbrand dan moet je even niet in de zon gaan zitten uiteraard, zelf nadenken is natuurlijk altijd van belang)

Lees ook:   Speciaal implantaat behandelt botinfectie

Vitamine D-tekort

Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het versterken van botten, gewrichten en kraakbeen, dus niet genoeg krijgen kan het tegenovergestelde doen – uw lichaam verzwakken en helpen bij spier- en skeletpijn. Een studie uit 2012, gepubliceerd in het tijdschrift Therapeutic Advances in Endocrinology and Metabolism, concludeerde dat een tekort aan deze vitamine kan worden gekoppeld aan het begin van ernstige ziekten voor mensen met RA.

De zon is de beste bron van natuurlijke vitamine D. Je kunt het ook via je dieet binnenkrijgen door voedingsmiddelen zoals zalm, eidooiers en verrijkte melk en yoghurt te eten. En om ervoor te zorgen dat je het goed opneemt, is het belangrijk om een gezonde darmflora te hebben. Het dagelijks consumeren van gefermenteerd voedsel is een geweldige plek om te beginnen.

Raak geïnspireerd
Als u aan RA lijdt en een alternatieve methode wilt proberen die uw symptomen kan verlichten en u mogelijk in remissie kan brengen, kijk dan hoe Dr. Mercola zijn patiënt, Sarah Allen, hielp haar weg terug naar gezondheid te vinden in de video:

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button