30 april 2021

 

Een intacte Romeinse strijdwagen gevonden

carros-antigua-roma-04

Een intacte Romeinse strijdwagen gevonden

Dit is een uitzonderlijke archeologische vondst die plaatsvond tijdens de werken van het coplanaire in de buurt van La Rustica, in Rome

Het werk heeft inderdaad een Romeinse strijdwagen in perfecte staat aan het licht gebracht, op zeer oude begrafenisplaatsen met veel monumenten, meubels en skeletten, waarvan er een waarschijnlijk tot een adellijke behoorde omdat ernaast een scepter werd gevonden .

De strijdwagen werd in het klassieke tijdperk  gebruikt in het oude Griekenland, in het oude Egypte en ook in het oude Rome. Deze strijdwagens waren over het algemeen tweezitters en waren verbonden met twee of meer paarden, terwijl de strijdwagen getrokken door vier paarden werd quadriga genoemd.

Zoals professor Musco, de Archeologische Opzichter van Rome, heeft gezegd over de ontdekking van de strijdwagen, dat er in de wereld maar drie zijn, maar die rivenuta is La Rustica zeker de meest complete, gezien de bijna perfecte staat van de strijdwagen.

 

 

Lees ook:   'Jezus lag met vrouw en zoon begraven in Jeruzalem'

Gerelateerde berichten