web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsycheWeer

Meer tips tegen de warmte

https://www.wikihow.com/Stay-Cool-in-Warm-Weather

-Een beetje suiker en zout is wel goed, als je slap bent geworden en  als je veel zweet bv.

-Ook lekker is een plantenspuit met vers water, geen oud water dat in de zon heeft gestaan gebruiken!

  • Liefst ook niet in de zon laten staan…nevel is niet goed voor je, net als bij tuinslangen die in de zon liggen!
    Laat ze goed uitspoelen voor je eventuele nevel kunt inademen ivm de veteranenziekte!(Legionella)

https://www.stichtingveteranenziekte.nl/over-legionella/42-vragen

psje:

Het strekt tot aanbeveling om een plantenspuit na gebruik leeg te laten lopen en steeds voor het sproeien opnieuw te vullen.

&

Indien er gesproeid wordt met koud leidingwater is er geen risico; zelden zal de temperatuur in een dergelijk systeem langere tijd achtereen boven de 25 graden Celsius zijn en blijven. Echter, wanneer gebruik wordt gemaakt van een (flexibele) tuinslang, die gedurende langere tijd in de zon blijft liggen, minder vaak gebruikt wordt en stilstaand water bevat, neemt het risico op groei van de bacterie toe. Daarom is het van belang de tuinslang na gebruik leeg te laten lopen. Dergelijke opwarming van water zal niet voorkomen in een ingegraven leidingsysteem.
Ook in andere landen komt ‘veteranen-ziekte’ voor. In gebieden met hogere temperaturen bestaat meer risico. U wordt aangeraden daar dezelfde maatregelen te nemen als in Nederland. Indien u bij terugkomst ziekteverschijnselen heeft zoals beschreven bij (Wat zijn de verschijnselen bij een Legionella-griep), neem dan contact op met uw huisarts.
Besmetting herkennen:

Legionellose is een infectieziekte die de luchtwegen en de longen aantast, die wordt veroorzaakt door de bacterie Legionella pneumophila. Van deze bacterie zijn er ten minste 34 serogroepen beschreven; het aantal zal toenemen doordat er doorlopend mutaties optreden.

Lees ook:   Genetisch gemanipuleerde groene salades komen naar supermarkten - en ze zullen niet worden geëtiketteerd

Legionellose komt in twee varianten voor:

  • De veteranenziekte of legionairsziekte is een vorm van longontsteking. De ziekte kan licht verlopen maar ook ernstig of fataal, en trekt vooral de aandacht van de media omdat er weleens uitbraken op grote schaal plaatsvinden. De veteranenziekte is een potentieel ernstige aandoening met een overlijdensrisico van 5 tot 25 procent.
  • De legionellagriep of pontiackoorts is een lichtere variant van de ziekte waarbij geen longontsteking plaatsvindt. Deze variant is ongevaarlijk en de klachten die hiermee gepaard gaan kunnen zonder behandeling overgaan.

Incubatietijd
De tijd tussen de besmetting en het optreden van de eerste ziekteverschijnselen (de incubatietijd) varieert van twee tot mogelijk negentien dagen.

Ziekteverschijnselen en behandeling
De veteranenziekte begint met een snel opkomende hoofdpijn, spierpijn en een ziek gevoel, gevolgd door longontsteking met koorts boven de 39°C. De patiënt hoest en is soms kortademig. Een aantal patiënten heeft last van braken en diarree. De bacterie tast de binnenkant van de longblaasjes aan, waardoor het lichaam geen zuurstof meer kan opnemen.

De ziekte kan zeer ernstige gevolgen hebben, maar is door directe toediening van de juiste antibiotica goed te behandelen. De juiste antibiotica zijn echter niet altijd de meest voor de hand liggende voor een ‘gewone’ longontsteking. Wel kan het, na genezing van de longontsteking, nog lang duren voor de patiënt weer helemaal is opgeknapt. In lichtere gevallen die door dezelfde bacterie worden veroorzaakt heeft de persoon gedurende twee tot vijf dagen lichte griepachtige verschijnselen zoals koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten. De ziekte, die legionellagriep wordt genoemd, is in deze lichte vorm niet gevaarlijk, er doet zich geen longontsteking voor. De klachten kunnen zonder behandeling overgaan. De bacterie is lastig te kweken. Wel is er inmiddels (2003) een urinetest die bij een aantal (niet alle) typen van de legionellabacterie zeer snel de infectie kan aantonen.

Lees ook:   Vrijheid

Ik vind het altijd erg belangrijk dat mensen dit dus weten!!!!!!

Ik heb een app op de mobiel geen idee of dat ding echt werkt…(hoe kan dat??????)
Nou goed schijnt je lichaamstemp te meten!
Ik zit elke dag op 36 graden lol!
”Body temperature” heet het!
Leuk speeltje wel! 🙂
In google kun je pagina’s vertalen linkermuis etc!
Weten mensen toch al?-Gebruik eens een waaier!
🙂
-Vroeger hadden we een liedje” een Moriaantje zo zwart als roet ging eens wandelen zonder hoed…”
nu mag je daar al zo goed als niet meer over spreken, laat staan het zingen hé?
Maar die ging uiteindelijk met die parasol op pad….
Tis maar een tip!Pas op met de ventilator dat je geen kou vat!Laat hem door de kamer waaien, maar zet hem niet direct op je…. de wind moet de warmte verdelen in de kamer nml zodat deze in beweging komt!

Zet een bad in je tuin als je die hebt of op je balkon, op een balkon kan een rubberbootje ook heerlijk zijn gewoon vullen dat ding..af en toe ff dippen!

🙂
Betreffende kinderbadjes blijven we ook kind!
🙂
Of jump even onder de douche af en toe… even afspoelen en klaar afdrogen hoeft niet eens!
Hier de andere tips…
De citroendrank zorgt echt voor verkoeling van binnenuit je hebt dan minder last van de hitte…neem mn verse citroen krijg je meteen veel vit c binnen!
😉
Vergeet aub de dieren niet buiten!
Heb een verlegen tortelduif die wil komen drinken… 😉
Zo enorm schattig!!!!!!!
Kan ‘m wel opvreten, niet echt natuurlijk maar omdat we ooit in huis een tortelduif hadden ach?
Ik ken ze en weet waarom ze en hoe ze kijken… cute echt 🙂
Zie vreemd genoeg geen mussen meer die zijn zeker van het dak gevallen!
:O
Maar zelfs wespen komen hier water drinken ik vul dagelijks de bakjes vers bij!
🙂
Ze doen me niks gek genoeg…
Vast door mijn roze aura of is die oranje?
:O

 

Lees ook:   Geloof in jezelf
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien