...
Gezondheid & Uiterlijk

Schade als gevolg van vaccins

Schade als gevolg van vaccins

In Ierland zoekt men vele kinderen die in 1968 met onveilige vaccins ingeënt werden.

Volgens de Engelse krant de Observer van 8 juli 2001 werden baby’s in 1968 tegen kinkhoest ingeënt met giftige vaccins. Fabrikant Wellcome zou geweten hebben dat het vaccin niet veilig was. Het ging om twee charges: één was maar liefst veertien maal te sterk en de ander was niet op veiligheid getest. Veel ouders kregen problemen met hun kinderen, maar hun vragen en klachten over hersenbeschadiging en ook overlijden kregen geen gehoor bij de fabrikant of de gezondheidsinstanties.

In 1989 ontdekte Gordon Stewart, emeritus professor gezondheidszorg in Glasgow, verbanden tussen het vaccin en hersenbeschadiging, maar de overheden deden er toen niets aan. Kennet Best liep als baby na inenting in 1968 blijvende hersenschade op. Hij won in 1992 een rechtszaak en ontving miljoenen schadevergoeding.

Sinds 2000 heet het bedrijf GlaxoSmithKline na een fusie tussen Wellcome en SmithKline Beecham. Het bedrijf maakte gegevens bekend waarmee men 296 kinderen hoopt op te sporen. Nu in 2001 is een overheidscommissie bezig met onderzoek, gesteund door het parlement. Getroffen gezinnen krijgen 100.000 pond schadevergoeding uit een overheidsfonds. Als blijkt dat de vaccinfabrikant nalatigheid te verwijten valt, zal het bedrijf de consequenties moeten dragen en talloze schadeclaims krijgen.

__*schandelijk*___________________________

[ ×¥AngelWings¥× | 29/10/2002 ]

Lees ook:   7 kankerverwekkende producten in je huis

Gerelateerde artikelen

Back to top button