...

29 januari 2022

 

Toren van Babel gekoppeld aan de Grote Piramide | Direct bewijs kan niet meer worden genegeerd door Egyptologie

De “Toren van #Babel“Was het Great#Zigguratvan#Marduk, Gebouwd#Sumerischde Late Bronstijd. In feite zijn de meeste bijbelse sprookjes in feite verbasterde versies van#Sumerischlegenden en geschiedenissen die werden teruggebracht tot mondelinge legendes na de Bronstijd Collapse. De Babylonische geschreven taal was een syllabisch schrift dat tegenwoordig “spijkerschrift” wordt genoemd, en bestond uit wigvormige afdrukken gemaakt in natte kleitabletten. In tegenstelling tot moderne alfabetische talen, Babylonische#cuneiformhad honderden of duizenden karakters en was zo ingewikkeld dat slechts een klein percentage van de bevolking het ooit zou kunnen leren; de tempel schriftgeleerden. Dit was oké zolang er niets gebeurde dat de samenleving die de schriftgeleerden steunde, ontwrichtte. Na letterlijke eeuwen van uitstel werd de Grote Ziggurat ergens rond het einde van de 13e eeuw vGT voltooid en zou een van de belangrijkste gebeurtenissen zijn geweest in het leven van de duizenden arbeiders die eraan werkten.

Een paar decennia nadat het klaar was, ging alles kapot. Een reeks natuurrampen en hun structurele gevolgen zorgden ervoor dat de grote beschavingen van het oude Nabije Oosten in slechts ongeveer een decennium de ene na de andere instortten. Tegen 1186 vGT was de enige overgebleven grote beschaving een ernstig uitgeput Egypte, dat nooit meer terug zou klimmen naar zijn vroegere hoogten. Babylonië viel hard en in de strijd om te overleven werd de opleiding van nieuwe schriftgeleerden gestaakt en ging het vermogen om hun taal te lezen verloren. Alleen de herinnerde geschiedenissen en religieuze legendes bleven mondeling worden doorgegeven.

Lees ook:   Waaraan stierf Toetanchamon?

En in tegenstelling tot de Afrikaanse, Australische of Amerikaanse culturen die nooit de kruk van de geschreven taal hadden gehad, hadden de volkeren in het Nabije Oosten niet de culturele mechanismen om generatie na generatie nauwkeurige vertellingen te garanderen. De Grote Ziggurat werd de “Toren van Babel”, het “Gilgamesj-epos” werd het verhaal van “Noachs zondvloed”, enzovoort. LIDMAATSCHAPPEN – Word lid van dit kanaal om toegang te krijgen tot speciale voordelen: En anders dan in Afrikaanse, Australische of Amerikaanse culturen die nooit de kruk van de geschreven taal hadden, hadden de volkeren in het Nabije Oosten niet de culturele mechanismen om van generatie op generatie nauwkeurige vertellingen te garanderen. De Grote Ziggurat werd de “Toren van Babel”, het “Gilgamesj-epos” werd het verhaal van “Noachs zondvloed”, enzovoort.

De Grote Ziggurat werd de “Toren van Babel”, het “Gilgamesj-epos” werd het verhaal van “Noachs zondvloed”, enzovoort.

Gerelateerde berichten