web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en Nummerologie

Saturnus in het vierde huis

Saturnus in het vierde huis

Thuis, familie, emotionele wortels

Overwinnen: zich onbemind voelen, gebrek aan familiegevoel, lasten als kind, emotionele verwaarlozing, echtscheiding, vaak verhuizen/geen roots, overdreven strikte opvoeding, overspannen – geen downtime, erfenis van familiepijn, harde geschiedenis van natie/stam/ras.

Aanmoediging: routines van zelfzorg, waardering van voorouderlijk erfgoed, solide met familie, structuur in het huis, aangetrokken tot het tijdloze en duurzame, kracht putten uit het verleden, gevoel van plaats, gezag als ouder, zelfvoorziening, affiniteit met land, universeel vinden door persoonlijk verhaal, verbeeldingskracht, emotionele substantie, soulful.

Thuis is waar de Saturnus is

De vierde is het natuurlijke huis van Kreeft van emotionele erfenissen, en vaak onbewuste reacties die voortkomen uit dat ingebedde verhaal. Wat we toen hebben ervaren, bevindt zich in onze eigen cellen – we houden het vast in ons lichaam, onze ziel, onze psyche en ons emotionele lichaam. Het is de meeslepende resonantie en verzameling herinneringen die we met ons meedragen, van voorouders en jeugd. Saturnus brengt hier lessen om die erfenis onder ogen te zien en, met moeite, in onze relatie ermee in de loop van de tijd volwassen te worden.

Het vinden van een huis kost tijd en het kan zijn dat je je pas later in je leven vestigt. Misschien moet je de ui van de verdediging pellen als je thuis veel druk moest verdragen.

Sommigen met dit astrologische profiel hebben het in het begin misschien moeilijk gehad, gedwongen om te snel volwassen te worden, met volwassen verantwoordelijkheden. Het is mogelijk dat er sprake was van instabiliteit, met scheidingen of ouders die het te druk hadden om het huis te vullen met hun geruststellende aanwezigheid. Deze doe -het-zelf Saturnus gaat over leren jezelf te kalmeren en thuis te zijn bij jezelf.

Gezonde grenzen

Als Saturnus de autoriteit is, in het vierde huis, is de uitdaging om de soevereiniteit van de emotionele ziel terug te winnen. Dit huis wordt geregeerd door Kreeft, het waterteken van emotionele kracht, met een zoektocht naar emotionele onafhankelijkheid. Als familie je gek maakt, met Saturniaanse discipline, kun je tot de wortels van die gek komen. Je bouwt je uithoudingsvermogen op, om duidelijke grenzen te stellen.

Familie drukt hier op de knoppen en kan angst opwekken om de controle te verliezen. Of je gestraft voelen door een gezaghebbende, kritische figuur (een ouder?) De cirkel rond is weer teruggaan naar die oorsprong en de essentie eruit halen. Het bouwt je eigen gevoel van thuis op – een plek om de bron te vullen en je erbij te horen – met wat er uit je wortels voortduurt.

Vroege conditionering, buiten uw controle

Het vierde huis is emotionele oorsprong, uit familielijnen en de privégeschiedenis van de kindertijd. Het zijn de gewoonten en emotionele reacties die werden bepaald door factoren buiten onze controle, schrijft Stephen Arroyo in het Chart Interpretation Handbook. Het is de basis van koesteren en erbij horen – of het nu een veilige, liefdevolle vroege start was, of een gebrek aan moederschap.

Arroyo schrijft: “Degenen die een sterke nadruk leggen op het vierde huis, hebben de behoefte om op het diepste emotionele niveau te handelen om de essentie van hun ervaring in de kindertijd en jeugd te assimileren. Ze verlangen naar vrede voor het individuele zelf en daarom bijna altijd hebben een sterke behoefte aan privacy.”

“De mentor: moedigt je aan om te leren voor jezelf te zorgen en een gezin en een comfortabel huis op te bouwen, en je veilig te voelen.

De onderdrukker: laat je je onveilig, ongewenst en helemaal alleen op de wereld voelen.”

Moederschap terugwinnen

Een manier waarop dit zich voor u zou kunnen manifesteren, is door zelf opoffering en plicht als ouder. Misschien is uw last zwaar, als alleenstaande werkende moeder of vader. Of je staat voor een schijnbaar eindeloze reeks uitdagingen die je uitputten, zonder te weten hoe je je emotionele en zielereservoir kunt herstellen.

Je zou kunnen denken dat je al je persoonlijke dromen moet loslaten, tot op het punt van ontbering, om er voor je kinderen te zijn. Annie Heese van Cafe Astrology schrijft: “De waarheid is dat moederen en koesteren leuk kan zijn! Saturnus kan dat element van plezier wegnemen en het een hele klus maken. Laat dat jou niet overkomen.”

Het vrouwelijke en ontvangende

Uw specifieke beproevingen kunnen te maken hebben met het vrouw zijn, of met uw relatie met vrouwen. Misschien vind je het moeilijk om te laten zien hoeveel je voelt. Je hebt misschien ervaringen gehad waarbij je je overgeleverd voelde aan een emotionele kracht (mogelijk moeder) en daar nu voor oppassen. Het is een reis naar echte intimiteit, met vertrouwen, en het risico lopen weer “zo open” te zijn, om kracht te leren kennen door kwetsbaarheid. Maar vallen en opstaan ​​brengt je tot onderscheidingsvermogen en realistisch zijn over hoe je dat soort sfeer in een relatie kunt creëren.

Lees ook eens:   Wat zegt uw Egyptische sterrenbeeld over uw leven?

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥