web analytics
...

Wat de echte oorzaak is van hart en vaatziekten

Het ligt dus niet aan cholesterol maar aan een ontsteking in het lichaam. In feite is vetloos eten juist ongezond.
Zoals in een auto de motor niet loopt zonder vet-olie en benzine, misschien beschadigt een lichaam juist door te weinig vetten?

Oftewel terug naar de oudere schijf van vijf… en minder olie en roomboter dus.. zoek online of hier naar; roomboter ook daar is men achtergekomen dat dit veel gezonder is, dan al die olie die ervoor in de plaats moest komen…(denk aan geld verdienen, waarbij blijkt, is ook een artikel over op deze website, dat olijfolie vaak vermengd wordt met zonnebloemolie!!!NB!) Eet zoals je oma eten kookte onbewerkt, zo natuurlijk mogelijk en ja graag wel de betere voeding..inclu betrouwbaar vlees..
Geen zoetstoffen dus, maar gewoon suiker… en als je denkt oehhhhhhhh ik neem teveel suiker dan neem je maar minder..maar dat is altijd nog beter en gezonder dan zoetstoffen!
Zoetstoffen zou de mensen doen afvallen maar niets is minder waar mensen komen er juist van aan. Ook niet echt een aanrader dus, in Amerika werden mensen steeds dikker nadat men LIGHT invoerde ook hier is onderzoek naar gedaan.

Vertaald uit het Engels met Google….(not very good!!!!!!! 🙂 )

Deze aanbevelingen zijn niet meer wetenschappelijk of moreel verdedigbaar. De ontdekking een paar jaar geleden dat de  ontsteking in de slagaderwand  de echte oorzaak van hartziekte langzaam leidt tot een paradigmaskuif in hoe hartziekten en andere chronische aandoeningen worden behandeld.

De langdurige voedingsaanbevelingen hebben  epidemieën van obesitas en diabetes veroorzaakt, waarvan de gevolgen een historische pest dwingen met betrekking tot sterfte, menselijk lijden en ernstige economische gevolgen.

Ondanks het feit dat 25% van de bevolking kostbare statine medicijnen heeft en ondanks het feit dat we het vetgehalte van onze diëten hebben verminderd, zullen meer Amerikanen dit jaar hartziekten sterf dan ooit tevoren.

Statistieken van de American Heart Association tonen aan dat 75 miljoen Amerikanen momenteel aan hartaandoeningen hebben, 20 miljoen hebben diabetes en 57 miljoen hebben diabetes. Deze aandoeningen beïnvloeden jaarlijks jongere en jongere mensen in grotere aantallen.

Simpel gezegd, zonder ontsteking in het lichaam aanwezig te zijn, is er geen manier dat cholesterol in de wand van het bloedvat zou ophopen en hartziekten en beroertes veroorzaken. Zonder ontsteking zou cholesterol vrij door het lichaam bewegen zoals de natuur de bedoeling heeft. Het is de ontsteking waardoor cholesterol een probleem wordt.

Ontsteking is niet ingewikkeld – het is gewoonweg de natuurlijke verdediging van je lichaam tegen een buitenlandse invaller, zoals bacteriën, toxine of virus. De cyclus van ontsteking is perfect in hoe het je lichaam beschermt tegen deze bacteriële en virale indringers. Echter, als we  het lichaam chronisch blootstellen aan letsel door toxinen of voedingsmiddelen, is het menselijk lichaam nooit ontworpen om te verwerken, er komt een aandoening op die chronische ontsteking wordt genoemd.  Chronische ontsteking is net zo schadelijk als acute ontsteking gunstig is.

Welke doordachte persoon zou zich op een gegeven moment opzettelijk blootstellen aan voedingsmiddelen of andere stoffen die bekend zijn om lichamelijk letsel te veroorzaken? Nou, rokers misschien, maar ze hebben tenminste die keuze opzettelijk gemaakt.

De rest van ons hebben gewoon de aanbevolen, geadopteerde dieet die laag in vet en hoog in veelzijdig onverzadigde vetten en koolhydraten is, niet gevolgd. We weten niet dat we herhaaldelijk letsel aan onze bloedvaten veroorzaken. Dit  herhaalde letsel leidt tot chronische ontsteking, wat leidt tot hartziekte ,  beroerte, diabetes en obesitas .

Lees ook:   Kan je ziek worden van... je wasmachine en koelkast?

Laat me dat herhalen:  Het letsel en de ontsteking in onze bloedvaten is veroorzaakt door het dieet dat met lage vetgehaltes wordt aanbevolen door middel van reguliere medicijnen.

Wat zijn de grootste culprits van chronische ontsteking? Ze zijn simpelweg de overbelasting van eenvoudige, hoogverwerkte koolhydraten ( suiker, meel  en alle producten die er van gemaakt zijn) en de overmatige consumptie van omega-6  plantaardige oliën zoals sojabonen, maïs en zonnebloem  die in veel verwerkte voedingsmiddelen voorkomen.

Neem een ​​moment om te zien dat u een stijve poets herhaaldelijk over de zachte huid wrijft tot het rood wordt en bijna bloedt. Je hebt dit een paar keer per dag gehouden, elke dag voor vijf jaar. Als u deze pijnlijke poetsen zou kunnen tolereren, zou u een bloedend, gezwollen besmette omgeving hebben die met elke herhaalde blessure erger wordt. Dit is een goede manier om het ontstekingsproces dat nu in je lichaam kan gebeuren, te visualiseren.

Ongeacht waar het ontstekingsproces zich voordoet, extern of intern, is het hetzelfde. Ik heb binnen duizenden duizenden slagaders gezocht. Een zieke slagader lijkt alsof iemand een penseel heeft genomen en herhaaldelijk tegen zijn muur schrobt. Diverse keren per dag, de voedingsmiddelen die we eten, veroorzaken kleine verwondingen die leiden tot meer verwondingen, waardoor het lichaam continu en adequaat met ontsteking reageert.

Terwijl we genieten van de verleidelijke smaak van een zoet brood, reageren onze organisaties alarmerend alsof een buitenlandse invaller aankomende oorlog aankondigde. Voedingsmiddelen geladen met suikers en eenvoudige koolhydraten, of verwerkt met omega-6-oliën voor lange houdbaarheid  , zijn de hoofdrol van het Amerikaanse dieet voor zes decennia. Deze voedingsmiddelen zijn  langzaam vergiftigd .

Hoe eet een eenvoudige, zoete broodje een cascade van ontsteking om je ziek te maken?

Stel je voor dat je siroop op het toetsenbord leest en je hebt een visie op wat er in de cel gebeurt. Wanneer we eenvoudige koolhydraten zoals suiker verbruiken, stijgt de bloedsuiker snel. Als reactie daarop, scheidt uw alvleesklier insuline waarvan het primaire doel is om suiker in elke cel te sturen, waar het voor energie wordt opgeslagen. Als de cel vol is en geen glucose nodig heeft, wordt het afgewezen om extra suiker te vermijden die de werkzaamheden opzet.

Wanneer uw volledige cellen de extra glucose verwerpen, stijgt de bloedsuiker, waardoor meer insuline wordt verkregen en de glucose omzetten in opgeslagen vet.

Wat heeft dit allemaal te maken met ontsteking? Bloedsuiker wordt in een zeer smal bereik geregeld. Extra suikermoleculen hechten aan een verscheidenheid aan eiwitten die op zijn beurt de bloedvatmuur verwonden. Deze herhaalde schade aan de bloedvatmuur zet ontsteking op. Als je je bloedsuikerspiegel meerdere malen per dag toeneemt, is het elke dag alsof je schuurpapier aan de binnenkant van je gevoelige bloedvaten brengt.

Terwijl u het niet kan zien, wees er zeker van dat het er is. Ik zag het in meer dan 5.000 chirurgische patiënten die 25 jaar uitstrekten, die allemaal één gemeenschappelijke noemer hadden – ontsteking in hun bloedvaten.

Laten we terugkomen naar de zoete broodje. Dat onschuldig uitziende goody bevat niet alleen suikers, maar is gebakken in een van veel omega-6-oliën, zoals sojabonen. Chips en frietjes worden geweekt in sojabonenolie; Verwerkte voedingsmiddelen worden vervaardigd met omega-6-oliën voor een langere houdbaarheid. Terwijl de omega-6’s essentieel zijn, ze zijn onderdeel van elk celmembraan die controleert wat er in en uit de cel gaat –  ze moeten in het juiste evenwicht zijn met omega-3’s.

Lees ook:   Heerlijk heet toch? Tips

Als het saldo verschuift door overmatige omega-6 te consumeren, produceert het celmembraan chemicaliën genaamd  cytokines  die direct ontsteking veroorzaken.

Het huidige Amerikaanse dieet heeft vandaag een extreem onbalans van deze twee vetten veroorzaakt. De verhouding van onbalans varieert van 15: 1 tot zo hoog als 30: 1 ten gunste van omega-6. Dat is een enorme hoeveelheid cytokines die ontsteking veroorzaken. In de huidige voedingsomgeving zou een 3: 1 verhouding optimaal en gezond zijn.

Om het probleem te verergeren, veroorzaakt het overgewicht dat u uit het eten van deze voedingsmiddelen leidt tot overbelaste vetcellen die grote hoeveelheden pro-inflammatoire chemicaliën uitstorten die bijdragen aan de verwonding die wordt veroorzaakt door een hoge bloedsuiker. Het proces dat begon met een zoet broodje verandert in de loop van de tijd een vicieuze cyclus die  hartziekten, hoge bloeddruk, diabetes  en tenslotte  de ziekte van Alzheimer veroorzaakt , aangezien het ontstekingsproces onverminderd blijft.

Er ontbreekt het feit dat hoe meer we bereid en verwerkt voedingsmiddelen verbruiken, hoe meer we elke dag de ontstekingsschakelaar uitsteken. Het menselijk lichaam kan niet verwerken, het is ook niet ontworpen om te consumeren, voedingsmiddelen verpakt met suikers en geweekt in omega-6-oliën.

Er is maar één antwoord op ontstellende ontsteking, en dat komt terug naar voedsel die dichter bij hun natuurlijke toestand komt. Om spieren te bouwen, eet meer eiwitten. Kies koolhydraten die zeer complex zijn, zoals  kleurrijke groenten en fruit.  Knippen of elimineren ontstekings veroorzakende omega-6 vetten zoals maïs en sojaolie en de verwerkte voedingsmiddelen die van hen worden gemaakt.

Een eetlepel maïsolie bevat 7,280 mg omega-6; Sojaboon bevat 6,940 mg. Gebruik in plaats daarvan  olijfolie of boter  uit grasvoeder.

Dierlijke vetten bevatten minder dan 20% omega-6 en zijn veel minder kans om ontsteking te veroorzaken dan de zogenaamde gezonde oliën die meervoudig onverzadigd zijn. Vergeet de ‘wetenschap’ die al tientallen jaren in je hoofd is gedrukt. De wetenschap dat verzadigd vet alleen hartziekten veroorzaakt is niet aanwezig. De wetenschap dat verzadigd vet cholesterol verhoogt is ook erg zwak. Aangezien we nu weten dat cholesterol niet de oorzaak is van hart-en vaatziekten, is de bezorgdheid over verzadigd vet vandaag nog meer absurd.

De cholesteroltheorie leidde tot de niet-dikke, vetvrije aanbevelingen die op hun beurt de voedingsmiddelen creëerden die nu een epidemie van ontsteking veroorzaken. Hoofdstroommedicijn maakte een verschrikkelijke fout wanneer het mensen adviseerde om verzadigd vet te vermijden ten gunste van voedsel die hoog is in omega-6 vetten. We hebben nu een epidemie van arteriële ontsteking die leidt tot hartziekten en andere stille moordenaars.

Wat je kunt doen is kies  hele voedingsmiddelen die  je oma geserveerd heeft en niet degenen die je moeder heeft gedraaid als winkelcentra die gevuld zijn met gefabriceerde voedingsmiddelen. Door ontstekingsvoedsel te elimineren en essentiële voedingsstoffen uit vers onbewerkt voedsel te voegen  , zult u jarenlang schade in uw bloedvaten en door uw lichaam omkeren tegen het typische Amerikaanse dieet.

Dr. Dwight Lundell  is de afgelopen stafhoofd en hoofd van de chirurgie in het Banner Heart Hospital, Mesa, AZ. Zijn privé-praktijk, Cardiac Care Center was in Mesa, AZ. Onlangs heeft Dr. Lundell de operatie achtergelaten om zich te concentreren op de voedingsbehandeling van hartziekten. Hij is de oprichter van de Stichting Gezonde Mensen die de menselijke gezondheid bevordert, met de nadruk op het helpen van grote bedrijven om wellness te bevorderen. Hij is ook de auteur van  The Cure for Heart Disease en The Great Cholesterol Lie.

Lees via de link het verhaal.

https://myscienceacademy.org/2012/08/19/world-renown-heart-surgeon-speaks-out-on-what-really-causes-heart-disease/

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!