Azijn en waterstofperoxide voor de schoonmaak

Azijn en waterstofperoxide voor de schoonmaak

De combinatie van azijn en waterstofperoxide is desinfecterend, doodt bacteriën, en is niet giftig. Bovendien maakt het hygiënischer schoon dan chloor.

Voedingsdeskundige Susan Summer uit Virginia is de ontdekker van de reinigende werking van deze goedkope stoffen. Het is voor iedereen veilig en beschikbaar. Bij de drogist is waterstofperoxide 3% verkrijgbaar.

Doe de waterstofperoxide en de witte of appelazijn in twee aparte spuitflessen. Het beste resultaat krijg je door beide stoffen direct na elkaar te spuiten, in willekeurige volgorde. Dat werkt tien keer beter dan elke stof apart of beide gemengd in één fles. Uit onderzoek op aanrechten, houten snijplanken en besmet voedsel bleek dat de combinatie dodelijk is voor praktisch alle Salmonella, Shigella (dysenterie) en coli-bacteriën. Het werkt beter dan chloor of elke andere keukenreiniger en vormt geen belasting voor het milieu. Het is ook veilig bruikbaar voor het schoonmaken van groenten en fruit: bespuiten met beide stoffen na elkaar en daarna afspoelen met water. Geen van beide laat een smaak na, geen van beide is giftig.

[ ×¥AngelWings¥× | 29/10/2002 ]

Gerelateerde Berichten