web analytics
11:11 Dubbele getallen
EgypteGeschiedenis

The Festival of Drunkenness & The Blood-Red Sphinx | Documentaire over het oude Egypte

Als er één oude Egyptische traditie is die we waarschijnlijk allemaal zouden verwelkomen in de 21e eeuw, zou dat waarschijnlijk het oude Egyptische festival van dronkenschap zijn.

Tot voor kort was het iets waar ik voor mij nog heel weinig vanaf wist, de informatie die ik presenteer maakt dit waarschijnlijk een van de meest interessante video’s die ik ooit heb gemaakt en tegen het einde zal ik je mijn openbaring onthullen over hoe ik denk dat het Festival van de Dronkenschap verband kan houden met de ware oorsprong van de Grote Sfinx.

Het festival was ter ere van de dag dat Ra de Egyptenaren redde van de toorn van de godin Hathor door haar te bedwelmen met alcohol, en werd gevierd op de 20e dag van de eerste maand van Achet, het seizoen van de overstroming in de oude Egyptische kalender.

Het werd gevierd in tempels, in particuliere huizen en heiligdommen, en degenen die aan de vieringen deelnamen, kregen overvloedige hoeveelheden alcohol geserveerd en mochten drinken totdat ze volledig dronken en bewusteloos raakten. In deze video vertel ik je alles over dit weinig bekende en schandalige oude Egyptische festival, het verhaal achter het rituele drinken en hoe we de oorsprong ervan kunnen traceren tot in het pre-dynastieke tijdperk.

Lees ook eens:   Noordpool smelt met opzet?

Vervolgens leg ik uit hoe het mogelijk de oorspronkelijke pre-dynastieke oorsprong van de Grote Sfinx zou kunnen verklaren – als een bloeddorstig beeld van een Egyptische leeuwengodin. Abonneer je op Ancient Architects, reageer hieronder en vind de video leuk. Alle afbeeldingen zijn alleen voor educatieve doeleinden afkomstig van Google-afbeeldingen, evenals het artikel geschreven door Victoria Jenson dat hieronder is gelinkt. Gratis te downloaden papier door Victoria Jenson: In deze video vertel ik je alles over dit weinig bekende en schandalige oude Egyptische festival, het verhaal achter het rituele drinken en hoe we de oorsprong ervan kunnen traceren tot in het pre-dynastieke tijdperk.

Vervolgens leg ik uit hoe het mogelijk de oorspronkelijke pre-dynastieke oorsprong van de Grote Sfinx zou kunnen verklaren – als een bloeddorstig beeld van een Egyptische leeuwengodin. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥