web analytics
...
Corona

Viroloog Chumakov: ommicron is een levend vaccin tegen COVID-19

De nieuwe omicron-stam kan een onverwachte assistent worden in de strijd tegen de coronaviruspandemie, zei Pyotr Chumakov , een viroloog, corresponderend lid van de Russische Academie van Wetenschappen, hoofd van het celproliferatielaboratorium van het Engelgardt Institute of Molecular Biology .

Volgens de viroloog heeft de omicron-stam mogelijk de eigenschappen van een levend vaccin tegen andere soorten COVID-19.

“Misschien heeft de natuur een levend vaccin tegen coronavirus gecreëerd. Dat wil zeggen, die mensen die ziek worden en deze stam van coronavirus dragen, zullen resistent worden tegen ziekteverwekkende varianten “, legde Chumakov uit in een interview met de URA. RU.

De arts merkte op dat juist door de lage pathogeniteit van de ommicron een dergelijk effect mogelijk is. De stam wordt veel langzamer overgedragen in vergelijking met de “delta”, de symptomen bij de zieke zijn zwakker. Tegelijkertijd benadrukte Chumakov dat het nog niet duidelijk is of de ommicron andere stammen van het coronavirus zal vervangen. Maar als dat gebeurt, kunnen mensen ‘lockdowns vergeten’.

https://www.pravda.ru/news/health/1666286-koronavirus_omikron/

Lees ook:   Gezichtsmaskers wemelen van ziekteverwekkende bacteriën en schimmels

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept