...

12 juni 2021

 

Leven op aarde begon 3,95 miljard jaar geleden

Leven op aarde begon 3,95 miljard jaar geleden

Er was mogelijk al 3,95 miljard jaar geleden een vorm van leven op aarde. Dat is 150 miljoen jaar eerder dan tot nu toe werd gedacht.

Leven op aarde begon 3,95 miljard jaar geleden© Copyright ANP 2017 Leven op aarde begon 3,95 miljard jaar geleden
Analyse van koolstofatomen in gesteente afkomstig uit het schiereiland Labrador in Canada duidt op organisch leven op onze planeet. De aarde is naar schatting 4,57 miljard jaar oud. Daarmee is het leven op de aarde teruggebracht tot het zogenoemde eoarcheïcum, een van de vroegste geologische tijdperken, zo bericht het Engelse blad Nature. Er zijn niet veel plekken op aarde waar zulk oud gesteente te vinden is. Het komt voor in Groenland en Canada.

De onderzoekers vonden zogenoemd biogeen grafiet in het gesteente, hetgeen werd geproduceerd door levende organismen. Ze hebben hoop dat deze ontdekking meer kennis van het oudste leven op aarde zal opleveren.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/leven-op-aarde-begon-395-miljard-jaar-geleden/ar-AAsxecn?li=BBoPEwG

Lees geschiedenis categorie

Dus toch!

Lees ook:   Heilige bloedlijnen en mysteries van de godin

Gerelateerde berichten