29 oktober 2020

 

Paard van Napoleon gered!

Paard van Napoleon gered|Buitenland| Telegraaf.nl:

Ik hou totaal niet van opgezette diertjes enzo, maarrrr dit kan ik dan wel waarderen!
Wauw het paard van Nappie!
Die hond was ook van Nap? Echt een reutje hé? Wat hebben ze daar in gestopt? 😛
Arm horse niet echt netjes opgezet, beetje stram ruggetje… enzo en zijn staart de lucht in alsoftiewatmoet…
maar ja in those days…was het ook hups een bezemsteel derin steken en…
Nah goed…

Paard van Napoleon gered

PARIJS – Het paard Vizir van Napoleon wordt dankzij een inzameling gered. Er was 15.000 euro nodig om Vizir voor de ondergang te behoeden en dit bedrag is al bijna ingezameld, meldde maandag de krant Le Parisien.

Het laatste paard van Napoleon Bonaparte (1769-1821) is opgezet en staat nu in het Legermuseum, vrijwel naast de laatste rustplaats van Napoleon in het Parijse complex dat Hôtel National des Invalides heet.

Het museum heeft het publiek gevraagd bij te dragen aan het behoud van Vizir en dat is volgens de krant gelukt. Het paard wordt opgeknapt en krijgt een nieuwe vitrine waarin de temperatuur en het vochtgehalte permanent kan worden gecontroleerd en beheerst. Dat garandeert het voorbestaan van het paard.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/25849898/__Paard_van_Napoleon_gered__.html

Lees ook:   Ziekte en gezondheid bekeken op een andere wijze

Gerelateerde berichten