Chemtrails / Geo-engineering / HAARP / CERN

Bill Gates Venture streeft ernaar stof in de atmosfeer te spuiten om de zon te blokkeren. Wat kan er fout gaan?

d07aadd72d4a481b7866f75c62a6dca2 via Angel-Wings

Microsoft’s miljardair-oprichter Bill Gates steunt financieel de ontwikkeling van zonweringstechnologie die mogelijk zonlicht weerkaatst uit de atmosfeer van de aarde, wat een wereldwijd verkoelend effect teweegbrengt. Het Stratospheric Controlled Perturbation Experiment ( SCoPEx ), gelanceerd door wetenschappers van Harvard University, heeft tot doel deze oplossing te onderzoeken door niet-giftig calciumcarbonaat (CaCO 3 ) stof in de atmosfeer te sproeien – een zonreflecterende aerosol die de effecten van de opwarming van de aarde kan compenseren.

Wijdverbreid onderzoek naar de effectiviteit van zonne-geo-engineering ligt al jaren stil vanwege controverse. Tegenstanders zijn van mening dat dergelijke wetenschap onvoorspelbare risico’s met zich meebrengt, waaronder extreme verschuivingen in weerpatronen die niet verschillen van opwarmingstrends die we al zien. Milieuactivisten vrezen op dezelfde manier dat een dramatische verschuiving in de mitigatiestrategie zal worden behandeld als een groen licht om broeikasgassen te blijven uitstoten met weinig tot geen veranderingen in de huidige consumptie- en productiepatronen.

SCoPEx zal in juni een kleine stap zetten in zijn vroege onderzoek in de buurt van de stad Kiruna, Zweden, waar de Swedish Space Corporation heeft toegezegd te helpen bij het lanceren van een ballon met wetenschappelijke apparatuur van 12 mijl (20 km) hoog. Bij de lancering komen geen stratosferische aerosolen vrij. Het zal eerder dienen als een test om de ballon te manoeuvreren en communicatie- en operationele systemen te onderzoeken. Als dit lukt, zou dit een stap kunnen zijn naar een tweede experimentele fase waarbij een kleine hoeveelheid CaCO 3- stof in de atmosfeer zou vrijkomen .

David Keith , hoogleraar toegepaste fysica en openbaar beleid aan de Harvard University, erkent de “zeer vele echte zorgen” van geo-engineering. Het is waar dat niemand weet wat er zal gebeuren totdat de CaCO 3 wordt vrijgegeven en daarna wordt bestudeerd. Keith en collega-SCoPEx-wetenschappers publiceerden in 2017 een paper waarin ze suggereerden dat het stof de ozonlaag daadwerkelijk kan aanvullen door te reageren met ozonvernietigende moleculen. “Verder onderzoek naar deze en soortgelijke methoden zou kunnen leiden tot vermindering van risico’s en een verbeterde doeltreffendheid van zonne-geo-engineeringmethoden”, schrijven de auteurs van het artikel.

Amerika’s grootste eigenaar van landbouwgrond is nu Bill Gates

De exacte hoeveelheid CaCO 3 die nodig is om de planeet te koelen is niet bekend, en wetenschappers van SCoPEx kunnen evenmin bevestigen of dit de beste stratosferische aerosol is voor de taak. Vroeg onderzoek suggereert dat de stof “bijna ideale optische eigenschappen” heeft waardoor hij veel minder straling kan absorberen die aërosolsulfaat veroorzaakt, waardoor aanzienlijk minder stratosferische opwarming wordt veroorzaakt. Dit is het doel van het experiment: zodra een veilige, experimentele hoeveelheid CaCO 3 wordt vrijgegeven, vliegt de ballon erdoorheen, bemonstert atmosferische reacties en registreert de resulterende dynamiek. Frank Keutsch, de hoofdonderzoeker van het project, weet niet wat de resultaten kunnen opleveren. De perfecte spuitbuszou helemaal niet meteen met de stratosferische chemie knoeien: “Het enige dat het zou doen, is maximaal zonlicht verspreiden en zo de planeet afkoelen.”

Lees ook:   China breidt het weermodificatieprogramma uit en maakt een groot deel van hun klimaat kunstmatig

Voorstanders van geo-engineering hebben de wereldwijde afkoelingseffecten van vulkaanuitbarstingen aangehaald die het gevolg zijn van de introductie van zwavelas in de atmosfeer. De uitbarsting van de berg Tambora in Indonesië in 1815 resulteerde in het ‘ jaar zonder zomer ‘, terwijl de uitbarsting van de berg Pinatubo in 1991 in de Filippijnen de gemiddelde temperatuur op aarde met 0,5 ° C verlaagde. . Een rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change suggereerde dat de SCoPEx-procedure de temperatuur op aarde met maar liefst 1,5 ° C zou kunnen verlagen voor niet meer dan $ 1-10 miljard per jaar.

Nogmaals, deze temperatuurdalingen brengen ernstige risico’s met zich mee. Vriestemperaturen in 1815 leidden tot mislukte oogsten onder omstandigheden van bijna hongersnood. Britse wetenschappers hebben stratosferische aerosolen van vulkaanuitbarstingen in Alaska en Mexico genoemd als de mogelijke oorzaak van droogte in de Afrikaanse Sahel-regio . Een grote verstoring van het mondiale klimaat zou onbedoelde gevolgen kunnen hebben, een negatieve invloed kunnen hebben op dichtbevolkte regio’s en een nieuwe vluchtelingencrisis kunnen veroorzaken.

David Keith heeft de oprichting van een “risicopool” voorgesteld om kleinere landen te compenseren voor bijkomende schade veroorzaakt door dergelijke tests, maar een dergelijke uitbetaling zou weinig troost kunnen zijn voor degenen die door onleefbare omstandigheden zijn verdreven. De Verenigde Staten, Brazilië en Saoedi-Arabië geblokkeerd een 2019 evaluatie van de wereldwijde geo-engineering plannen van de Verenigde Naties. Internationale samenwerking is vereist om de risico’s, winnaars en verliezers van een dergelijk experiment te beoordelen, en om, met het oog op alles, het beste te werk te gaan.

Gezien de onbekende risico’s die verbonden zijn aan geo-engineering op het gebied van zonne-energie, moeten OESO-leden hun inspanningen voortzetten om economisch aantrekkelijke technologie voor hernieuwbare energie te ontwikkelen, ook al vult dit dergelijke inspanningen aan met beperkt en zorgvuldig onderzoek en experimenten.

Bron

Voor mensen die niet geloven in chemtrails…wat dus waar is… ze zullen dit zeker niet geloven, maar het gebeurd allemaal wel.
En als er ergens overstromingen zijn of enorme stormen e.d. ze zijn ”man made”…
Ligt niet aan het klimaat ofzo hoor…gewoon een foutje van een of andere prutser, die denkt dat hij het recht heeft om met onze natuur te rotzooien!

 

windows 10 enterprise

Gerelateerde artikelen

Back to top button