web analytics

Krullen of stijl haar en permanent

 Meeste mensen willen graag krullen en die krullen hebben willen wel eens steil haar…
Dat kan dus wel in principe.

”Vroeger werd een permanent geassocieerd met een heleboel krullen. Maar een permanent kan ook voor steil haar zorgen. Heb je steil haar en wil je graag elke dag opstaan met krullend haar, of maak je je natuurlijke krullen liever steil? Dan biedt een haarpermanent ongetwijfeld soelaas. Zo hoef je  nooit meer met stijl- of krultangen in de weer te zijn en kun je ’s morgens wat langer in je bed blijven liggen. Een win-winsituatie!

Wil je liever voor een kortere periode mooie krullen hebben, die eruit zien alsof je net van het strand komt? Met een semi-permanent krijg je sexy beachwaves! Onze producten voor semi-permanenten bevatten geen ammoniak en geven je haar een heerlijke geur.”

https://www.pro-duo.nl/haarproducten/omvorming

Soms willen je krullen niet wat jij wilt.
Erg lastig… en blijkbaar is men het permanent anno 2020 al jaren vergeten, want het is z.g.a niet meer in gebruik… en sommigen zouden het prima kunnen gebruiken, al is het voor grove slag of krullen.

Maar goed, je haar ontkrullen kun je in principe zelf…
Je haalt een permanentvloeistof van de winkel…als ze die nog te koop hebben.

Het liefst milde. Zo mild mogelijk want je doet het dus zelf.

Je wast je haar een (dag) paar uur van tevoren en met  droog haar, begin je met de behandeling.

De vloeistof die je als eerste gebruikt is een haar opener,… die opent de schubben van je haar.
In feite is dit best gevaarlijk spul… Dus wees daar voorzichtig mee…laat het niet te lang intrekken!
Deze vloeistof breng je aan op je haar, en hierna ga je echt super-voorzichtig…echt heel voorzichtig je haar een beetje steil kammen.
Niet trekken aan je haren, dat is niet goed.
Heel zacht in de steile richting kammen,… (let goed op hoe je kamt, want kam je alles naar achteren, dan vorm je je haar ook richting naar achteren, of naar voren whatever, dus kijk hoe het zou moeten vallen als het droog is…
(Dus niet je pony achterover kammen natuurlijk… lol-pas wel op dat je geen vloeistof in je ogen krijgt)) normaal zit er een roller in je haar, die het model van je haar gaat omvormen tot krul, maar in dit geval kam je de krul er dus langzaam uit.
Ga niet over de tijd heen die aangegeven wordt. En bij steilen mag je het zelfs ietsjes korter doen.
Dan spoel je het goed uit.
En daarna komt de helende vloeistof op je haar, deze mag overvloedig gebruikt worden omdat dit je haarschubben weer gaat sluiten, en dat is heel belangrijk, zeker bij droog haar.
Hoe dichter de schudden gaan, hoe glanzender je haar.
Kam hierna nogmaals enkele keren voorzichtig je haar steil.
Heel voorzichtig dus!!!!
Je wilt je haar niet breken immers.
Na de tijd die is aangegeven, was je, je haar goed en eventueel met een verzorgende shampoo en je haar zal steiler zijn, en soms zal het minder goed gelukt zijn, maar ga niet meteen nog eens ontsteilen, wacht hier enige tijd mee, omdat je haar kan beschadigen, ook zonder krullen, het is een permanent, (vroeger had je nog een Ghul permanent vloeistof die was heel zacht voor je haar maar die is niet meer te koop)  want permanenten is nu eenmaal een werkje dat niet zonder risico is, net als met blonderen of ontkleuren. Ik heb dit zelf vroeger wel eens gedaan, gewoon hups die krullen eruit halen en dat ging altijd prima. Dan was het steil en langer… 🙂 Het krult zo wel 20 cm op nml als je haar krult.

Lees ook:   Wat artsen zeggen tijdens een operatie!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button