web analytics
11:11 Dubbele getallen
Chemtrails / Geo-engineering / HAARP / CERNPolitiek-Elite

Trump’s handelsoorlog ‘gekoppeld aan vernietiging van het Amazone-regenwoud’

Terwijl onverkochte sojabonen in de VS worden opgeslagen in silo’s over de boerderij, proberen Braziliaanse boeren en bedrijven de vraatzuchtige Chinese markt te bevredigen. De drang om nieuwe wegen in te slaan te midden van de handelsoorlog van president Donald Trump met China, legt volgens deskundigen steeds meer druk op het Amazone-regenwoud en is waarschijnlijk gekoppeld aan de verwoestende branden in de regio.

“Er is bezorgdheid dat marktdruk als gevolg van de verstoringen in de wereldhandel heeft bijgedragen aan de branden in het Amazonegebied,” zei Paul Murphy-Spooner, de woordvoerder van de American Soybean Association , in een e-mail aan HuffPost.

Brazilië is de grootste sojabonenconcurrent van Amerika en heeft zijn productie opgevoerd nu China zijn aankopen van Amerikaanse gewassen heeft teruggedrongen als vergelding voor de tarieven van Trump op de Chinese invoer. Sojazendingen uit Brazilië zijn van 2017 tot 2018 met 27% gestegen . De Chinese import uit Brazilië in de 12 maanden tot april bedroeg 71 miljoen ton – bijna evenveel als China in 2014 vanuit de hele wereld importeerde , volgens Bloomberg.

Te midden van de toenemende vraag naar landbouwproducten uit China, heeft de extreem-rechtse president van Brazilië, Jair Bolsonaro , toegezegd om het Amazonewoud van 2 miljoen vierkante kilometer open te stellen voor meer landbouw en mijnbouw. Hij heeft zichzelf voor de grap ‘Captain Chainsaw’ genoemd. Velen vermoeden dat woedende branden in de regio, die wekenlang grotendeels waren uitgeschakeld, deel uitmaken van een strategie om dat beleid te versnellen. Het Amazon Environmental Research Institute heeft geconcludeerd dat de recente toename van het aantal branden in de Amazone direct verband houdt met opzettelijke ontbossing , meldde de BBC.
“Burgers over de hele wereld zouden zich zorgen moeten maken over de wereldwijde gevolgen voor het milieu en de individuele gezondheid van de verwoestende branden in Brazilië, die mogelijk land gaan vrijmaken voor gewassen en vee,” zei een verklaring aan HuffPost van de American Soybean Association. “Ondertussen blijven Amerikaanse gewassen onverkocht.”

Lees ook eens:   Laat je stem eens horen mensen!

Amerikaanse boeren hebben niet alleen sojabonen om te verkopen, maar de gewassen worden over het algemeen geteeld onder veel strengere milieunormen dan in Brazilië, volgens de vereniging.

“Het is zo’n verspilling,” vertelde Gary Wertish, president van de Minnesota Farmers Union, aan HuffPost. “We hebben veel sojabonen om te verkopen, terwijl je je zorgen maakt dat er steeds meer land in productie wordt genomen om de markt tevreden te stellen. En het regenwoud is zo cruciaal voor de wereld. ”

De gevolgen zijn niet alleen verwoestend voor Brazilië, maar ook voor de wereld. Het Amazonebekken – het grootste regenwoud ter wereld en de thuisbasis van 3 miljoen soorten planten en dieren – is cruciaal voor het reguleren van de opwarming van de aarde. De bossen absorberen jaarlijks miljoenen tonnen koolstofemissies.

De Groep van Zeven heeft vorige week tijdens zijn top in Frankrijk afgesproken om $ 22 miljoen en andere steun aan Brazilië te verlenen om te helpen bij brandbestrijding, wat Bolsonaro waarschijnlijk zal afwijzen .

Trump heeft de G-7-bijeenkomst over klimaatverandering op maandag overgeslagen . De president beweerde dat hij andere ontmoetingen had met de leiders van Duitsland en India. Maar zowel de Duitse bondskanselier Angela Merkel als de Indiase premier Narendra Modi waren aanwezig bij de klimaatverandering.

Lees ook eens:   Over onzinnige kruistochten als de deur open staat

 

Trump beweerde later dat hij ‘meer dan de meeste mensen over het milieu kent’. Hij merkte op: ‘ Ik ben een milieuactivist . Veel mensen begrijpen dat niet. ‘

https://www.aol.com/article/news/2019/08/27/trumps-trade-war-linked-to-amazon-rainforest-destruction/23801787/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥