web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

De prachtige kapsels van Europa uit de bronstijd

In Scandinavië en de Egeïsche Zee tijdens de bronstijd zijn er aanwijzingen voor de kapsels die mensen drieënhalfduizend jaar geleden droegen. In de Noordse bronstijd in Denemarken hebben eikenhouten kistbegrafenissen in Borum Eshøj, de Skrydstrup-vrouw en het wereldberoemde Egtved-meisje hun kapsels behouden. Terwijl er op het Minoïsche Kreta en het Myceense Griekenland opmerkelijke fresco’s zijn in de paleizen van Knossos, Akrotiri op Thera (Santorini), Mycene, Pylos en Thebe. Maar wat kunnen deze kapsels ons vertellen over de mensen in Europa uit de bronstijd en hun samenlevingen?

00:00 Kapsels en cultuur
01:23 Herenkapsels in de Scandinavische bronstijd
10:12 Videosponsoring
11:20 Dameskapsels in de Noordse bronstijd
15:21 Scandinavische rockkunst
16:32 Bewijs uit Europa
17:24 Minoïsche kapsels
18:59 Myceense kapsels

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥