web analytics

De deur op Mars

Gaaf hé, de Anunnaki woonden op Mars… De rode planeet.
Ik kijk er niet van op, maar wil het toch delen en lees de linken even door.
ook interessant natuurlijk. Maar dit valt niet te ontkennen.

De rode planeet – de vierde planeet van de zon en de neef van de aarde – is een van de meest fascinerende plekken in het zonnestelsel . De reden? Omdat deze niet zo verre wereld het dichtst bij onze planeet staat.

Decennia geleden was Mars altijd een desolate, kale wereld, waar het leven nooit had kunnen bloeien.

Maar dankzij vele missies naar de rode planeet, zoals Perseverance, Curiosity en HOPE , hebben we de afgelopen tien jaar ontdekt dat Mars een planeet was met uitgestrekte oceanen, riviersystemen en meren. Met andere woorden, wetenschappers geloven nu dat Mars miljarden jaren geleden voldeed aan de noodzakelijke vereisten voor het bestaan ​​van leven en misschien floreerde op het oppervlak.

Een Mars-mysterie

Door de jaren heen hebben de verschillende wetenschappelijke missies op Mars ons veel informatie opgeleverd over het verleden van de rode planeet, maar ook een overvloed aan foto’s genomen vanuit een baan en het oppervlak van Mars. Vindingrijkheid – de eerste helikopter die op een verre wereld vloog – heeft ons bijvoorbeeld ongelooflijke beelden opgeleverd van het landschap van Mars, gezien van bovenaf.

De rover Curiosity en Perseverance hebben ook hun werk gedaan tijdens hun fotografische missies om het landschap van Mars zo goed mogelijk vast te leggen.

Van tijd tot tijd laten deze foto’s vreemde aspecten van Mars zien.

Een recente foto die vanaf Mars is teruggestraald, toont een merkwaardige opening op het rotsachtige oppervlak van Mars. Gebruikers op Twitter en Facebook hebben het al “de ingang naar Mars” genoemd en beweerden dat het het ultieme bewijs is van oud buitenaards leven op Mars.

De foto’s in kwestie, die al hun weg hebben gevonden naar nieuwsuitzendingen over de hele wereld, zijn afkomstig van de officiële NASA-website. De beelden werden op 7 mei gemaakt door de Curiosity-rover en lijken de ingang te tonen van een schuilplaats die in een heuvel op Mars is gegraven.

De rode planeet heeft ons kennis laten maken met talloze mysterieuze anomalieën die op zijn foto’s te zien zijn. Deze anomalieën zijn echter -meestal- het resultaat van pareidolie , waardoor we bekende vormen zoals piramides en koepels tot stenen met “ogen” zien. Pareidolie is de neiging om een ​​specifiek, vaak betekenisvol beeld waar te nemen in een willekeurig of dubbelzinnig visueel patroon.

Lees ook:   Humanoïde robots hebben bestaan ​​in oude beschavingen - wat we nu weten

De nieuwste “afwijking van Mars” lijkt te laten zien wat lijkt op een ingang of deur met vermeende kunstmatige kenmerken.

Toegang tot Mars

Er zijn verschillende foto’s die de vermeende toegang tot Mars laten zien. De Mastcam van de Curiosity rover maakte de eerste foto op Sol 3466 (2022-05-07T07:57:46.000Z) op de rand van Gale Crater, en het ziet er als volgt uit:

Een close-up van de Martiaanse anomalie op Mars.  Afbeelding tegoed NASA - GigaPan.

“Mystery Door” gefotografeerd op Mars wekt speculatie op over buitenaardse beschavingen

Een ander mysterieus kenmerk dat is ontdekt op verschillende foto’s die door de Curiosity-rover zijn gemaakt, heeft ertoe geleid dat sommige mensen zijn gaan fantaseren over buitenaardse beschavingen op Mars.

ADVERTENTIE

De rode planeet – de vierde planeet van de zon en de neef van de aarde – is een van de meest fascinerende plekken in het zonnestelsel . De reden? Omdat deze niet zo verre wereld het dichtst bij onze planeet staat.

Decennia geleden was Mars altijd een desolate, kale wereld, waar het leven nooit had kunnen bloeien.

ADVERTENTIE

Maar dankzij vele missies naar de rode planeet, zoals Perseverance, Curiosity en HOPE , hebben we de afgelopen tien jaar ontdekt dat Mars een planeet was met uitgestrekte oceanen, riviersystemen en meren. Met andere woorden, wetenschappers geloven nu dat Mars miljarden jaren geleden voldeed aan de noodzakelijke vereisten voor het bestaan ​​van leven en misschien floreerde op het oppervlak.

Een Mars-mysterie

Door de jaren heen hebben de verschillende wetenschappelijke missies op Mars ons veel informatie opgeleverd over het verleden van de rode planeet, maar ook een overvloed aan foto’s genomen vanuit een baan en het oppervlak van Mars. Vindingrijkheid – de eerste helikopter die op een verre wereld vloog – heeft ons bijvoorbeeld ongelooflijke beelden opgeleverd van het landschap van Mars, gezien van bovenaf.

De rover Curiosity en Perseverance hebben ook hun werk gedaan tijdens hun fotografische missies om het landschap van Mars zo goed mogelijk vast te leggen.

Van tijd tot tijd laten deze foto’s vreemde aspecten van Mars zien.

ADVERTENTIE

Een recente foto die vanaf Mars is teruggestraald, toont een merkwaardige opening op het rotsachtige oppervlak van Mars. Gebruikers op Twitter en Facebook hebben het al “de ingang naar Mars” genoemd en beweerden dat het het ultieme bewijs is van oud buitenaards leven op Mars.

De foto’s in kwestie, die al hun weg hebben gevonden naar nieuwsuitzendingen over de hele wereld, zijn afkomstig van de officiële NASA-website. De beelden werden op 7 mei gemaakt door de Curiosity-rover en lijken de ingang te tonen van een schuilplaats die in een heuvel op Mars is gegraven.

De rode planeet heeft ons kennis laten maken met talloze mysterieuze anomalieën die op zijn foto’s te zien zijn. Deze anomalieën zijn echter -meestal- het resultaat van pareidolie , waardoor we bekende vormen zoals piramides en koepels tot stenen met “ogen” zien. Pareidolie is de neiging om een ​​specifiek, vaak betekenisvol beeld waar te nemen in een willekeurig of dubbelzinnig visueel patroon.

De nieuwste “afwijking van Mars” lijkt te laten zien wat lijkt op een ingang of deur met vermeende kunstmatige kenmerken.

Toegang tot Mars

Er zijn verschillende foto’s die de vermeende toegang tot Mars laten zien. De Mastcam van de Curiosity rover maakte de eerste foto op Sol 3466 (2022-05-07T07:57:46.000Z) op de rand van Gale Crater, en het ziet er als volgt uit:

Een foto gemaakt door de Curiosity-rover die naar verluidt een ingang naar Mars laat zien.  Afbeelding tegoed NASA.
Een foto gemaakt door de Curiosity-rover toont naar verluidt een ingang naar Mars. Afbeelding tegoed NASA.

De tweede foto van de “afwijking” is gemaakt door dezelfde camera op Sol 3466 (2022-05-07 07:58:16 UTC):

Nog een foto van dezelfde "ingang" genomen door de Curiosity Rover.  Afbeelding tegoed: NASA.
Nog een foto van dezelfde “ingang” genomen door de Curiosity Rover. Afbeelding tegoed: NASA.

Een andere versie van de merkwaardige functie op Mars – een ingekleurde afbeelding met mogelijk een betere resolutie – is te vinden op de GigaPan- website.

ADVERTENTIE

Is dit echt het ultieme bewijs van een oude buitenaardse beschaving op Mars? Het antwoord is nee en wat we hier zien is een ander voorbeeld van pareidolie en een optische illusie gecombineerd met schaduwspel, gegenereerd door de natuurlijke breuk van de rots als gevolg van een natuurlijk fenomeen in het verre verleden.

Omdat het voor mensen onmogelijk is om de grootte van de vermeende ingang te beoordelen op basis van deze foto, is het ook gemakkelijk om theorieën te bedenken over buitenaardse beschavingen en steenhouwers op Mars. Volgens het team achter de rover is de “ingang” niet meer dan een paar centimeter breed. Dus, tenzij de Minions op Mars leven, is dit waarschijnlijk gewoon een ander merkwaardig geologisch kenmerk op de rode planeet.

 

https://curiosmos.com/mystery-door-photographed-on-mars-raises-speculation-about-alien-civilizations/#:~:text=Een%20ander%20mysterieus,ADVERTENTIE

 

https://niburu.co/37-artikelen/wereld/17409-deur-op-mars-wordt-afgedaan-als-gezichtsbedrog

Gerelateerde artikelen

Back to top button