13 april 2021

 

Ik eet toch gezond?

 

Vitaminen:
Ik eet toch gezond?
11-10-2014 om 20:00 – Door de redactie van Arenalokaal.nl
Is dat zo? De Hogeschool van Wageningen heeft jaren geleden al aangetoond dat er 40 tot 50% minder vitaminen in onze groente en fruit zit. Door onze snelle maatschappij is de behoefte aan vitaminen met 100% toegenomen, hier kun je niet tegenaan eten. Dus een goede multivitamine is voor iedereen eigenlijk een must!

Zonlicht en cholesterol wordt omgezet in vitamine D! En wist u dat als u tabletten slikt tegen een te hoog cholesterol u hoogstwaarschijnlijk een vitamine D- en een vitamine B12-tekort heeft? En wist u als u diabetesmedicatie slikt, u hoogstwaarschijnlijk een vitamine B12-tekort heeft, en ook maagbeschermers dit effect hebben? En wist u dat je depressief kunt worden van een vitamine B12-tekort, maar dat antidepressiva een vitamine B12-tekort geven? Tja, wat is de kip en wat het ei?
Ook dementie, angsten, concentratie- en geheugenproblemen, onzeker lopen, vallen, haaruitval, onvruchtbaarheid, spierpijnen, gewrichtspijnen kunnen voorkomen bij een vitamine B12-gebrek.

Vitamine D
Waarom ben ik toch zo moe in de winter, ben ik zo vervelend voor mezelf en mijn omgeving, niet voorruit te branden. Dit is vaak een probleem van de vitamine D!
En wist u dat getinte Nederlanders altijd een vitamine D-gebrek hebben? Te weinig zonlicht!
We kunnen u studies laten zien waarmee dit ook wetenschappelijk bewezen wordt.
Een studie bijvoorbeeld die het effect van vitamine D op reuma laat zien en de effecten op darmontstekingen. Wij hebben veel positieve resultaten van vitamine D op Q-koortsklachten en van vitamine B12 op chronische vermoeidheidsklachten.

Rokers
Rokers hebben op hun beurt bijvoorbeeld weer extra vitamine C nodig, zeker 1000 milligram. Wat wij met ons lichaam doen is ongekend, we maken er een rommeltje van met alles wat we doen, eten en drinken. Een aanvulling van vitaminen en mineralen is geen overbodige luxe, we hebben allemaal tekorten.
Waarom de reguliere geneeskunde hier niet meer aandacht aanschenkt is ons een raadsel. Het zou een enorme besparing betekenen in de kosten van de gezondheidszorg als hier preventief meer aandacht voor komt.

Lees ook:   Natuurlijk onnatuurlijk transgender familie

https://www.arenalokaal.nl/articles/article/18039/vitaminen-ik-eet-toch-gezond.html

Janny de Best,
High Care 3000

Gerelateerde berichten