web analytics
11:11 Dubbele getallen
GeschiedenisMysterieRH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

De wijziging van de klassieke frequentie van 432 Hz NAAR 440 Hz

HOE DE MUZIKALE DIVERSE WERD UITGEVOERD — WIJZIGING VAN DE KLASSIEKE FREQUENTIE 432 Hz NAAR 440 Hz

Wat weten we over de noot la 432 hz? Het lijkt niet zo veel, want 60 jaar zijn verstreken sinds de “International Organization for Standardization (ISO)” het “A” 440Hz-systeem als het belangrijkste – concertsysteem heeft aangenomen. In feite speelt niemand meer in de 432hz-rangen. Barokspelers geven de voorkeur aan “A” – 415hz, wat het meest werd gebruikt vóór het klassieke tijdperk. Moderne muzikanten gebruiken vaak 440-442hz, en soms zelfs hoger, als de meest bekende en comfortabele stemming. Maar gedurende een lange periode in de muziekgeschiedenis was het de noot “la” die werd gebruikt, met een frequentie van 432hz. Zelfs na de goedkeuring van de standaard, in 1953, hielden 23.000 muzikanten uit Frankrijk een referendum ter ondersteuning van de “Verdi” 432hz-stemming, maar werden beleefd genegeerd.

Waar kwam “la” 440hz vandaan, en waarom verving het precies de soortgelijke noot die al zo lang bestond – 432hz? Het 432Hz-systeem bestond in het oude Griekenland, beginnend bij Plato, Hippocrates, Aristoteles, Pythagoras en andere grote denkers en filosofen uit de oudheid, die, zoals u weet, onschatbare kennis hadden over het genezende effect van muziek op een persoon, en veel mensen genas met de kracht van muziek! Met welke noot begint de klassieke toonladder? Van de notitie “naar”, toch!? Dus de noot “naar” is in dit systeem gelijk aan 512 hz, een octaaf lager dan 256 hz, zelfs lager – 128-64-32-16-8-4-2-1. Die. de laagste noot is respectievelijk gelijk aan één trilling per seconde, dit is de eerste noot van de toonladder! De grootste vioolbouwer aller tijden – Antonio Stradivari (het geheim van de beheersing van het maken van instrumenten, die, tot nu toe niet bekendgemaakt), creëerde zijn meesterwerken, namelijk in de 432 hz-instelling! Wanneer is de 440Hz-tuning verschenen?

Lees ook:   Wist jij dit al?

 

Voor het eerst werd in 1884 een poging gedaan om de golven massaal te veranderen, maar dankzij de inspanningen van G. Verdi behielden ze het vorige systeem. Daarna begonnen ze A \u003d 432 “Verdi-systeem” te noemen. Later overtuigde J.C. Deegen, een Amerikaanse marineman die een leerling was van de akoestische fysicus Herman Helmholtz, in 1910 de American Federation of Musicians, tijdens haar jaarlijkse conventie, om A=440hz als de standaard universele stemming voor orkesten en bands te gebruiken. Hij was zeer geïnteresseerd in astronomie, geologie, scheikunde en alle takken van de natuurkunde, vooral de theorie van licht en geluid, en hij werd beschouwd als een meester op het gebied van muziek en akoestiek. JK Deegen ontwierp een militaire gong van 440 Hz die werd gebruikt voor propagandanieuws in de Tweede Wereldoorlog. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1936, nazi-propagandaminister en meesterbrein in het controleren van de massa, Goebbels, de standaard herzien naar 440 Hz als de frequentie die het menselijk brein het meest beïnvloedt, en kan worden gebruikt om grote aantallen mensen en nazi-propaganda te controleren. Immers, als je het menselijk lichaam zijn natuurlijke afstemming ontneemt, en de natuurlijke toon wat hoger zet, dan zullen de hersenen regelmatig geïrriteerd raken. Bovendien zullen mensen stoppen met ontwikkelen, zullen er veel mentale afwijkingen verschijnen, een persoon zal zichzelf beginnen in te sluiten en het zal voor hem veel gemakkelijker worden om te leiden. Dit was de belangrijkste reden waarom de nazi’s de nieuwe frequentie van de “la” -noot hebben aangenomen. dan worden de hersenen regelmatig gestimuleerd. Bovendien zullen mensen stoppen met ontwikkelen, zullen er veel mentale afwijkingen verschijnen, een persoon zal zichzelf beginnen in te sluiten en het zal voor hem veel gemakkelijker worden om te leiden. Dit was de belangrijkste reden waarom de nazi’s de nieuwe frequentie van de “la” -noot hebben aangenomen. dan worden de hersenen regelmatig gestimuleerd. Bovendien zullen mensen stoppen met ontwikkelen, zullen er veel mentale afwijkingen verschijnen, een persoon zal zichzelf beginnen in te sluiten en het zal voor hem veel gemakkelijker worden om te leiden. Dit was de belangrijkste reden waarom de nazi’s de nieuwe frequentie van de “la” -noot hebben aangenomen.

Lees ook:   Cleopatra's parfum opnieuw gemaakt

https://youtu.be/MbdFd93t2k0

Maar waar lieten ze zich vervolgens door leiden, nadat ze het 440Hz-systeem als het belangrijkste hadden aangenomen? Ik denk dat het antwoord aan de oppervlakte ligt.

Een ander interessant feit is dat de beroemde violist, 1e violist van het Amadeus-kwartet, Norbert Brainin, een aanhanger was van de Verdi-stemvork. Hij trad op op de Stradivarius-viool, met de “A”-stemming = 432 hertz, bij vele concerten, met het argument dat Stradivarius de akoestiek van zijn instrumenten voor deze stemming had ontworpen.

Vertaald uit het Russisch

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥