Gezondheid & Uiterlijk

7 Beste kamerplanten voor astma, allergie en luchtvervuiling

7 Beste kamerplanten voor astma, allergie en luchtvervuiling

best indoor plants for asthma allergies and air pollutions #indoor gardenAls u allergisch bent, heeft u mogelijk uw kamerplanten bekeken en zich afgevraagd of zij uw astma of allergieën veroorzaken. U kunt ook nieuwsgierig zijn naar de beste kamerplanten voor mensen met astma en allergieën.

Als iemand die vreselijke allergieën heeft – zowel binnen als buiten – heb ik een aantal stappen ondernomen om de binnenlucht te verbeteren.

Ik heb tapijten weggegooid, luchtfilters vervangen en luchtreinigers gekocht. Eén ding dat ik niet heb gedaan, is mijn kamerplanten weggooien.

U zult opgelucht zijn te weten dat veel kamerplanten geweldig zijn voor de luchtkwaliteit binnenshuis en mogelijk mensen met astma en allergieën kunnen helpen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met kamerplanten in de slaapkamer om de lucht schoon te maken.

We zullen ook de beste kamerplanten bespreken voor luchtzuivering, astma en allergieën.

Daarnaast deel ik de beste luchtzuiverende plant voor de slaapkamer, de beste kamerplant voor weinig licht, een leuke plant met kleine slaapkamer en de beste kamerplant voor de badkamer. Laten we beginnen!

Mijn gebruik van kamerplanten om allergieën te verlichten

Een paar jaar geleden ben ik naar een nieuw appartement verhuisd. Ik zat op de graduate school en de woonsituatie zou tijdelijk zijn.

Het was een gezellig appartement met 2 slaapkamers en vloerbedekking. Het had airconditioning en verwarming. Tijdens mijn eerste jaar dat ik in dat appartement woonde, werden mijn allergieën erger.

Het huis was gesloten omdat het een koude en droge winter was. Er was minimale circulatie van verse buitenlucht en de HVAC blies warme, droge lucht door het huis.

Ik voelde me vreselijk maar wist niet waarom. Op dit moment was ik niet getest op allergieën en wist ik niet waarom ik me zo rot voelde.

Ik realiseerde me snel dat de ventilatieopeningen in de HVAC zwak waren en geen stof opzogen. De tapijten waren smerig en waren in de loop van eeuwen niet schoongemaakt of gestofzuigd.

Ik begon met het oplossen van problemen en zocht naar opties om de luchtkwaliteit en het vocht in mijn kamer te verbeteren. Ik heb snel geleerd dat kamerplanten toxines in de lucht kunnen opnemen en vocht naar droge lucht kunnen brengen.

Ik wilde mijn gezondheid verbeteren, dus kocht ik een aantal kleine kamerplanten. De planten voegden de broodnodige kleur toe aan de kamer, maar wat nog belangrijker was, de planten maakten mijn slaapkamerlucht fris met toegevoegde vochtigheid.

Niet lang na deze ervaring werd ik getest op allergieën en ontdekte dat ik allergisch was voor veel dingen, vooral huisstofmijt. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om een ​​heel schoon huis te onderhouden, vrij van stof, huidschilfers van huisdieren, stuifmeel en chemicaliën.

Ik heb grote veranderingen in mijn huis aangebracht die de lucht in mij verbeterden en ik bleef kamerplanten gebruiken. Ik heb zelfs kamerplanten met luchtzuivering aan elke kamer toegevoegd. Hieronder deel ik de beste planten voor binnenlucht en deel ik een paar kamerplanten die allergieën kunnen veroorzaken.

Kamerplanten die allergieën veroorzaken

Voordat we de beste indoor kamerplanten delen voor mensen met allergieën, laten we eens kijken naar kamerplanten die allergieën kunnen veroorzaken. Houd rekening met 2 dingen:

  • Mal

Een belangrijke bron van huisplantallergieën komt van schimmels . Als de grond te vochtig is, kan schimmel in de container (grond) of rond de container (stilstaand water) groeien.

Lees ook:   Paardenvlees zit in:

Schimmel kan problematisch zijn tijdens vochtige zomermaanden, wanneer de bodem minder snel uitdroogt.

In droge klimaten van de West-Amerikaanse schimmel uit kamerplanten is minder kans op een probleem. Hier is een watertip van een landbouwkundige:

Het bodemvochtgehalte kan visueel en met uw vinger worden gecontroleerd. In het ideale geval zal de bovengrond droog zijn, maar de grond moet 1 inch onder het oppervlak vochtig zijn.

Sommige mensen geven water als ze zien dat de grond droog is – dit is niet correct en leidt vaak tot te veel water.

  • Stuifmeel

De meeste binnenallergieën van planten komen van stuifmeel (in sommige gevallen zal het sap zijn). Kies voor kleinere bomen of palmen vrouwelijke soorten die geen stuifmeel hebben.

Een plant die “zwaar” (gewicht) stuifmeel produceert, zou geen probleem moeten zijn, omdat het waarschijnlijk niet in de lucht komt.

Als u veel kamerplanten heeft en u zich zorgen maakt over schimmel en pollen binnenshuis, kunt u een deel van hun problemen compenseren met een HEPA-luchtreiniger die uw binnenlucht reinigt en ideaal is voor grote en kleine ruimtes.

Als je ons allergieliteratuur over luchtreinigers wilt lezen, kijk dan op de bovenstaande link.

Problematische kamerplanten voor allergieën kunnen zijn:

Boeket bloemen hebben vaak prachtige, geurige bloemen met veel stuifmeel. Ook al is een boeket niet per se een kamerplant, ze komen veel voor in huizen als een eetkamerarrangement. Sommige bloemen boeket omvatten:

  • Madeliefjes – hebben een hoog aantal stuifmeel
  • Zonnebloemen – als u allergisch bent voor ambrosia kunt u misschien reacties krijgen
  • Chrysanten – gerelateerd aan ambrosia
  • Afrikaanse viooltjes – hun bladeren verzamelen stof, dus deze zijn slecht voor huisstofmijtallergie
  • Bonsaibomen – als een jeneverbes (ceder allergie)
  • Ficus (fig.) – was kan hechten aan stof en luchtwegen ingaan, waarbij latexallergie wordt nagebootst
  • Pine – Kerstbomen kunnen allergische symptomen veroorzaken. Hoewel ze niet bloeien terwijl ze bij jou in de buurt zijn, dragen ze misschien schimmel en stof.

Beste kamerplanten voor luchtzuivering, astma en allergie lijders

In 1989 presenteerde NASA, in samenwerking met de Associated Landscape Contractors of America, een twee jaar durende studie genaamd ” The Clean Air Study “.

Waarom zou NASA met tuinarchitecten werken – het lijkt vreemd toch? Welnu, NASA onderzocht manieren om lucht schoon te houden tijdens missies op het internationale ruimtestation.

Hoewel het oorspronkelijk was bedoeld voor Space, werden de resultaten van het onderzoek breed geaccepteerd voor gebruik in huizen in heel Amerika.

Planten zetten ons afval (koolstofdioxide) om in verse zuurstof die we nodig hebben. Planten hebben ook het vermogen om formaldehyde, benzeen en andere schadelijke elementen uit de lucht te verwijderen.

De Environmental Protection Agency stelt dat “binnenlucht 2-5 keer slechter kan zijn dan buitenlucht”, dus is het zinvol om deze nuttige planten thuis te gebruiken.

Bekijk deze video voordat we kijken naar de beste kamerplanten voor mensen met allergieën. Het beschrijft NASA’s studie over kamerplanten en hun vermogen om de lucht te reinigen.

Vertaald door Ome Google

https://dustmitesolutions.com/reviews/best-indoor-plants-for-air-pollution-asthma-and-allergy-sufferers/

Gerelateerde artikelen

Back to top button