web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

Vitamine D tekort veroorzaakt overgewicht en andere voordelen van deze vitamine

Nieuw onderzoek Linkt Buikvet aan lage niveaus vitamine D

Vitamin D plays a significant role in fighting depression, healthy skin and weight management! Try these Top 10 Vitamin D Rich Foods to get your daily dose!

Recente studies hebben aangetoond dat vitamine D kan beschermen tegen hartfalen, diabetes en kanker, en dat tekortkomingen in de voedingsstoffen haarverlies kunnen veroorzaken. Maar nu kan er nog een andere reden zijn om uw inname te verhogen: nieuw onderzoek heeft een verband gelegd tussen lage niveaus van vitamine D en obesitas.

Vitamine D-deficiëntie is een van de meest voorkomende tekorten aan voedingsstoffen en treft ongeveer 40 procent van de Amerikaanse bevolking. Experts noemen het ‘een genegeerde epidemie’, en schatten dat meer dan 1 miljard mensen op internationaal niveau een tekort hebben.

Het team wilde bepalen of het type en de locatie van het vet een rol speelden.

Kijkend naar duizenden mannen en vrouwen in de leeftijd van 45-65, concentreerden de onderzoekers zich op totaal vet, abdominaal onderhuids vetweefsel (buikvet onder de huid), visceraal vetweefsel (rond de organen) en levervet (in de lever). De wetenschappers hebben hun geobserveerde gegevens aangepast om rekening te houden met een reeks variabelen, waaronder alcoholgebruik, roken, etniciteit, opleidingsniveau, chronische ziekte en lichamelijke activiteit.

De bevindingen suggereren dat zwaarlijvige mensen die overtollig vet in de buik dragen het grootste risico hebben op een vitamine D-tekort.

“De sterke relatie tussen toenemende hoeveelheden abdominale vetten en lagere vitamine D-waarden suggereert dat mensen met een grotere taillelijn een groter risico lopen op het ontwikkelen van een tekort, en moeten overwegen om hun vitamine D-spiegels te laten controleren,” legt hoofdonderzoeker Rachida Rafiq uit.

Wanneer uitgesplitst naar geslacht, ontdekten de onderzoekers dat bij vrouwen zowel buikvet als totaal vet geassocieerd waren met lagere vitamine D-spiegels, maar dat buikvet een grotere correlatie had met tekortkomingen. De studie toonde ook aan dat voor zwaarlijvige vrouwen hogere hoeveelheden levervet werden gekoppeld aan lagere niveaus van vitamine D.

Helaas is het onmogelijk om conclusies te trekken over een precieze oorzaak-effect relatie: het is nog steeds onbekend of vitamine D-tekort kan leiden tot gewichtstoename, of dat buikvet kan leiden tot een daling van vitamine D-spiegels.

“We kunnen geen conclusie trekken over de richting of oorzaak van het verband tussen obesitas en vitamine D-spiegels,” zei Rafiq in een persbericht, “maar deze sterke associatie kan wijzen op een mogelijke rol van vitamine D in de opslag en functie van abdominaal vet. .”

Maar de gevonden link tussen vitamine D-tekort en obesitas was sterk genoeg om te suggereren dat obesitas ervoor zorgt dat het lichaam meer vitamine D verliest, of dat tekorten mensen ertoe aanzetten meer vet op te slaan, vooral in de maag.

bronnen:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3068797/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/321851.php

Tekenen dat je ontbreekt aan vitamine D en hoe je meer kunt krijgen (zonder bakken in de zon)

Vitamine D kan krachtige effecten hebben op verschillende systemen in het lichaam. De voedingsstof helpt je lichaam om calcium te absorberen – essentieel voor de botsterkte – en speelt een rol in je zenuw-, spier- en immuunsysteem. Helaas komen vitamine D-tekorten vaak voor; naar schatting hebben ongeveer 1 miljard mensen wereldwijd lage concentraties in hun bloed. Volgens een onderzoek uit 2011 is 41,6 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten gebrekkig. Dit kan zijn omdat, hoewel het lichaam vitamine D uit cholesterol kan produceren wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, er maar heel weinig voedingsmiddelen zijn die de voedingsstof van nature bevatten.
(Ja dat cholesterol dat zo slecht zou zijn? Een hoog cholesterol niveau komt vaak door ontstekingen in het lichaam en is dan vaak niet de oorzaak)

Lees ook:   De formule voor een 1000 jaar oud antimicrobieel middel dat de hedendaagse antibiotica Bald's Eye Salve kan evenaren

Factoren die uw vitamine D-tekort in gevaar brengen, zijn onder meer een donkere huid (buitenlandse afkomst voorouders!!!), ouder zijn, overgewicht hebben, minimale hoeveelheden vis of melk eten en niet worden blootgesteld aan veel zonlicht.

Een gebrek aan vitamine D kan een significant negatief effect hebben op de kwaliteit van leven. Om deze subtiele toestand beter te begrijpen en uw welzijn te verbeteren, kijkt u door de onderstaande lijst en vraagt ​​u aan een arts als u een vitamine D-tekort zou kunnen hebben.

Frequente ziekte of infecties
Vitamine D houdt uw immuunsysteem sterk, zodat u de virussen en bacteriën die ziektes veroorzaken kunt bestrijden. Als je merkt dat je vaak ziek wordt, vooral met verkoudheid of de griep, kan een lage vitamine D-spiegel de schuld zijn.

Extreme vermoeidheid
Overmatige vermoeidheid en slaperigheid kunnen een teken zijn van vitamine D-tekort. Het nemen van supplementen kan helpen het energieniveau te verhogen als je je voortdurend vervuild voelt.

Vitamin D deficiency
Bot- en rugpijn
Vitamine D is betrokken bij het handhaven van de gezondheid van de botten omdat de voedingsstof het vermogen van uw lichaam om calcium te absorberen verbetert. Daarom kunnen lage bloedspiegels van de vitamine een oorzaak of een bijdragende factor zijn voor botpijn en lage rugpijn.

Depressie
Depressie wordt geassocieerd met lage vitamine D-spiegels en sommige onderzoeken hebben aangetoond dat supplementen van de voedingsstof de gemoedstoestand van mensen met een psychische aandoening kunnen verbeteren.

Problemen met het genezen van wonden
Onvoldoende vitamine D-spiegels kunnen leiden tot een langzamer proces van heling van wonden na een operatie, verwonding of infectie.

Botverlies
Een aanwijzing dat calcium en andere mineralen verloren zijn gegaan uit bot, lage botmineraaldichtheid kan een teken zijn van vitamine D-tekort. Zonder voldoende hoeveelheden van de voedingsstof hebben oudere mensen, met name vrouwen, een verhoogd risico op fracturen en osteoporose. Het krijgen van voldoende vitamine D is essentieel om de botmassa te behouden ondanks veroudering.

Haarverlies
Haarverlies bij vrouwen is in verband gebracht met lage vitamine D-spiegels, hoewel er nog meer onderzoek nodig is om de correlatie beter te begrijpen. Bovendien zijn lage vitamine D-spiegels gekoppeld aan alopecia areata – een auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door ernstig haarverlies – en kan de kans op het ontwikkelen van de ziekte toenemen.

Spierpijn
Experts hebben een verband gevonden tussen chronische spierpijn en lage bloedspiegels van vitamine D, mogelijk veroorzaakt door de interactie tussen de voedingsstof en pijngevoelige zenuwcellen die nociceptoren worden genoemd.

Hoewel vitamine D-deficiëntie ongelooflijk vaak voorkomt, zijn de meeste mensen hiervan niet op de hoogte omdat de symptomen vaak subtiel zijn en het moeilijk kan zijn om de oorzaken achter hen te achterhalen. Als u zich zorgen maakt over het verkrijgen van de vitamines die uw lichaam nodig heeft, overleg dan met uw arts en zorg dat uw bloedspiegels worden gemeten.

Gelukkig is een vitamine D-tekort meestal gemakkelijk op te lossen. Zelfs als u niet in de zon wilt bakken en een nog grotere reeks gezondheidscomplicaties wilt veroorzaken, kunt u de vitamine krijgen door een supplement te nemen of meer vitamine D-rijk voedsel te eten – vette vis, wat schaaldieren, eierdooiers, paddestoelen en verrijkte voedingsmiddelen (dwz melk, sojaproducten, sinaasappelsap, graanproducten en havermout).

Lees ook:   Gezondheid consument in gevaar door wereldwijde fraude

bronnen:

https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-d-deficiency-symptoms
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4143492/
https: //www.ncbi.nlm.nih .gov / pubmed / 21310306
https://www.healthline.com/nutrition/9-foods-high-in-vitamin-d#section5
https://medlineplus.gov/vitaminddeficiency.html

Foods Rich in Vitamin D. Vitamin for the Skin. Vitamin D3…Een calciumtekort (meer formeel bekend als hypocalciëmie) is een aandoening waarbij uw bloed niet genoeg calcium bevat. Het wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan vitamine D, hoewel bepaalde medicijnen en reeds bestaande medische aandoeningen (zoals een slecht functionerende schildklier) ook boosdoeners kunnen zijn. Hoewel het belangrijk is om uw arts te raadplegen voor een formele diagnose, kunnen de volgende symptomen erop wijzen dat u mogelijk aan deze aandoening lijdt.

Droge huid
Als u gedurende langere tijd last heeft gehad van hypocalciëmie, kan uw huid schilferig of schilferig aan de buitenkant groeien. Calcium is nodig voor de basisfuncties van de cellen, dus een gebrek daaraan zal uw huid en zelfs uw haar aantasten, waardoor ze dun, droog, breekbaar en broos worden.

Spierkrampen
Het calcium in uw bloed is geïoniseerd, wat betekent dat het een lading bevat. Als het te laag wordt, kan het je zenuwstelsel verstoren en invloed hebben op hoe goed je lichaam en cellen functioneren. U kunt kleine krampen en spierkrampen of tintelingen in uw vingers, mond of voeten opmerken.

Vermoeidheid
Constante onverklaarbare slaperigheid kan ook een teken zijn dat je niet alle voedingsstoffen krijgt die je nodig hebt. Als je lethargie gepaard gaat met een gebrek aan eetlust en een verandering in de houding die apathisch is, kan het de moeite waard zijn om gecontroleerd te worden.

Lage vitamine D
Vitamine D is een belangrijk onderdeel als het gaat om het vermogen van uw lichaam om calcium te absorberen. Als je al weet dat je worstelt met je niveaus van deze voedingsstof, zou het geen kwaad om ook je calciumniveaus gecontroleerd te krijgen.

Verwarring
Geheugenverlies, delirium en depressie kunnen allemaal symptomen zijn van een calciumtekort, omdat dit na verloop van tijd een effect kan hebben op uw hersenen en neurologische paden.

Zwakke botten
Van broze nagels tot gebroken botten, je merkt misschien dat je skeletachtige frame gevoeliger aanvoelt dan normaal. Een tekort aan calcium kan leiden tot ernstigere aandoeningen zoals osteoporose of het risico van tandbederf in de tijd vergroten.

Er is een rijke voorraad calcium in zuivelproducten en zelfs voedingsmiddelen zoals broccoli, sinaasappels, bladgroenten, amandelen … de lijst is vrij uitgebreid. Omdat calciumrijke voedingsmiddelen zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn, komt het zelden voor dat een calciumtekort een gevolg is van uw calciuminname – tenminste in de huidige maatschappij. Als u merkt dat u over een aanzienlijke periode over een groot deel van deze symptomen beschikt en ze verdwijnen niet door meer calcium aan uw dieet toe te voegen, kunt u een calciumtekort hebben en is het belangrijk om uw arts te vragen om erachter te komen wat kan er nog meer gebeuren.

bronnen:

April Kahn, AG (2017, 25 augustus). Hypocalciëmie (Calcium Deficiency Disease). Ontvangen maart 2018, van Healthline: https://www.healthline.com/health/calcium-deficiency-disease#1
Gardner, A. (2017, 13 februari). Hebt u een tekort aan calcium? Ontvangen maart 2018, van Health: https://www.health.com/osteoporosis/calcium-
deficiency Lewis, JL (2018). Hypocalciëmie (laag calciumgehalte in het bloed). Ontvangen maart 2018, van Merck Manual: https://www.merckmanuals.com/home/hormonal- and-
metabolic-disorders/ electrolyte-balance/hypocalcemia- low-level-of- calcium-in-the-blood Medicine Net. (1996-2018). Medische definitie van tekort aan calcium.Ontvangen maart 2018, van Medicine Net: https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=2576
UHN Staff. (2017, 4 december). 21 Calciumgebreksymptomen die u zullen verrassen. Ontvangen maart 2018, van University Health News Daily: https://universityhealthnews.com/daily/nutrition/21-calcium-deficiency-symptoms-that-will-surprise-you/

Lees ook:   Is de vaccinatie een microchip?

Hoe krijg ik zelf Vitamine D?
Vitamine D wordt vaak toegevoegd aan melk en sommige melkachtige producten, meestal samen met calcium, omdat de twee zo’n sterke relatie met elkaar hebben. Dit wordt gedaan omdat er niet veel voedsel is dat van nature vitamine D bevat.

Are you taking a vitamin D supplement? A 2000 study found 77% of Americans are vitamin D deficient. www.onedoterracommunity.com https://www.facebook.com/#!/OneDoterraCommunity

Dat gezegd hebbende, vitamine D kan worden gevonden in vette vis zoals zalm, tonijn en makreel. In mindere mate is het te vinden in rundvleeslevers, kaas en eidooiers. Champignons bevatten soms vitamine D. Leuk feitje: paddenstoelen hebben een speciaal vermogen om vitamine D te maken door te worden blootgesteld aan ultraviolet licht … zoals mensen dat wel doen. Ja, dat klopt, we maken onze eigen vitamine D! Wanneer we worden blootgesteld aan de ultraviolette straling van de zon kan onze huid het maken. Het probleem hier is dat de bezorgdheid over huidkanker er terecht voor heeft gezorgd dat mensen zichzelf beschermen tegen de gevaren van de zon, die de keerzijde hadden gehad dat ze ons afschermden van het vermogen om vitamine D te maken. Als gevolg daarvan was 80% van de Amerikanen heb niet genoeg vitamine D.

We hebben slechts 600 Internationale Eenheden (IE) vitamine D per dag nodig tot we 70 zijn (wanneer we 800 per dag nodig hebben) en je kunt dat krijgen van voedsel, of de zon, of, de meest consistente manier, van een supplement. De meeste multivitaminen hebben 600 IE vitamine D, net als de meeste calciumsupplementen, dus het is heel gemakkelijk te krijgen. Er is onderzoek gedaan naar de voordelen van het nemen van verhoogde eenheden van vitamine D.

List of vitamin d rich foods. Health benefits of vitamin D. Fruits & vegetables with vitamin D. Rickets, osteomalacia are the vitamin D deficiency symptomsDankzij blokkering van zonlicht de afgelopen jaren dankzij weersbeïnvloeding (geoegineering), heeft ook gezorgd voor tekorten.

Vroeger nam men altijd in de wintermaanden de maanden met een R, levertraan!
Levertraan was een goede bron altijd voor vit D in de maanden zonder zon, gek genoeg wist men dat in die tijden wel en nu niet meer.
Men vergeet vaak kennis van vroeger, of waarom mensen ooit een beslissing hebben genomen nu moeten ze het volgens henzelf weer opnieuw gaan uitvinden.

Ga de zon in, laat je huid niet verbranden!!!!!!
Dat is belangrijk tegen huidkanker nml.
De zonnebrandcremes zorgen er voor dat je geen vit D meer opneemt, zonnebrillen idem, die zorgen er ook voor dat je hersenen geen signaal krijgen dat je in de zon loopt…dus zorgen zij weer dat er geen hormoon aangemaakt wordt dat ervoor zorgt dat je huid bruin wordt en bescherming krijgt, natuurlijk heb je die zonnebril wel nodig onderweg etc maar probeer ook zonder zonnebril in de zomertijd buiten te zijn.
Zonnebrandcremes zit vaak rommel in dat inbrandt op je huid, dat schijnt idem huidkanker te veroorzaken.
Sinds men zonnebrandcremes uitvond zijn er gevallen van steeds meer huidkanker dat geeft te denken immers.

Heb je een grote moedervlek oid plak er tijdelijk even iets op als je de zon ingaat(niet iets dat heet wordt uiteraard), natuurlijk is dat al gevoeliger voor zulke dingen.
Zon met wijsheid en onder een parasol wordt je net zo bruin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamin is defined as a natural substance that is usually found in foods and that helps your body to be healthy. Vitamins allow your body to grow and develop. They also play important roles in bodily functions such as metabolism, immunity and digestion. There are 13 essential vitamins, including vitamins A, C, D, E, and K and B vitamins. #L4L #F4F #tagforlikes

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥