...

02 december 2021

 

Gigantisch boek van de doden gevonden van 4 meter lang

Een funeraire tempel van koningin Nearit is ontdekt in de oude Egyptische begraafplaats Saqqara naast de piramide van haar echtgenoot, farao Teti, die Egypte regeerde van ongeveer 2323 vGT tot 2291 vGT, zei het Egyptische ministerie van Oudheden in een verklaring .

De tempel is gemaakt van steen en heeft aan de zuidoostelijke kant drie pakhuizen van modderstenen waar offers aan de koningin en haar echtgenoot werden gebracht.

In de buurt van de piramide vond het team van Egyptische archeologen ook een reeks grafschachten met de overblijfselen van mensen die leefden tijdens de 18e en 19e dynastieën van Egypte (1550 BCE – 1186 BCE), zei het ministerie in de verklaring, die werd vrijgegeven Jan 16.

Deze begrafenissen maakten waarschijnlijk deel uit van een Teti-aanbiddende sekte die ontstond na de dood van de farao. De sekte lijkt al meer dan een millennium actief te zijn, met mensen die begraven willen worden in de buurt van de piramide van de farao. Tot nu toe heeft het team meer dan 50 houten doodskisten in deze schachten blootgelegd, samen met een breed scala aan objecten.

Gerelateerd: Op foto’s: een kijkje in een Egyptische mummie

Book of the Dead
Een van de meest fascinerende objecten die in de grafschachten zijn gevonden, is een papyrus van 4 meter lang met hoofdstuk 17 van het ‘Boek van de Doden’, een manuscript dat oude Egyptenaren gebruikten om de overledene door het hiernamaals te leiden. .

De naam van de eigenaar van de papyrus, Pwkhaef, staat erop geschreven; diezelfde naam werd ook gevonden op een van de houten doodskisten en op vier sjabti-beeldjes die bedoeld waren om de overledene in het hiernamaals te dienen.

Hoewel wetenschappers de tekst momenteel analyseren, bevatten andere exemplaren van hoofdstuk 17 een reeks vragen en antwoorden – een soort spiekbriefje voor mensen die door het hiernamaals proberen te navigeren. Of het nieuw gevonden exemplaar van hoofdstuk 17 hetzelfde vraag-en-antwoordformaat heeft, valt nog te bezien.

In de grafschachten ontdekte het archeologische team een ​​stèle die toebehoorde aan een man genaamd Khaptah, die wordt geïdentificeerd als de opzichter van de militaire strijdwagen van de farao, en zijn vrouw, Mwtemwia.

Lees ook:   Egyptian Museum

Het bovenste deel van de stèle toont het paar dat hulde brengt aan Osiris, de Egyptische god van de onderwereld, terwijl het onderste deel het paar toont dat op stoelen zit met zes van hun kinderen voor zich. Hun drie dochters worden zittend getoond en ruiken naar lotusbloemen, terwijl hun drie zonen staand worden getoond.

De archeologen weten niet zeker welke farao (‘s) Khaptah diende. Het is mogelijk dat hij Ramses II diende (die regeerde van 1279 v.Chr. Tot 1213 v.Chr.), Een farao die bekend stond om zijn militaire campagnes die het rijk van Egypte uitbreidden tot in het noorden van Syrië.

Een inscriptie op de stèle zegt dat twee van Khaptah’s kinderen zijn vernoemd naar familieleden van Ramses II. Een van de dochters van Khaptah heet Nefertari (dezelfde naam als de belangrijkste vrouw van Ramses II) en een van zijn zonen heet Khaemweset (dezelfde naam als een van de zonen van Ramses II).

Bordspellen en mummies
Andere ontdekkingen in de grafschachten bij de piramide waren onder meer een bronzen bijl, bordspellen, standbeelden van Osiris en verschillende mummies, waaronder de mummie van een vrouw die aan familiaire mediterrane koorts lijkt te hebben geleden , een genetische aandoening die terugkerende koorts en ontsteking van de buik, gewrichten en longen.

16 Egypte crypt-script
(Ministerie van Egyptische Oudheden)

647d17e3c02dcf2fefb0841c4722e7a6 via Angel-Wings

Boven: De bovenkant van de stèle toont het paar dat hulde brengt aan Osiris; de onderkant toont het paar zittend met zes van hun kinderen.

Een heiligdom gewijd aan Anubis – de god van de begraafplaats – werd ook gevonden in de buurt van de grafschachten, evenals beelden van de god.

Het Egyptische team dat de ontdekking heeft gedaan, omvat archeologen van het Egyptische ministerie van oudheden en het Zahi Hawass van het Center of Egyptology in de Bibliotheca Alexandrina.

windows 7 ultimate

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten