web analytics

Buitenaardse bacteriën dankzij ruimtevaart

Drew Feustel Dangles Over EarthHet internationale ruimtestation, zo bleek, werd de thuisbasis van de nog onontgonnen bacteriën, die zeer vergelijkbaar zijn met terrestrische bacteriën van het geslacht Enterobacter . Enterobacter is een staafvormige sporenvormende bacterie die vaak voorkomt in de darmen van mens en dier, maar ook in aarde en water. Ze zijn echter opportunistische bacteriën en worden vaak de veroorzakers van infectieziekten zoals ontsteking van de blaas, ontsteking van de nieren (acute pyelonefritis) en andere. Monsters waarin ze schadelijke bacteriën detecteerden, werden in 2015 verzameld door astronauten in de buurt van het toilet en in de sportschool van het ISS. Volgens NASA-onderzoekers kunnen de gedetecteerde bacteriën een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid van astronauten en astronauten, omdat ze zich geweldig voelen in het ISS en de kans op deze dreiging ongeveer 79% is.

Van de 5 geïsoleerde stammen bleken 3 vergelijkbaar te zijn met de bacteriën van de Enterobacter bugandensis- soorten die op aarde leven en infecties bij pasgeborenen veroorzaken. De “kosmische” en terrestrische bacteriën bleken vergelijkbare 112-genen te hebben, die in terrestrische bacteriën zijn betrokken bij de mechanismen van menselijke infectie, de ontwikkeling van de ziekte en bescherming tegen geneesmiddelen. Op dit moment gaan ze de bacteriën controleren of ze daadwerkelijk ziekte kunnen veroorzaken. “Gezien het feit dat dergelijke bacteriën meestal zeer resistent zijn tegen geneesmiddelen en een hoge pathogeniteit hebben, hebben we vastgesteld dat deze soorten mogelijk serieuze gezondheidsrisico’s vormen voor toekomstige missies”, zegt Dr. Nitin Singh, hoofdauteur van een rapport over gevonden bacteriën. Ondanks de vrees voor de ‘kosmische bacteriën’ die wetenschappers ontdekten, benadrukken de onderzoekers dat de nog steeds mysterieuze bacteriën geen echte bedreiging vormen voor mensen in het ruimtestation. Dr. Singh heeft toegevoegd: “Het is belangrijk om te begrijpen dat de stammen gevonden op het ISS niet virulent waren, wat betekent dat ze nu geen actieve bedreiging voor de menselijke gezondheid zijn, maar mogelijk in de toekomst.”

Lees ook:   Interessant!

 

Jaren geleden schreef ik al dat ik me afvroeg wat ze allemaal uit die oude lijken meepikten die gestorven waren aan de pest e.d.
Men spot wat met de doden ergens, niet gezond… je weet niet wat ze eruit halen om nog mee te klooien en knutselen, oorlogsvirussen kan men zo ook fabriceren.
En wat te denken uit dat oude ijs, waar men ingevroren lijken vindt of mammoeten…
Blijf er maar vanaf…

Gerelateerde artikelen

Back to top button