web analytics

Moeten ouders zich zorgen maken over de Charlie Charlie-uitdaging?

0deedff04d8a89c7e4a3e18bf70ef613 via Angel-WingsBovennatuurlijke spellen zijn altijd populair geweest bij zowel jong als oud. Denk maar aan spellen als ‘Bloody Mary’ en het Ouija-bord, die al heel lang bestaan. Als je verbinding wilt maken met het hiernamaals , ga je naar een medium of speel je een bovennatuurlijk spel, maar op eigen risico. Een van de nieuwste bovennatuurlijke games die naar voren komt, is de Charlie-Charlie Challenge. Maar moeten ouders zich zorgen maken over dit nieuwe spel en de interesse van hun kinderen erin?

 

Wat is de Charlie-Charlie-uitdaging?

Het spel kan worden omschreven als een basisversie van het Ouija-bord, dat werkt met potloden. Het is veel te zien geweest op sociale media en dus is een groot aantal kinderen ermee in aanraking gekomen. Om het spel te starten, wordt de zin “Charlie, Charlie kunnen we spelen” uitgesproken. Vervolgens wordt een vraag gesteld en wachten de deelnemers tot het potlood naar “ja” of “nee” gaat.

Hebben bovennatuurlijke spellen een schadelijk effect op kinderen?

Bovennatuurlijke games bestaan ​​al heel lang en hebben de jongere generatie altijd gefascineerd. Toch is er, ondanks hun populariteit, weinig onderzoek gedaan naar de effecten van deze bovennatuurlijke spellen op kinderen.

Ondanks het gebrek aan onderzoek naar de effecten van bovennatuurlijke games op kinderen, kennen we wel enkele cijfers over deze gameverkopen. Hoewel de Charlie Charlie Challenge vrij rudimentair is, zijn er echte bovennatuurlijke spellen te koop in winkels zoals Toys R Us. In 2014 zag een Ouija-bord dat op de markt werd gebracht voor kinderen en jongvolwassenen een verkoopstijging van maar liefst 300%!

Onderzoekers hebben onderzocht waarom mensen zo gefascineerd zijn door bovennatuurlijke games. Om dit te begrijpen, moeten we kijken naar drie redenen waarom mensen zo gefascineerd zijn door horrorfilms. Deze drie redenen zijn relevantie, spanning en onwerkelijkheid. Met andere woorden, een deel van de horrorfilm is relevant voor de kijker, maar toch ervaart de kijker spanning en een situatie die ondanks de relevantie ver verwijderd is van de eigen realiteit. Een soortgelijke verklaring kon worden gevonden voor de Charlie Charlie Challenge. Een andere theorie van Dr. Carl Jung beweert dat bovennatuurlijke enge films eigenlijk diep in ons collectieve onderbewustzijn doordringen en verbinding maken met een zogenaamd oerarchetype. Deze theorie is echter onderhevig aan nogal wat kritiek binnen de psychologische samenleving.

Lees ook:   Overledenen zijn altijd onder ons

Dus omdat er geen onderzoek is gedaan naar de effecten van deze games op de psyche van kinderen en volwassenen, is het onmogelijk om te bepalen of ze psychologisch zijn. Natuurlijk opent het ook de deur naar interessant psychologisch onderzoek dat de moeite waard is om te onderzoeken.

Religieus standpunt

Sinds kinderen proberen contact te maken met demonen tijdens de Charlie Charlie Challenge, is er een reactie gekomen van de katholieke kerk. Een priester genaamd pater Stephen McCarthy gaf de volgende waarschuwing aan zijn studenten:

“Er gaat een gevaarlijk spel rond op sociale media dat beïnvloedbare jonge mensen aanmoedigt om demonen op te roepen. Ik wil jullie er allemaal aan herinneren dat er niet zoiets bestaat als ‘onschuldig spelen met demonen’. Zorg ervoor dat je NIET meedoet en moedig anderen aan om deelname te vermijden. Het probleem met jezelf openstellen voor demonische activiteit is dat het een venster van mogelijkheden opent dat niet gemakkelijk gesloten kan worden.” (Mocht dit gebeuren neem dan contact op met betrouwbare paragnosten e.d.)

Conclusie

Zoals ik vaak vanuit een psychologisch perspectief denk, is er geen bewijs dat het spelen van bovennatuurlijke spelletjes kinderen kan schaden. Dat gezegd hebbende, er bestaat zoiets als gezond verstand. Hoewel er geen bewijs is om te bewijzen dat er schade wordt veroorzaakt, is er ook geen bewijs dat er geen schade wordt veroorzaakt. Dit is dus een geval dat sterk doet denken aan de kat van Schrödinger. Het kon, of het kon niet.

Uiteindelijk is het belangrijk om kinderen voor te lichten over de gevaren van het spelen met bovennatuurlijke spellen en hun implicaties. Informatie en educatie zijn meestal de juiste manier van handelen, ook al lijken kinderen alle inspanningen die daarvoor worden gedaan af te wijzen. Maar aan het eind van de dag zal de boodschap in hun achterhoofd zitten.

Lees ook:   De man die niet bestaat onthult een schokkende waarheid

 

BRON

Gerelateerde artikelen

Back to top button