24 september 2020

 

Ophef om radiospotje ‘Beatrix’ met seksspeeltjes

Ophef om radiospotje ‘Beatrix’ met seksspeeltjes

Door: Martijn Verburg.
24-4-13 – 17:35
Reclame-uiting op de website van het postorderbedrijf. © Condoomfabriek.nl.
UPDATE Op Twitter is enige ophef ontstaan over een radiocommercial van de Condoomfabriek.nl, een online postorderbedrijf voor seksartikelen. In de commercial, die te horen is bij radiostation SLAMfm en Radio 538, wordt een vrouw die sterk doet denken aan koningin Beatrix, gelinkt aan seksspeeltjes.
De ietwat bekakt pratende dame, die zich richt tot haar ‘landgenoten’, meldt dat ze binnenkort veel tijd over heeft. Direct daarna wordt de link gelegd met de seksspeeltjes van het postorderbedrijf.

Perceptie
Michael van Essen, general manager van de Creative Group, het bedrijf achter de Condoomfabriek, beschrijft de vergelijking met koningin Beatrix als ‘pure perceptie en eigen interpretatie van de luisteraar’. ‘Wij spreken met onze commercials een bepaalde doelgroep aan die de humor van bepaalde commercials wel snappen en kunnen waarderen. De meeste reacties op Twitter zijn dan ook positief. Wij denken op deze manier een leuk haakje te hebben gevonden om ons product te promoten. Ik ken genoeg commercials waar je vraagtekens bij kunt zetten, maar dit is wat ons betreft een boodschap met een knipoog.’

Eerder gebruikte de Condoomfabriek al een imitatie van Frans Bauer, Jan-Peter Balkenende en zelfs de paus in radiospotjes. Directeur Robin Weesie zei destijds ‘niet in te zien waarom dit soort commercials niet zouden kunnen. ‘De stem lijkt schijnbaar op deze personen, maar dat is puur toeval’.

Controle
Volgens de persvoorlichter van de 538groep, de eigenaar van radiostations 538 en SLAMfm, heeft het mediabedrijf in het commerciële beleid de beslissing genomen zich niet te bemoeien met de inhoud van de commercials die ze uitzenden. ‘We controleren de commercials alleen op technische (geluids)kwaliteit en of de commercial geen boodschappen in strijd met de wet bevat. We laten in onze eigen mening over de inhoud van de commercials verder niet bepalen of we deze wel of niet gaan uitzenden, daar deze mening altijd subjectief is. Wel doen we dit bij de inhoud van de eigen programma’s, aangezien je het dan direct hebt over ‘de mening van SLAM!FM’.

Lees ook:   Twee zwanen in vol vertrouwen....

In 2000 is de Rijksvoorlichtingsdienst naar de rechter gestapt naar aanleiding van een radioreclame van vacaturesite Monsterboard, waarin koningin Beatrix werd geïmiteerd. De reclame zou ten onrechte de indruk wekken dat de vorstin haar medewerking heeft verleend.

Ad.nl

De nieuwe reclamemakersgilde is niet meer wat het was, men weet blijkbaar al lang niet meer wat fatsoenlijk is en wat niet.
En of het nu gaat om Beatrix of om de doorsnee Nederlander, niet alles moet maar kunnen!

Gerelateerde berichten