03 maart 2021

 

Fijn griepje…not! Opnamestop in ziekenhuizen

https://www.telegraaf.nl/gezondheid/27414590/__Opnamestops_om_griepgolf__.html

Ziekenhuizen in het zuiden van het land hebben deze week opnamestops ingesteld, omdat er te veel patiënten met griepklachten komen. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Ook in Noord-Holland zijn er volgens het Noordhollands Dagblad problemen.

Veel patiënten zijn ouderen bij wie de griep zich uit in combinatie met longproblemen. Onder meer het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven in Uden zouden al zijn overgegaan tot opnamestops. Woordvoerders van de ziekenhuizen stellen dat de opnameproblemen spelen tot aan Rotterdam en Utrecht toe.

Het Noordhollands Dagblad meldt dat het Westfriesgasthuis in Hoorn op dit moment elk bed in gebruik heeft. Het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft nog wel bedden, maar stelde afgelopen weken al meerdere keren opnamestops in vanwege de vele griepgevallen.

das kenn ich doch!!!:

Lees ook:   Spaans griepvirus tot leven gewekt

Gerelateerde berichten