web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

A farewell song to the cows – oud gezang om vee te roepen

Oud Scandinavisch gezang om vee te roepen is angstaanjagend mooi

Kulning, het oude Noordse gezang om vee te noemen, is een zangtechniek die van generatie op generatie is doorgegeven. Historisch gezien werd het door Noorse vrouwen in Zweden gebruikt om hun vee ’s avonds vanuit de weilanden naar huis te roepen. De hoge tonen konden zich over grote afstanden verplaatsen en werden ook gebruikt als communicatiemiddel tussen de vrouwen en hun buren. Tegenwoordig is kulning een populaire vorm van volksmuziek geworden en wordt uitgevoerd door zangers over de hele wereld.

De techniek omvat het gebruik van de natuurlijke akoestiek van het landschap en de stem om een ​​geluid te creëren dat zowel etherisch als krachtig is. Zangers staan ​​meestal op hoge grond, zoals een heuvel of berg, en gebruiken hun stem om een ​​geluid te creëren dat over de valleien weergalmt en verre afstanden bereikt. Het resultaat is een prachtige, beklijvende melodie die de geest van de Noordse wildernis oproept en de oude tradities van de mensen die daar al eeuwen wonen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥