web analytics

Tulli Papyrus: een oud document dat vliegende ‘vurige schijven’ onthult, beschreven door een farao

Over de hele wereld is het oude Egypte beroemd om veel dingen, zoals zijn magnifiek rijke en oude cultuur, zijn prachtige beschaving en om zijn zeer mysterieuze goden en enkele van de meest eigenaardige verhalen van de oude wereld.
Velen geloven dat Tulli Papyrus het bewijs is van oude vliegende schotels in het verre verleden.
Gebruikten UFO’s om boven het Oude Egypte te zweven?
Zou deze tekst het bewijs kunnen zijn van het bestaan ​​van een buitenaards wezen?
Om de een of andere reden waren historici echter sceptisch over de Tulli Papyrus.
Dit oude document vertelt een ongelooflijk verhaal, een verhaal dat de manier waarop we naar ons verleden, onze toekomst en het heden kijken zou kunnen veranderen.

Aangenomen wordt dat dit oude document het eerste schriftelijke verslag beschrijft van een UFO-waarneming.
Tulli Papyrus vermeldt een gebeurtenis die naar verluidt plaatsvond tijdens de 18e dynastie, rond 1480 voor Christus.
De Tulli “papyrus” is een vertaling van een moderne transcriptie van een oud Egyptisch document.

49aac96f95087aa290c5acbc53e0e40d via Angel-Wings
Een kopie van de Tulli Papyrus met hiërogliefen

Volgens deze oude tekst was de farao die over Egypte regeerde Thoetmosis III, en deze massale UFO-waarneming gebeurde rond 1480 voor Christus.

Vertaling van het oude document Tulli Papyrus

Hier is de vertaling van de tekst Tulli Papyrus volgens antropoloog R. Cedric Leonard:

“In het jaar 22, van de derde maand van de winter, het zesde uur van de dag […] werd onder de schriftgeleerden van het House of Life ontdekt dat er een vreemde vurige schijf in de lucht kwam. Het had geen hoofd. De adem van zijn mond verspreidde een vieze geur. Zijn lichaam was één staaf lang en één staaf breed. Het had geen stem. Het kwam in de richting van het huis van Zijne Majesteit. Hun hart raakte erdoor in de war en ze vielen op hun buik. Ze [gingen] naar de koning om het te melden. Zijne Majesteit [beval dat] de rollen [die zich] in het House of Life bevinden, worden geraadpleegd. Zijne Majesteit mediteerde over al deze gebeurtenissen die nu aan de gang waren.

Nadat er enkele dagen waren verstreken, werden ze talrijker in de lucht dan ooit. Ze schenen meer in de lucht dan de helderheid van de zon, en strekten zich uit tot aan de grenzen van de vier steunen van de hemel […] Krachtig was de positie van de Fiery Disks.

Het leger van de koning keek toe, met Zijne Majesteit in hun midden. Het was na het avondeten toen de schijven nog hoger in de lucht naar het zuiden stegen. Vis en andere vluchtige stoffen regenden uit de lucht: een wonder dat nooit eerder bekend was sinds de oprichting van het land. En Zijne Majesteit zorgde ervoor dat wierook werd gebracht om het hart van Amon-Re, de god van de twee landen, te sussen. En er werd [bevolen] dat de gebeurtenis voor altijd [zou worden opgenomen voor] Zijne Majesteit in de Annals of the House of Life [om te worden herinnerd]. “

Deze ongelooflijke gebeurtenis werd beschreven als stil, maar met een prachtig uitzicht op mysterieuze vliegende schijven die sterk reflecteren en schijnen als de zon.
Volgens Tulli papyrus werd het vertrek van de buitenaardse bezoekers gekenmerkt door een mysterieuze gebeurtenis, toen vissen uit de hemel regenden.

Lees ook:   Volgens de Bijbel en nieuwe interpretaties

Nog iemand vertaalde de Tulli-papyrus, namelijk prins Boris de Rachewiltz.

Hieronder volgt de door hem verstrekte vertaling.

In het jaar 22, de derde maand van de winter, het zesde uur van de dag, ontdekten de schriftgeleerden van het Huis des Levens dat het een cirkel van vuur was die in de lucht kwam (hoewel) het geen hoofd had, de breedte van zijn mond (had) een vieze geur. Zijn lichaam 1 staaf lang (ongeveer 50 voet) en 1 staaf groot, Het had geen stem … De harten raken erdoor in de war; toen legden ze zich op de buik. Ze gingen naar de koning ..?) om het te melden. Zijn bevolen Majesteit is onderzocht met betrekking tot alles wat geschreven staat in de papyrusrollen van het House of Life. Zijne Majesteit mediteerde over wat er gebeurde. Nu, nadat er een paar dagen voorbij waren gegaan aan deze dingen, zie! ze waren talrijker dan wat dan ook. Ze schenen meer in de lucht dan de zon tot aan de grenzen van de vier steunen van de hemel. Krachtig was de positie van de vuurcirkels. Het leger van de koning keek toe en Zijne Majesteit zat er middenin. Het was na het avondeten. Daarop gingen ze (dwz de vuurcirkels) hoger naar het zuiden. Vissen en vluchtige stoffen vielen uit de lucht. (Het was) een wonder dat nooit heeft plaatsgevonden sinds de stichting van dit land! Veroorzaakte dat Zijne Majesteit wierook werd gebracht om de haard tot bedaren te brengen, wat er gebeurde in het boek van het Huis van het Leven om voor de eeuwigheid herinnerd te worden.

Hoewel deze oude tekst niet vermeldt of de oude Egyptenaren inderdaad contact hebben gelegd met de buitenaardse bezoekers, is het inderdaad een zeer belangrijke dag in de geschiedenis, zowel voor de mensheid als voor de oude Egyptische beschaving.
Opgemerkt moet worden dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de oude Egyptenaren deze “vurige schijven” verkeerd interpreteerden met een soort astronomische of weersverschijnselen.
De oude Egyptenaren waren ervaren en begaafde astronomen, en tegen het jaar 1500 voor Christus waren ze al experts op dit gebied, wat betekent dat ze een astronomisch fenomeen op een heel andere manier zouden hebben beschreven.
Ook worden in dit oude document de “vurige schijven” beschreven terwijl ze van richting veranderden in de lucht, dus we weten dat deze objecten niet vielen, maar in de Egyptische lucht bleven.

Lees ook:   Een man die in de toekomst is geweest verteld alles

Originele Tulli Papyrus is spoorloos verdwenen

Alberto Tulli (naar wie het leerboek is vernoemd) zou tijdens een bezoek aan Caïro in 1933 een interessante papyrus hebben gevonden in een antiekwinkel.
Tulli dacht dat de papyrus veel te duur was om te kopen, dus maakte hij in plaats daarvan een replica van het originele stuk, dat vervolgens opnieuw werd gekopieerd, waarbij hij het oorspronkelijke hiëratische schrift verving door hiërogliefen; een feit dat twijfelaars doet twijfelen aan de authenticiteit ervan.

Om dit oude verhaal en zijn geschiedenis te begrijpen, zou de oude tekst moeten worden bestudeerd, maar helaas is de originele papyrus verdwenen.
Onderzoeker Samuel Rosenberg verzocht het Vaticaan Museum om een ​​gelegenheid om dit kostbare document te onderzoeken, waarop hij het volgende antwoord kreeg:

“De Papyrus Tulli is niet het eigendom van het Vaticaanse museum. Het is verdwenen en niet langer traceerbaar. “

Is het mogelijk dat de Tulli Papyrus zich inderdaad in de archieven van het Vaticaanse museum bevindt?
Met opzet verborgen voor de mensen? Zo ja, waarom dan?

Het is mogelijk dat dit een van de best geregistreerde oude UFO-waarnemingen in de geschiedenis zou kunnen zijn.
En zo ja, is het dan mogelijk dat deze buitenaardse bezoekers de oude Egyptische beschaving hebben beïnvloed, zoals theoretici van de Ancient Astronaut geloven?

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button