web analytics
...
EgypteErich von DanikenRH Negatief - Anunnaki - Geloof

Wetenschappelijk Bewijs En Legendes Achter Anunnaki Home Planet Nibiru: Bestaat Het Echt?

43dc0e3223d30f5a10ec71aa3e702fb4 via Angel-WingsWijlen auteur Zecharia Sitchin introduceerde de meest controversiële hypothese dat de mensheid niet vanzelf evolueerde, maar genetisch geïmproviseerd was door de intelligente soort (Anunnaki) die naar de aarde kwam van een andere planeet, ergens in het zonnestelsel. Volgens de oude Sumeriërs (of Sitchin als je dat liever hebt), wordt deze planeet Nibiru genoemd, waarvan wordt aangenomen dat hij ons zonnestelsel binnenkomt en verlaat in cycli van 3.600 jaar.

Nibiru is de naam van een hemellichaam uit de Babylonische mythologie. Volgens hun mythologie was Nibiru een machtig hemellichaam dat werd geassocieerd met de God Marduk. Nibiru betekent de ‘planeet van de oversteek’. In veel Babylonische teksten wordt het geïdentificeerd met de planeet Jupiter, hoewel het op tablet 5 van de Enûma Elish wordt geassocieerd met de poolster. Momenteel zijn er rare samenzweringen die de botsing van Nibiru met de aarde in de toekomst bespreken en hoe enorm het is.

Neo-Assyrische cilinderzegelafdruk uit de achtste eeuw v.Chr. Door verschillende bronnen geïdentificeerd als een mogelijke afbeelding van de moord op Tiamat van de Enūma Eliš. Afbeelding tegoed: Wikimedia Commons

Er wordt aangenomen dat Nibiru ooit een zwervende planeet was en miljarden jaren geleden werd aangetrokken door de aantrekkingskracht van het nieuw gevormde zonnestelsel. Rond die tijd was planeet Aarde (door de Sumeriërs Tiamat genoemd) een grotere, waterige planeet die rond de zon draaide in een baan verder weg in het zonnestelsel, tussen Mars en Jupiter.

 

Tijdens een van de eerste overtochten van Nibiru, kwam een ​​maan in een baan om Nibiru in botsing met Tiamat. Die botsing zou niet alleen Tiamat in twee stukken hebben gebroken, maar uiteindelijk de gebroken planeet, met wat er nog over was om zijn maan te worden, in een nieuwe baan rond de zon geduwd. In zijn gloednieuwe baan werd Tiamat de aarde en de maan die we vandaag kennen. Sitchin merkte verder op dat als het puin dat door de kosmische botsing was achtergelaten niet door de exoplaneten werd geabsorbeerd, het ofwel in het vacuüm van de ruimte werd verspreid of de asteroïdengordel werd.

Nibiru wordt genoemd en in detail beschreven in de vijfde tablet van de Enuma Elish zoals vertaald door Sitchin. Nibiru als planeet wordt genoemd in het werk van de controversiële auteur Zecharia Sitchin, die veel aandacht heeft gekregen onder ufologen, complottheoretici en oude astronautentheorieën.

Het werk van Sitchin met betrekking tot Nibiru ligt echter grotendeels in de astronomische interpretatie van de Enuma Elish, een oude scheppingsmythe. Sitchin verving de namen van goden door planeten. Niet veel mensen waardeerden Sitchins werken omdat het bewijs dat hij leverde in zijn eigen vertalingen ligt en niet op wetenschappelijk overeengekomen interpretaties.

Lees ook:   Buitenaardse technologie en misplaatste artefacten
Zecharia Sitchin noemde in zijn boek “The Earth Chronicles Expeditions” als eerste het artefact.

Laten we niet negeren dat de oude Egyptenaren en Babyloniërs op dezelfde manier deze mystieke planeet noemden die, volgens hen, de aarde verwoest elke keer dat ze voorbijgaat. Zo ja, kan deze planeet verantwoordelijk zijn voor de vermeende kosmische botsing van de aarde, en kan een dergelijke gebeurtenis wetenschappelijk worden ondersteund?

Wetenschappelijk gezien zijn veel astronomen er vast van overtuigd dat ons zonnestelsel meer onontdekte planeten heeft dan de baan van Neptunus. Een van die planeten, genaamd Planeet X, wordt verondersteld een massieve planeet te zijn, veel groter dan de aarde.

e027f020c9e66f464ae896308814c074 via Angel-Wings

Volgens NASA hebben “Caltech (California Institute of Technology) onderzoekers wiskundig bewijs gevonden dat suggereert dat er mogelijk een “Planet X” diep in het zonnestelsel is. Deze hypothetische planeet ter grootte van Neptunus draait om onze zon in een zeer langgerekte baan ver voorbij Pluto. Het object, dat de onderzoekers de bijnaam ‘Planet Nine’ hebben gegeven, zou een massa kunnen hebben van ongeveer 10 keer die van de aarde en zou gemiddeld ongeveer 20 keer verder van de zon kunnen draaien dan Neptunus. Het kan tussen de 10.000 en 20.000 aardse jaren duren om een ​​volledige baan rond de zon te maken.”

In 1987 publiceerde een artikel in ” The New Illustrated Science and Invention Encyclopedia “, over het ruimteprogramma Pioneer 10 en Pioneer 11, een illustratie die niet alleen de banen van de twee ruimtevaartuigen liet zien, maar, interessant genoeg, de exacte locatie van Planeet X en de locatie van een andere dode ster in ons zonnestelsel.

Bovendien, volgens een team van onderzoekers van Caltech, kan de ongebruikelijke helling van de zon worden toegeschreven aan deze enorme, onontdekte planeet die op de loer ligt aan de rand van ons zonnestelsel.

Dus, als planeet X geleidelijk aan echt blijkt te zijn, hoe zit het dan met Sitchins bewering dat de aarde op een gegeven moment tussen Mars en Jupiter om de zon heeft gedraaid? Heeft een dergelijke bewering enige grond?

Sitchin concludeerde dat Nibiru een enorme planeet is met een extreem elliptische baan rond onze zon. Nibiru zou een omlooptijd hebben van ongeveer 2.700 jaar, en Sitchin beweert dat Nibiru het huis was, of nog steeds is, van de oude Anunnaki, die naar de aarde kwam op zoek naar goud om de beschadigde atmosfeer van Nibiru te herstellen.

Lees ook:   De RH-negatieve bloedgroep: Joods bloed

Op basis van talrijke simulaties en verstoringen in de banen van dwergplaneten in ons zonnestelsel, geloven experts dat een enorme buitenaardse wereld, die tien keer groter is dan de massa van de aarde, zich buiten de baan van Pluto bevindt.

Er zijn enkele merkwaardige citaten van verschillende oude en moderne wetenschappers en zelfs de Bijbel over planeet X en de rampen die het naar de aarde bracht.

Citaat van Pomponius Mela, een Latijnse auteur uit de eerste eeuw:

“De Egyptenaren zijn er trots op het oudste volk ter wereld te zijn. In hun authentieke annalen … kan men lezen dat sinds ze bestaan, de loop van de sterren vier keer van richting is veranderd en dat de zon twee keer is ondergegaan in dat deel van de hemel waar ze vandaag opkomt.”

“In het tweede boek van zijn geschiedenis vertelt Herodotus zijn gesprekken met Egyptische priesters tijdens zijn bezoek aan Egypte ergens in de tweede helft van de vijfde eeuw vóór de huidige jaartelling. Toen ze die geschiedenis van hun volk afsloten, vertelden de priesters hem dat de periode na hun eerste koning driehonderdeenenveertig generaties besloeg, en Herodotus berekende dat drie generaties gelijk zijn aan een eeuw, de hele periode meer dan elfduizend jaar was. De priesters beweerden dat in historische tijden en sinds Egypte een koninkrijk werd, ‘vier keer in deze periode (zo vertelden ze me) de zon tegen zijn gewoonte opkwam; tweemaal stond hij op waar hij nu zit, en tweemaal ging hij zitten waar hij nu opstaat.”

Verder uit de Bijbel:

db55b64c2eb9fd477e5d5db3f58a6c4d via Angel-Wings

“Van een ver land kwamen ze, van het eindpunt van de hemel komen de Heer en zijn toornwapens om de hele aarde te vernietigen. Daarom zal ik de hemel in beroering brengen en de aarde zal van zijn plaats worden geschud. Wanneer de Heer der heerscharen zal oversteken, de dag van zijn brandende toorn.” (Jesaja 13:1).

Zoals uitgelegd door Sitchin, was Nibiru (aangeduid als “de twaalfde planeet”, aangezien zoals Sitchin beweerde, de door de Sumeriërs gegeven interpretatie van het zonnestelsel alle acht planeten telde, plus Pluto, de zon en de maan) de thuisbasis was van een technologisch geavanceerd buitenaards ras genaamd de Anunnaki in de Sumerische mythe, die volgens Sitchin de Nephilims worden genoemd in de Bijbel (Genesis).

De vermeende baan van Nibiru.

Sitchin schreef dat ze evolueerden nadat Nibiru ons sterrenstelsel binnenkwam, en dat ze zo’n 450.000 jaar geleden voor het eerst naar de aarde kwamen op zoek naar mineralen, met name goud, dat ze in Afrika vonden en ontgonnen. Sitchin stelt dat deze “goden” de gewone arbeiders waren van de koloniale expeditie naar de aarde vanaf de planeet Nibiru.

Referenties:

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept