26 april 2021

 

Microsoft ‘verr(g)ast’ Windows 10-gebruikers met advertenties

Microsoft ‘verrast’ Windows 10-gebruikers met advertenties
Microsoft heeft toch een manier gevonden om aan het gratis Windows 10 wat te verdienen: ongevraagde advertenties voor producten op Windows 10-apparaten.

 

Niets vermoedende klanten die Windows 10 hebben geïnstalleerd, zien sinds kort advertenties verschijnen op hun beeldscherm als dat in de vergrendelstand schiet. Deze week is dat een advertentie die – met een beeltenis van Lara Croft – uitnodigt om in de Windows Store de ‘legend within’ te ontdekken van het computerspel Rise of the Tomb Raider. Eerdere meldingen van ongevraagde advertenties hadden betrekking op een advertenties voor een film van de Minions.

Ongevraagde advertenties uit te schakelen
Je bent niet gehackt of zo, als je zo’n advertentie ziet. Dat presenteren van advertenties is een standaard functie, blijkt nu. Maar die functie kun je ook uitschakelen. Dat doe je in het Instellingenmenu bij Personalisatie en vervolgens Vergrendelscherm. Daar moet je het vinkje weghalen in de checkbox waarmee je toestemming geeft om ‘leuke weetjes, tips, trucs en meer’ op je vergrendelscherm te projecteren.

25 FEBRUARI 2016 09:46 JELLE WIJKSTRA
https://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2016/08/microsoft-verrast-windows-10-gebruikers-met-advertenties

Ja we weten nu waar gratiessssssssss toe gaat leiden!
Ik vind het brutaal!
En ik wil dat dus niet…Reclame genoeg de hele dag door!

Lees ook:   Ik heb me nu wah met dienen belgen eh?

Gerelateerde berichten