web analytics
...
Geschiedenis

The Hanging Gardens Of Babylon: Seven Wonders of the Ancient World

Sommige verhalen geven aan dat de hangende tuinen honderden meters de lucht in torenden, maar archeologische verkenningen wijzen op een meer bescheiden, maar nog steeds indrukwekkend hoogte… De oude stad Babylon, onder koning Nebukadnezar II, moet een wonder zijn geweest voor de ogen van de reiziger. “Behalve zijn omvang”, schreef Herodotus, een historicus in 450 voor Christus, “overtreft Babylon in pracht elke stad in de bekende wereld.” Herodotus beweerde dat de buitenmuren 90 kilometer lang, 25 meter dik en 120 meter hoog waren. Breed genoeg, zei hij, om een ​​wagen met vier paarden te laten draaien. De binnenmuren waren “niet zo dik als de eerste, maar zeker niet minder sterk”. Binnen de muren waren forten en tempels met immense standbeelden van massief goud. Boven de stad uitsteekt de beroemde toren van Babel, een tempel voor de god Marduk, die tot aan de hemel leek te reiken. Hoewel archeologisch onderzoek enkele van Herodotus ‘beweringen heeft betwist (de buitenmuren lijken slechts 10 mijl lang en lang niet zo hoog te zijn), geeft zijn verhaal ons een idee van hoe ontzagwekkend de kenmerken van de stad leken voor degenen die het bezochten. Interessant genoeg wordt een van de meest spectaculaire locaties van de stad echter niet eens genoemd door Herodotus: de hangende tuinen van Babylon, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. [Verteld door The Storm Cometh] Bekijk zijn kanaal De hangende tuinen van Babylon, een van de zeven wereldwonderen. [Verteld door The Storm Cometh] Bekijk zijn kanaal De hangende tuinen van Babylon, een van de zeven wereldwonderen.

Lees ook:   Bougie gevonden in 500.000 jaar oude steen

Gerelateerde artikelen

Back to top button