05 maart 2021

 

Buikgriep onder lopers Vierdaagse

Buikgriep onder lopers Vierdaagse

NIJMEGEN – Onder deelnemers aan de Vierdaagse waart een buikgriepvirus rond. Op het militaire kamp Heumensoord liggen twintig militairen in een ziekenboeg. Onderweg zijn lopers uitgevallen met buikklachten en misselijkheid. Ook leden van de medische dienst van de Vierdaagse zijn getroffen, zei Vierdaagse-arts Ernst-Paul van Etten donderdag.

GGD, Defensie en de medische dienst onderzoeken om welke besmetting het gaat. Het is mogelijk dat er onder de vele hapjes die toeschouwers onderweg uitdelen aan lopers iets niet helemaal in orde was. Ook de centrale keukens worden onderzocht. Het kan ook zijn, zegt Van Etten, dat lopers al met een besmetting aan de Vierdaagse zijn begonnen en onderweg anderen hebben aangestoken.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/28704001/__Buikgriep_bij_Vierdaagse__.html

 

”Het is mogelijk dat er onder de vele hapjes die toeschouwers onderweg uitdelen aan lopers iets niet helemaal in orde was.”

Je gaat toch niet iets aannemen van toeschouwers onderweg?
Kom op zeg.wmpl negative via Angel-Wings Brrr…smerig, je weet nooit hoe fris iemand is in zijn keuken en woning en zichzelf…ieuwwwwwwwww
🙁

Lees ook:   Ei uit de supermarkt uitbroeden? Het kan dus...

Gerelateerde berichten