...

03 december 2021

 

Hoe een Drone een passagiersvliegtuig bijna raakte…

Geheim beeldmateriaal van een op hol geslagen Duitse Luna-drone zorgt momenteel voor grote beroering bij onze oosterburen. De video, die negen jaar oud is maar doelbewust werd gelekt, laat zien hoe het onbemande toestel recht afstevent op een Afghaans vliegtuig met honderd inzittenden. De drone was slechts twee meter van het toestel verwijderd. Een catastrofe hing letterlijk in de lucht.
Het onbemande vliegtuigje, dat door turbulentie uit koers werd geslagen, vloog onder de linkervleugel van de Airbus A300 door alvorens neer te storten op de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Een op de drone gemonteerde camera registreerde alles maar de Duitse defensie verzweeg het incident.

Het feit dat de regering nieuwe, grotere drones heeft besteld, wordt dan ook niet bepaald met gejuich onthaald. Vorige week verklaarde de Duitse minister van defensie Thomas de Maizihre nog hoogmoedig dat de ‘Euro Hawk’, de opvolger van de ‘Luna’, niet wordt uitgerust met technologie om botsingen in de lucht te vermijden wegens de te hoge kosten.

De beelden, die al enkele jaren geleden door een anonieme bron op YouTube werden geplaatst maar pas nu de media halen, zijn wellicht doelbewust gelekt om te wijzen op de gevaren van de onbemande toestellen. Indien ze op hol slaan, dreigen het immers nietsontziende moordmachines te worden die ongewild een ware ravage kunnen aanrichten.

https://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3451949/2013/06/03/Video-toont-hoe-drone-passagiersvliegtuig-net-mist.dhtml

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Toevallig of niet? Kasja met Omzigt berichtgeving

Gerelateerde berichten