24 november 2020

 

Over paardenvlees dat zg rund was

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3923442/2015/03/24/Curator-claimt-11-5-miljoen-van-vleeshandelaar-Selten.dhtml

Zo,… heel goed dit!

Meneer heeft alweer een bedrijf in België! Ja, ja..de smeerlap. En wat is hij onschuldig… uhuh!
Het zou hem verboden moeten worden, ooit nog een bedrijf te mogen hebben zelfs.
Zo pak je dit soort oplichters aan en dat zouden ze bij meer moeten doen.

https://www.volkskrant.nl/binnenland/vleeshandelaar-willy-selten-het-was-een-automatisme~a3923257/

Hoe zat het ook alweer?
Vleeshandelaar Willy Selten wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting omdat hij met zijn gelijknamige bedrijf paardenvlees als rundvlees zou hebben verkocht.

De vleesverwerker in Oss zou in 2011 en 2012 circa 300.000 kilo paardenvlees uit Nederland, Engeland en Ierland hebben ontvangen. Uit onderzoek is gebleken dat dit paardenvlees als rundvlees is verwerkt in de administratie. Het bedrijf verkocht volgens de administratie vervolgens alleen rundvlees, stelt het OM. Bovendien was bij een paardenkarkas de verboden pijnstiller fenylbutazon gevonden. ‘Heel veel commotie over misschien één paard’, reageerde Brabander Selten in een eerste instantie.

Onbekend
Over het bedrijf van Selten was niet veel bekend. Veel grotere branchegenoten zeiden hem niet te kennen, of alleen uit de media. Sommigen wisten wie hij was ‘uit de vleeswereld’, maar niemand zei zaken met hem te hebben gedaan.

Wat wel bekend was, is dat de uitbener Willy Selten zich in 1998 in Oss vestigde, waar hij zijn bedrijf uitbouwde tot een onderneming met ruim honderd medewerkers.

Faillissement
Op 22 maart 2013 kwam naar buiten dat Willy Selten afstevende op een faillissement. De Rabobank wilde het bedrijf niet meer financieren en haalde het bedrijf dat weekend nog leeg. Vanaf dat moment lag de productie stil.

Lees ook:   Vrije varkens

Selten zou zelf een faillissement aanvragen, zodat de werknemers een werkloosheidsuitkering konden aanvragen, maar deed dat niet. Uiteindelijk vroeg de FNV samen met drie werknemers om een bankroet. ‘Het interesseert hem kennelijk geen fuck dat die mensen al zes weken geen loon hebben gehad’, zei FNV-bestuurder John Klijn toentertijd.

Van de ruim 100 medewerkers die hij had, waren de ongeveer 85 Poolse medewerkers eind februari al de laan uit gestuurd. ‘De vleessector is een waardeloze sector’, meende Klijn. ‘Het werk is er enorm zwaar.’ De FNV ontving enkele jaren geleden klachten over onderbetaling bij het bedrijf, maar kon toen geen wanpraktijken vaststellen. Eind februari namen de Polen die ontslagen waren contact met hem op. ‘Hij had ook gelijk hun camping opgezegd’, aldus Klijn. De Poolse krachten werkten er vaak al jaren, met nulurencontracten. ‘Terwijl dat juridisch eigenlijk niet kan.’

Poolse medewerkers zochten hun heil bij de FNV nadat Willy Selten hen eind februari pardoes de laan uit had gestuurd.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/23842253/__Curator_claimt_11_5_mln_Willy_Selten__.html

In België zou Willy Selten samen met zijn zoon een nieuw bedrijf zijn begonnen. In het AD vertelt Selten dat hij het zijn zoon is die voor zichzelf is begonnen en zijn rol in het bedrijf beperkt is. “Stierenvlees levert hij, vooral aan islamitische slagerijen. Ik adviseer hem een beetje. Onderhoud wat inkoopcontacten. Kleinschalig werk, op de achtergrond. Het is goed zo.”

Stierenvlees of paardenvlees?

 

-een zelfde schandaal loopt geheel anders, v. Hattem (die dezelfde praktijken er op na hield) is onder een andere naam weer gewoon in Nederland bezig.

Gerelateerde berichten