web analytics

Mysterieuze onderwatersteden over de hele wereld ontdekt: oude beschavingen

Meer dan 70% van het aardoppervlak is bedekt met water, bijna de hele oceaan. En toch is slechts 5% van ’s werelds oceanen door mensen verkend, de overige 95% is nog steeds een donkere en onbekende grens. Welke geheimen zouden er in deze onontgonnen uitgestrektheid kunnen liggen? Wat zou daar beneden kunnen zijn, wachtend om gevonden te worden? Talrijke oude beschavingen hebben ons ten minste één antwoord gegeven.

In tijdperken en culturen die duizenden kilometers van elkaar gescheiden zijn, zijn er verhalen over ooit grote steden die plotseling naar de bodem van de oceaan zinken en voor altijd verloren zijn. Jarenlang werden deze verhalen beschouwd als niet meer dan een mythe. Totdat archeologen in de moderne tijd oude ruïnes begonnen te ontdekken die over de hele wereld onder de oceaan waren ondergedompeld, en de vraag begon te worden gesteld: zouden deze ruïnes het bewijs kunnen zijn van de geavanceerde prehistorische supersteden waarover de ouden spraken? Of misschien zijn ze het bewijs van iets meer, iets niet van deze wereld.

Lees ook:   De Grote Piramide van Gizeh kan elektromagnetische energie concentreren

Gerelateerde artikelen

Back to top button