...

17 juni 2021

 

Old English Illustrated Herbal;

https://www.bl.uk/manuscripts/FullDisplay.aspx?ref=Cotton_MS_Vitellius_C_III

Old English Illustrated Herbal; Medicina de quadrupedibus in Old English; Peter of Poitiers, Chronicle; Macrobius, Saturnalia, books i–ii; notes by William Harvey
Content
This composite manuscript contains: f. 1: Cottonian frontispiece. f. 3r: early modern endleaf.f. 4r: early modern table of contents. ff. 5r-10v: Peter of Poitiers, Chronicle, copied in England in the 1st quarter of the 13th century. ff. 11r-85v: illustrated Herbal in Old English, with an Old English translation of Medicina de quadrupedibus (ff. 75r-82v), copied in England in the early 11th century. ff. 86r-138v: Macrobius, Saturnalia, books i-ii, copied in northern France in the 3rd quarter of the 9th century. ff. 139r-141v: medicinal recipes copied in 1st half of the 17th century, possibly by William Harvey, the physician who discovered the circulation of blood. The leaves formerly numbered Cotton MS Vitellius C III, ff. 2r-v and 142r-v are cuttings from a Psalter made in England between 1350 and 1360. They were removed in December 1912 and rebound as Royal MS 13 D I* ff. 22 (formerly Cotton MS Vitellius C III, f. 142) and 25 (formerly Cotton MS Vitellius C III, f. 2).
Prachtig om te bekijken!
Klik op de foto en bekijk hoe men vroeger tekende, frappant detail wel, wat doet die centaur op een tekening?
Bestonden ze echt? Edgar Cayce zei ooit van wel…(Atlantis! Hoelang geleden? Misschien wel uit de tijd waar ENKI op aarde kwam en hierbij idem met DNA prutste met mens en dier(omdat zij dat konden nml lees geschiedenis categorie op deze website)…dan is dit script nog ouder dan men denkt…)

The Oldest Illustrated Book of Shadows on Herbal Remedies

We happily present you now the ‘Cotton MS Vitellius C III’. A 1.000-year-old illustrated manual, kinda like a Book of Shadows of the Herbal Witch. This manuscript (Cotton MS Vitellius C III) is the only surviving illustrated Old English herbal, or book describing plants and their uses. (There are other much older but unfortunately non-illustrated manuscripts) Translated from Latin to Old English, it gives details on almost everything – herbal magic related topics. Thanks to the British Library it has now been digitalised and is available for everyone to explore the Wonders of Herbal Magic.

Lees ook:   Het getal 666 van het beest is niet 666 maar 616

Voor meer kun je zoeken naar oude historische boeken

https://www.bl.uk/

Gerelateerde berichten