web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

WAARHEID over de blanke slavenhandel – Vergeten geschiedenis

De Barbarijse piraten van Noord-Afrika vielen de noordelijke kustgebieden van de Middellandse Zee aan en lanceerden aanvallen op Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Sicilië. In hun koortsachtige zoektocht naar slaven gingen enkele piraten zelfs tot aan de kust van IJsland, waarbij ze het binnenland binnenvielen om mensen te ontvoeren en mee te nemen naar Noord-Afrika.

Van de 16e tot de 19e eeuw werden naar schatting een miljoen blanke Europeanen, inclusief degenen die op zee waren gevangengenomen en door landaanvallen in het buitenland, tot slaaf gemaakt. Velen van hen waren Amerikanen die op zee waren gevangengenomen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥