25 januari 2022

 

Slimme mensen maken zich het meeste zorgen

© Thinkstock.

Wie ’s nachts uren wakker ligt om te piekeren over het werk of geldzaken zal het misschien niet geloven, maar je veel zorgen maken is een positieve eigenschap. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het een teken is van intelligentie, waarmee angst zich tegelijkertijd ontwikkelde.

 

Dat blijkt uit onderzoek. ‘Hoewel je overdreven zorgen maken om iets gezien wordt als een negatieve karaktertrek en intelligentie als een positieve, kan die angst ervoor zorgen dat je gevaarlijke situaties vermijdt’, zegt dr. Coplan van de State University of New York (SUNY).’Het is namelijk zo dat angst ervoor zorgt dat je geen risico’s neemt. En wie dat niet doet, heeft meer kans om te overleven. Net zoals intelligentie is angst dus in het voordeel van de menselijke soort’, aldus Coplan.

Voor het onderzoek werden 26 patiënten met een gegeneraliseerde angststoornis (GAS) en 18 gezonde personen geselecteerd. Hun hersenactiviteit werd gemeten door de daling van choline in de witte materie van hun hersenen te analyseren.

Bij de gezonde controlegroep werd een hoger IQ geassocieerd met een lager angstgehalte. Bij de proefpersonen met de angststoornis bleek echter exact het tegenovergestelde waar te zijn. Voor hen geldt: hoe hoger het IQ, hoe meer ze zich zorgen maken.

‘Eerdere studies hebben aangetoond dat overmatige angst zowel bij mensen met een hoog als een laag IQ voorkomt, terwijl mensen met een gemiddeld IQ gespaard blijven. Daaruit volgde de hypothese dat mensen met een lager IQ zich meer zorgen maken omdat ze minder succes hebben in het leven’, voegen de wetenschappers nog toe aan de resultaten van hun onderzoek.

Lees ook:   Waarom mensen anderen pijn doen...

 

oké!

🙂 Vroeg me al af waar ik last van heb altijd maar nu snap ik het pas!

https://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/3241551/2012/04/16/Slimme-mensen-maken-zich-het-meeste-zorgen.dhtml

 Ik heb persoonlijk dus ontdekt…dat kasteelromans mijn mind voor ik in slaap kan vallen het beste effect heeft…nml lezen over..de liefde!

Voor het eerst in haar leven(ze is al 25 nb) werd zij gekust…jemig hoe lelijk moet je zijn he?
Maar ok we nemen aan dat de schrijfster van dat boek wist waar ze over sprak…en als je in je bedje ligt…denk je ach gatie over…gaap! En tzt ligt het boek half in je open hand en je ogen vallen dicht toch nog…eindelijk!

 

Maar ik moet eerlijk zeggen, had jaren geleden de neiging om van die new age muziek op te zetten als ontspanning?
Ehm ging hem niet worden!
Werd er vaak wat triest van he echoos in tha night…
trieste regenval hoewel ik dol ben op regen op mijn dakraam he?
En dus maar niet kunnen slapen he diep in die nachtelijke uren vreselijk!
Nu ja tot ik die muziek niet meer aan deed als ik ging slapen…sjeeh…smeerde hem zo naar dromenland zeg!

What a miracle dat was..

Mocht ik me eerder verlaten in dat zalige bed van mij dan nam ik een boek ter hand.
Vaak boeken met veel inhoud om te leren daar hield ik van immers…met als gevolg wederom een slapeloos geheel…nee dan maar kasteel romannetjes met ergens een in on houdelijk element..

na  6 blz ben ik dan uiteindelijk zover dat ik mijn zielswezen toe laat treden tot het dromen walhalla!

Zalig toch…

Gerelateerde berichten