web analytics
11:11 Dubbele getallen
Egypte

Hoeveel zou de Grote Piramide kosten als deze in 2022 zou worden gebouwd?

Hoeveel zou de Grote Piramide kosten als deze in 2022 zou worden gebouwd?

544275ef8cf4dc84b44ea4ce2b3becbd AnGel-WinGs.nl

Tegenwoordig zijn we gewend aan wolkenkrabbers die al lang de streep van een halve kilometer zijn gepasseerd. Tot ongeveer 1300 was de piramide van Cheops met zijn huidige hoogte van 138 meter echter het hoogste gebouw in 3000 jaar. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat het in 2600 voor Christus werd gebouwd. zonder toegang tot moderne technologie. Hoeveel zou het kosten om de Grote Piramide in 2022 te bouwen?

Beschrijving van de piramide van Cheops
De Piramide van Cheops of de Grote Piramide van Gizeh is het grootste Egyptische monument en het enige ‘wonder van de antieke wereld’ dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. Het project werd uitgevoerd door de neef van de farao, de architect Hemiunu.

De piramide werd gebouwd op een natuurlijke kalkstenen heuvel en is een structuur met één laag die bestaat uit graniet en kalksteenblokken. Hier zijn enkele van de bekende afmetingen en kenmerken :

• initiële hoogte – 146 meter
• huidige hoogte – 138 meter
• hellingshoek – 51 graden
• basisoppervlak – 53 duizend vierkante meter
• het aantal lagen blokken (huidig) – 203

 

Bouw
Volgens wetenschappelijk onderzoek is de bouw van de piramide van Cheops helemaal niet door slaven gedaan, maar door vrije Egyptenaren met bepaalde kwalificaties. Ze werden betaald voor hun werk, maar niet in geld omdat het toen nog niet bestond.

 

Dit werd pas in de jaren negentig bekend toen archeologen graven ontdekten die bedoeld waren voor arbeiders en opzichters. Ook werden niet ver van de piramide nederzettingen gevonden waarin de bouwers woonden.

Lees ook:   ZELDZAME beelden van de Piramide van Menkaure: een complete walkthrough

Hoe lang duurde het om te bouwen en wie heeft het gebouwd?
Volgens Zahi Hawass, voormalig secretaris-generaal van de Egyptische Hoge Raad voor Oudheden, namen ongeveer 10.000 mensen deel aan de bouw. Ze werkten volgens het schema – ze veranderden elkaar om de 3 maanden.

Egyptoloog Mark Lehner beweert dat minstens 20.000 mensen aan het project hebben deelgenomen . Dit zijn in ieder geval niet de 100.000 waarover Herodotus in zijn boeken schreef. Ook over de duur van de bouw is er geen exact oordeel. Het is bekend dat het gedurende de hele regeerperiode van Cheops duurde – van 20 tot 27 jaar volgens verschillende bronnen.

Een experiment toonde aan dat in 27 jaar werk een team van 1000 mensen de benodigde hoeveelheid kalksteen in steengroeven had kunnen winnen (zonder het gebruik van moderne gereedschappen).

Het is bewezen dat de arbeiders het beste voedsel aten – veel vlees, groenten, brood en andere producten. Volgens archeozoöloog R. Redding hadden ze dagelijks zo’n 1800 kg vlees nodig.

Een groot deel van de kosten voor de Grote Piramide waren materialen en hun transport. De piramide is voornamelijk gebouwd van lokale kalksteen, waarvan de afzetting zich ernaast bevindt.

Voor de afwerking werd echter witte kalksteen van hogere kwaliteit gebruikt, die per schip uit de steengroeven van Tura (13 km van Gizeh) werd aangevoerd. Interieurdecoratie werd gemaakt van geïmporteerd graniet (Aswan, 934 km langs de rivier de Nijl).

Hoeveel zou het kosten om de Grote Piramide in 2022 te bouwen?
Het is moeilijk om de kosten van het bouwen van een piramide in die tijd te berekenen omdat ze geen geld gebruikten, de arbeiders werden betaald met voedsel, de farao bezat veel materialen en al het andere werd verkregen door ruilhandel.

Lees ook:   Piramides van vóór de zondvloed onder water gevonden in Cuba?

Maar als we ons de constructie van zo’n bouwwerk in Egypte op het huidige ontwikkelingsniveau voorstellen, dan krijgen we ongeveer de volgende gegevens: kalksteenblokken (2,5 miljoen kubieke meter) – $ 500 miljoen; granietafwerking (8000 ton) – $ 1,4 miljoen; totale uitgaven aan bouwmaterialen – niet meer dan 1 miljard dollar.

Door het project te vergelijken met de bouw van de Hoover Dam (VS), die een vergelijkbaar volume heeft (3,33 miljoen kubieke meter), zei architect Jean-Pierre Hourden dat in 5 jaar ongeveer 1500-2000 mensen een analoog van de piramide van Cheops konden bouwen .

De bouwkosten zouden $ 5 miljard zijn geweest. Om kosten en tijd te besparen, kunt u beton gebruiken in plaats van kalksteen en graniet.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken