web analytics

Astrologie en je woning

Het Ramhuis
De Ram is snel, individualistisch en eigenwijs. Dat zie je terug in het huis van de Ram.

 

 

 

Ligging

 

Het huis van de Ram ligt dichtbij de stad en de snelwegen. Tijd verspillen vindt de Ram immers zonde. Bovendien is in de stad altijd wat te doen. Zodra de Ram geld ervoor heeft koopt of huurt hij/zij een vrijstaand huis.

 

 

 

Keuken

 

Het huis heeft een kleine keuken, maar wel een magnetron en een snelkookpan. De Ram houdt van een snelle hap. Die wordt wel (deels) zelf bereid, maar het mag niet teveel tijd kosten. Uit eten kost weer teveel tijd, daar heeft de Ram weinig rust voor. De tapasbar zal hem of haar wel aantrekken!

 

 

 

Leefruimte

 

De woonkamer is niet groot en sober ingericht. Des te meer tijd blijft over voor de buitenwereld. Niet te veel gordijnen, want Ram is open. Als kleed: schapenvachtje op de vloer.

 

 

 

Slaapkamer

 

Slapen hoeft niet lang te duren, dus waarom veel tijd besteden aan het uitzoeken van een lekker bed? En sex hebben kan overal, even snel tussendoor desnoods. Het geheel oogt een beetje Spartaans. Er is wel een ruimte om te trainen of te fitnessen.

 

 

 

Diversen

 

Een kantoor of werkplaats aan of in huis hoort bij de Ram. De buren zijn niet altijd blij met deze doe-het-zelver! Als de Ram samenwoont heeft hij/zij toch een eigen kamer in huis.

 

 

 

Meubilair

 

Luie stoelen vind je weinig in het huis van de Ram. Wel een luie bank. Dat is niet omdat Ram lui is, maar om een snel tukje te kunnen doen voor het uitgaan en niet te veel tijd te verspillen aan pyama’s en dergelijke. Verder veel losse fauteuils en stoelen (want de Ram zit graag alleen).

 

 

 

Kleur

 

De kleur van de Ram is rood. Je vindt het in de accessoires terug, maar niet in het gehele interieur. Sober met een rood accent.

 

 

 

Stijl

 

Hightech past bij de Ram. Gemakkelijk schoon te maken materialen, minimalisme en apparatuur of leuke techniekjes.

 

 

 

TERUG

 

Het Stierhuis
 

Ligging

 

Het huis van de Stier ligt op een rustige locatie. Eigenlijk zou de Stier landelijk willen wonen. Daar is snel toegang tot vredige plekken met koeien. Woont de Stier in de stad, dan liever met uitzicht op weilanden in de verte.

 

 

 

Keuken

 

De keuken is goed toegerust, want de Stier houdt van lekker eten. Je vindt er een wijnrek en dikke kookboeken. De Stier gaat regelmatig uit eten en heeft daarbij een wat conservatieve en bourgondische smaak.

 

 

 

Leefruimte

 

De woonkamer is ruim en comfortabel ingericht. Zware meubels en open gordijnen met uitzicht op het groen. ’s Avonds is er de open haard, de port en de kaas. Er staan bloemen en planten, want Stier houdt van de natuur.

 

 

 

Slaapkamer

 

Slapen moet lekker zijn, dus is er een groot bed met mooi beddegoed. Misschien is er een extra ondersteunende poot in het midden van het tweepersoonsbed. Want Stier is niet licht na al dat eten. Ook vind je er een toilettafel met lekkere cremes en geurtjes. Het geheel ademt een sfeer van luxe. Je vindt er vachtjes, fluweel, kant en borduursel.

 

 

 

Diversen

 

Als er ruimte voor is houdt Stier een huisdier, desnoods in de tuin. Mooi serviesgoed hoort bij de tafel van de Stier. In het huis is een kluisje.

 

 

 

Meubilair

 

Luie stoelen, dikke kussens, grote eettafels met stoelen waar je lang op kunt blijven zitten.

 

 

 

Kleur

 

De kleur van de Stier is zeker niet rood, dat is bekend. Een Stier houdt van natureltinten en de kleur van gras.

 

 

 

Stijl

 

Landelijk. Echt hout, echt leer, echt kant en hier en daar een beetje kitsch.

 

 

 

TERUG

 

Het Tweelingenhuis
 

Ligging

 

Het huis van de Tweelingen ligt in de stad of dicht bij de drukke snelweg. Liefst vlak bij een winkelcentrum, boven een winkel of naast een school. Als er plaats is in de tuin is er een groot tuinhuis, anders heeft Tweelingen een optrekje elders (desnoods een caravan!). Tweelingen doen alles dubbelop. Daarom hoort de flat ook bij de Tweelingen.

 

 

 

Keuken

 

De keuken is licht en luchtig. Tweelingen doen twee dingen tegelijk en zijn handig. Alles is daarop afgestemd. Het koken moet vlot gaan en je moet tegelijkertijd kunnen babbelen. De open keuken is vast een uitvinding van een Tweelingen.

 

 

 

Leefruimte

 

Het huis is voorzien van alle middelen voor info en contact. De telefoon, de radio en de televisie nemen een prominente plaats in. Ook vind je er veel tijdschriften en boeken. Er is in ieder geval uitzicht, veel licht en ramen. Een bureau of studiehoek met computer ontbreekt niet.

 

 

 

Slaapkamer

 

Slapen doet de Tweelingen in een tweepersoonsbed, liefst een lits-jumeaux. Bij voorkeur heeft de Tweelingen méér dan een bed of slaapkamer voor zichzelf. Dit vooral als er geen tweede stekje is. Ook in bed moet alles tegelijk kunnen. Er is dus een leeslampje en een televisietoestel in de slaapkamer te vinden. En de telefoon staat naast het bed. De Tweelingen houden van ventilatie, ook in de slaapkamer. Dus vind je er een ventilator of de raamschuiven staan open.

 

 

 

Diversen

 

De Tweelingen doen alles dubbelop. Dus je vindt er twee serviezen, twee buitenzitplekken, twee badkamers of een dubbele garage. En omdat ze twee dingen tegelijk willen doen vind je dus ook een televisie bij de strijktafel en. de eettafel. Communicatiemateriaal neemt een belangrijke plaats in. In de keuken hangt een boodschappenlijstje. En overal vind je pennen en papier. Uitzicht op de straat is voor de nieuwsgierige Tweelingen een must.

 

 

 

Meubilair

 

Verplaatsbaar, licht en handig materiaal. Meubels die twee doelen tegelijk kunnen dienen. Zoals een slaapbank, stoelen die bij de zithoek kunnen worden geschoven, uitschuiftafels en krukjes waar stapels boeken of tijdschriften op liggen. Samenspraak moet kunnen, dus zo’n sofa met twee zitplaatsen in verschillende zitrichtingen is een must voor de Tweelingen.

 

 

 

Kleur

 

De kleur van de Tweelingen bevat geel, maar ook zilverkleur is aan de Tweelingen besteed. Dus vind je in dit huis ook aluminium materiaal. En hier en daar iets van de nieuwste mode.

 

 

 

 

 

Stijl

 

Modern, vlot, handig en stedelijk. Ook veel niet van echt te onderscheiden imitaties vind je in dit huis.

 

 

 

TERUG

 

 

 

Het Kreefthuis
 

Ligging

 

Het huis van de Kreeft ligt het liefst in een oudere buurt met tuinen of in een volksbuurt. Anders blijft de Kreeft wonen waar zijn familie ook woont of waar hij/zij is geboren. Net als de Tweelingen hebben de Kreeften soms een tweede woning of een caravan. Die wordt dan huiselijk ingericht. De aardappelen gaan mee op stap! Is de Kreeft vermogend, dan koopt hij/zij een huis met geschiedenis.

 

 

 

Keuken

 

In de tuin is een barbecue en een grote eettafel. De Kreeft eet graag met het hele gezin en doet er lang over! De keuken is een klassieker. Alles zit erop en eraan. Als het geld daarvoor ontbreekt probeert de Kreeft minstens een landhuisstijl te bemachtigen. Een eetkeuken is de favoriet van de Kreeft. Verder heeft de Kreeft er behoefte aan een grote voorraad aan te leggen van voedsel en dranken.

 

 

 

Leefruimte

 

De woning is wat traditioneel ingericht. Eikenhouten interieurs kom je veel tegen bij de Kreeft. In Nederland geboren Kreeften willen Delfts Blauw en een Friese of Zaanse klok. Zoniet een koekoeksklok. Zijn er kinderen of kleinkinderen, dan vind je dat duidelijk in het interieur terug in de vorm van een box, kinderstoel, poppen e.d.

Lees ook:   Astro site geweldig!

 

 

 

Slaapkamer

 

Slapen doet de Kreeft zoals het hoort: in een daarvoor ingerichte kamer. Er mag een klerenkast in, maar geen televisie en alleen bij het ouder worden telefoon. Een nachtlampje, maar geen leeslamp, want lezen hoor je in de huiskamer te doen in de leesfauteuil.

 

 

 

Diversen

 

De Kreeft doet alles zoals het hoort. Gebruikt netjes een slacouvert, bijvoorbeeld.

 

Je vindt bij de Kreeft gordijnen en vitrages. Daar kunnen ze dan achter staan om naar het gebeuren op straat te kijken. ’s Avonds gaan de gordijnen niet dicht. Omdat het principe van de Kreeft ‘behouden’ is vind je veel verzamelingen in dit huis. De zolder en de kelder zitten vol. En vaak heeft Kreeft huisdieren.

 

 

 

Meubilair

 

Vrij zware natuurlijke materialen. Soms ineens de nieuwste mode, maar dan komen ze erop terug. Ze voelen zich het prettigst in de meubels waaraan ze zijn gehecht. Dus blijven ze zitten op oude doorgezakte banken en hebben al hun matrassen een kuiltje.

 

 

 

Kleur

 

De kleur van de Kreeft zou rood moeten zijn, maar dan alleen als íe is gekookt. Perzikkleur doet het goed en het trouwe blauw. Maar ook bruin vind je veelvuldig in de interieurs van de Kreeft. Het bruin-café-gevoel vind je bij Kreeft. De meer moderne Kreeft houdt het bij wit.

 

 

 

Stijl

 

De stijl van ‘huis-uit’, typisch de stijl van het land van herkomst (bijvoorbeeld oer-Hollands in Nederland), ‘huiselijk’. Maar ook de retrostijl! Knus dus!

 

 

 

TERUG

 

Het Leeuwhuis
 

Ligging

 

Het huis van de Leeuw ligt bij voorkeur op een zonnige open plek, is vrijstaand en voorzien van de nationale vlag. Omdat de meeste Leeuwen het met minder dan het koninklijk paleis moeten doen vind je ze in alle soorten woningen. Ze dromen echter van een soort paleisje, met gouden kranen, subtropisch zwembad en marmervloeren. Het ligt langs een weg, anders zou niemand het zien.

 

 

 

Keuken

 

Vurig als de Leeuw is maakt hij of zij graag gebruik van open vuur: barbecue, open haard, grill. Het eten mag best duur zijn. De Leeuw is een Bourgondiër bij uitstek. Zelfs op dieet ziet de Leeuw nog kans flinke hoeveelheden weg te werken van de etenswaren die zijn toegestaan. De keuken bevat alle materialen voor een feestelijke dis: mooie servetten, champagneglazen, ijscoupes en mooie schalen. Overigens voelt de Leeuw zich niet per se geroepen om zelf te koken. Daar valt in de keuken niets van te merken. Die is goed voorzien en heeft hier en daar iets dat glimt of duur oogt, want daar houden Leeuwen van. Dus is de kluis te groot voor de inhoud.

 

 

 

Leefruimte

 

De woning is luxueus of chique ingericht. Een beetje praalzuchtig hangen of liggen er zaken die wijzen op het succes van de bewoner. Luie banken en fauteuils, grote meubels en apparaten, hier en daar een zichtbaar merk. Je vindt in het huis van de Leeuw pronkstukken en vitrinekasten.

 

 

 

Slaapkamer

 

Een glamourbed past helemaal bij de Leeuw!

 

 

 

Diversen

 

De Leeuw heeft de neiging te overschreeuwen en dat merk je soms in het interieur. Dan is het net iets té duur, opzichtig of glimmend. Dan wordt het wat patserig. En zijn de buren altijd blij met de feestjes van de Leeuw?

 

 

 

Meubilair

 

De meubels van Divano & Divani passen bij de Leeuw. Spiegels ook.Meubels voor een Leeuw moeten vorstelijk zitten.

 

 

 

Kleur

 

Goudkleur is favoriet, maar oranje, perzik of geel mag ook.

 

 

 

Stijl

 

Alle stijlen die glamour en uitstraling hebben. Voor de Leeuw dus geen minimalisme, geen techno en geen eikenhout.

 

 

 

TERUG

 

 

 

Het Maagdhuis
De Maagd is bescheiden, netjes en ijverig. Dat zie je wel aan het Maagdhuis.

 

 

 

Ligging

 

Het huis van de Maagd vind je niet te ver van de werkplek of van het openbaar vervoer. Het is een keurig huis waar niets op valt aan te merken. Je herkent het aan de schone ramen, de witte vitrages en de gesnoeide hagen. Misschien is het Maagdhuis wel een dienstwoning of een appartement in een landhuis. Ook tref je de woning van de Maagd aan naast een ziekenhuis, verpleeghuis of station.

 

 

 

Keuken

 

De keuken is keurig netjes en schoon. Het lijkt of er niemand ooit iets kookt, maar dat is een misverstand. De Maagd kookt en ruimt intussen op. De keuken is efficiënt ingericht en ademt nut uit. Aan de muur vind je boodschappenlijstjes en dieetrecepten. In de koelkast magere melk, dieetmargarine en niet te veel lekkers.

 

 

 

Leefruimte

 

De woning is wat koel en efficient ingericht. Alles wat de bewoner nodig heeft is er in te vinden en meer niet. Er staat een boekenkast vol nuttige boeken, er is een televisie van bescheiden afmetingen, de meubels zijn niet al te gemakkelijk (de bewoner is toch meestal aan het werk en zeker niet lui) en de gordijnen zijn zelf gemaakt.

 

 

 

Slaapkamer

 

De Maagd houdt het klinisch schoon en koel, ook in de slaapkamer. Hier vind je geen sexuele toespelingen of gemakken. De ramen staan bijna de gehele dag open voor de frisse lucht, de bedden zijn vers opgeschud en de lakens ijskoud. Liefst heeft de Maagd een directe verbinding naar de badkamer. Klerenkasten zijn erg belangrijk voor de Maagd. Daarom heeft de Maagd een voorkeur voor inloopkasten of garderobekamers.

 

 

 

Diversen

 

Opvallend in het Maagdhuis is de zorg die aan het toilet is besteed. Er ligt een geurig zeepje, een schone gastendoek en alle materiaal om het schoon te houden. Opvallend is de aandacht voor details. In het huis zijn in ieder geval miniaturen te vinden, mogelijk in de vorm van minibierflesjes of glasmateriaal. Ook mooi vormgegeven gebruiksartikelen vinden een plekje in het Maagdhuis.

 

 

 

Meubilair

 

Slank en gemakkelijk schoon te houden, praktisch meubilair.

 

 

 

Kleur

 

Blauw, wit en ziekenhuisgroen zijn favoriet.

 

 

 

Stijl

 

De Maagd is bescheiden en doet niet mee aan de nieuwste mode. Alle stijlen die aandacht hebben voor details komen in aanmerking. Zoals het combineren van de juiste kleuren en vormen. Maar: het is de Maagd al gauw ’te gek’.

 

 

 

TERUG

 

Het Weegschaalhuis
De Weegschaal is het teken van de schoonheid en de harmonie. Dat zie je wel aan het Weegschaalhuis!

 

 

 

Ligging

 

Het huis van de Weegschaal is bij voorkeur een mooi, leuk en prettig huis op een dito plek. Als het geld ontbreekt zal de Weegschaal alles doen om de binnenkant op het ideaalbeeld te laten lijken. Wat de Weegschaal zeker niet wenst is lawaai in de omgeving! Het tweekappertje hoort bij Weegschaal.

 

 

 

Keuken

 

De keuken is fraai vormgegeven. Koken moet leuk blijven, dus is er de benodigde apparatuur om het leuk te houden. Gezelschap wordt op prijs gesteld door de Weegschaal. Daarom is er een zitje in de keuken.

 

 

 

Leefruimte

 

Je kunt zien dat de bewoner smaak heeft. Dat blijkt uit de kleurstelling en uit de materialen. Er is rekening gehouden met eventuele gasten en met de eigen behoefte aan gemak en comfort. Kunst of mooie voorwerpen vervolmaken de sfeer. Er is altijd wel iets lekkers in huis. Muziek vindt de Weegschaal belangrijk voor de sfeer, dus is er een uitgebreide stereoinstallatie te vinden.

Lees ook:   Spirituele Punten in de Horoscoop

 

 

 

Slaapkamer

 

De Weegschaal is het teken van het huwelijk. Natuurlijk is er tweepersoonsbed in de slaapkamer te vinden. Veel aandacht is er voor de goedgevulde klerenkast. Het bed is een toonbeeld van comfort. Ook in de slaapkamer vind je kunstzinnige voorwerpen of mooie foto’s. Dicht bij de slaapkamer is een badkamer of minstens een toilet te vinden. Omdat de Weegschaal tactvol is, ook tegen zichzelf (ijdel dus) is de spiegel rookkleurig met zacht licht erboven.

 

 

 

Diversen

 

De Weegschaal is niet graag alleen. Daarom richt hij of zij het huis zo in dat er steeds iemand nodig is om te helpen dingen te verplaatsen. Gezelschap is leuk, vindt de Weegschaal, dus vind je een dubbele wasbak in de badkamer en een dubbele garage. De Weegschaal is sympathiek en zoekt geen confontaties. Daarom mijdt de bewoner van het Weegschaalhuis confronterende spreuken op het toilet en sexy schilderijen of foto’s. Ook demonstreert de Weegschaal zijn politieke mening of geloof niet. Boekenkasten staan ergens waar niemand het ziet.

 
Meubilair

 

Mooi vormgegeven meubels, maar niet te uitbundig. Alles doet prettig aan voor de ogen. Een sofa, een loveseat, een tweezitsbank. Alles om met zijn tweetjes te doen vind je in het huis van de Weegschaal.

 

 

 

Kleur

 

Pasteltinten horen bij de Weegschaal. Kom bij de Weegschaal niet aan met schreeuwende tinten!

 

 

 

Stijl

 

Modern of klassiek, het is altijd stijlvol en niet confronterend wat je bij de Weegschaal thuis vindt.

 

 

 

TERUG

 

Het Schorpioenhuis
De Schorpioen is het teken van de confrontatie. Dat zie je wel aan het Schorpioenhuis!

 

 

 

Ligging

 

Het huis van de Schorpioen is een weinig toegankelijk huis of ligt op een ontoegankelijke, gemakkelijk te verdedigen plek. Het liefst een burcht of donjon. Een sloot eromheen, een stevige muur om de tuin, tralies voor de ramen en een alarmsysteem; dat vind je aan het Schorpioenhuis. Het huis kan ook te vinden zijn op de bovenste verdieping van een flat, bovenop een berg of heuvel of aan het eind van een moeilijk begaanbar pad. Een andere uiting: naast de begraafplaats, onder de rook van de kerncentrale of buitendijks. Als het maar een uitdagende plek is.

 

 

 

Keuken

 

De keuken is sober, om niet te zeggen dat schraalhans keukenmeester is waar het het comfort van de inrichting of uitrusting betreft. Op de technische apparatuur en de kwaliteit is niets aan te merken. Het nodige is er! Er is ook een voorraad voor (nog) moeilijke(r) tijden. En een flinke rij met kruidenpotjes, want de Schorpioen houdt van pittig en vreest de sambal niet. Je ziet dus een keuken voor een kok die pittig kookt en niet van liflafjes houdt.

 

 

 

Leefruimte

 

De woning is minimalistisch ingericht maar voldoet aan de strengste eisen van duurzaamheid en comfort. Er is misschien een enkele fauteuil te vinden, maar dan is het wel een volledig verstelbare van de duurste materialen. Want de Schorpioen wil alles of niets. Liever weinig maar goed dan veel van mindere kwaliteit. Geen geld voor een meesterwerk, dan geen schilderij.

 

 

 

Slaapkamer

 

De Schorpioen heeft een topkwaliteit slaapkamer. Er staan nauwelijks meubels, spiegels ontbreken, maar het matras deugt en het beddegoed is van goede kwaliteit. Er zijn zware gordijnen of rolluiken en er zit een slot op de slaapkamerdeur. De beveiliging is optimaal. Er is een rookmelder. De Schorpioen heeft een koelkastje met drankjes in de slaapkamer en zorgt ervoor de beschikking over een wastafel of aansluitende badkamer te hebben.

 

 

 

Diversen

 

De Schorpioen is erg wantrouwend. Dus vind je een deurketting, een kijkglaasje en goed voor het oog van de buitenstaander af te sluiten ramen. De vitrages zijn dik en zelden open. Bomen en struiken ontrekken de leefruimte aan het zicht. Het liefst heeft de Schorpioen een patio of een inpandig balkon. Natuurlijk heeft het huis een kluis. Toch wordt soms ineens de confrontatie gezocht. Dan ligt er een spraakmakend boek op tafel, bijvoorbeeld. De Schorpioen kan er een ernstig probleem van maken als je op zijn of haar vaste plek gaat zitten. Buren die een gezellige buur zoeken moeten deze buur maar overslaan. Voor die éne buuf of buur gaat de Schorpioen echter door het vuur.

 

 

 

Meubilair

 

Strak, weinig opsmuk, niet erg comfortabel; zo zijn de meubels van de Schorpioen.

 

 

 

Kleur

 

Zwart en diep donkere tinten blauw, groen, bruin en rood. Duistere kleuren, afgewisseld met wit in alle tinten voor het contrast.

 

 

 

Stijl

 

Alle sobere stijlen van vroeger en nu komen in aanmerking.

 

 

 

TERUG

 

Het Boogschutterhuis
De Boogschutter is het teken van de groei en de ruimte. Dat zie je wel aan het Boogschutterhuis!

 

 

 

Ligging

 

Het huis van de Boogschutter is ruim en biedt mogelijkheden om uit te breiden. Zo niet, dan plaatst de Boogschutter minstens 1 struik op het openbaar terrein naast de tuin. Er is een tuin of een groot balkon aanwezig en anders ligt het huis dichtbij de vrije natuur. Een andere plek is naast de kerk (of in een vroegere kerk of kosterswoning), naast de school (of erin) of dicht bij de manege. Vaak ligt het Boogschutterhuis in het buitenland. Boogschutters zijn vrij tolerant, dus kun je ze ook vinden in huizen boven een cafe of een dancing.

 

 

 

Keuken

 

De keuken is groot en volgestopt met spullen en voorraad. Boogschutter kan veel verstouwen, maar heeft het soms moeilijk met vet en alcohol. Exotische kruiden en internationale receptenboeken staan naast grote soeppannen en schalen.

 

 

 

Leefruimte

 

De woning is zo ingericht dat er nog voldoende bewegingsruimte is. Er zijn toch grote kasten vol boeken en grote meubels in te vinden. Natuurlijk is er een leeslamp en een computer te vinden in de woonruimte. Het geheel oogt gastvrij en gemakkelijk. Hier en daar wordt schromelijk overdreven. De eettafel biedt bijvoorbeeld plaats aan 10 personen, terwijl er twee bewoners zijn.

 

 

 

Slaapkamer

 

De Boogschutter wil slapen in een groot bed. Hij of zij wil de ruimte hebben, ook ’s nachts.

 

 

 

Diversen

 

De Boogschutter is een geestelijk of lichamelijk reiziger en leert een leven lang. Een studeerkamer of studiehoek is onontbeerlijk voor dit teken. Verder vind je reisboeken en reisgidsen in de kast, maar ook literatuur over (vreemde) taal en godsdiensten.

 

Omdat de Boogschutter vrij open is zijn de gordijnen zelden dicht. De behoefte aan buitenlucht vind je terug in vaak luchten en veelvuldig buiten in de tuin eten. In de tuin hoort dan een boshut, een paardenbox of.een garage. De behoefte aan uitbreiding van de ruimte zie je aan de dakkapel, de serre, de balkons en de over de grens van de buren kruipende beplanting.

 

 

 

Meubilair

 

Breed, groot en ruim zijn de meubelstukken van de Boogschutter. Niets vindt hij of zij erger dan een te krappe kast of een kleine kamer.

 

 

 

Kleur

 

Donkerblauw, donkerrood, purper maar ook oranjeachtig of leverkleur.

 

 

 

Stijl

 

Alle overdadige en natuurlijke stijlen van vroeger en nu komen in aanmerking. Soms exotisch.

 

 

 

TERUG

 

Het huis van de Steenbok
De Steenbok is een conformist en economisch. Maar dat de Steenbok status heeft vind je terug in het huis van de Steenbok.

 

 

 

Ligging

 

Het huis van de Steenbok is vaak oud, koud of eenvoudig. Maar soms is het het huis van een notabele. Een beetje stijve, strakke woning. Beetje ouderwets. Mogelijk is het huis een erfenis van de ouers. Net iets te krap of te smal. Het is een huis dat bepaald niet opvalt en dat zijn prijs waard is, maar meestal wel een tekortkoming of mankement heeft. Dan wordt het huis dus verbouwd en daar is de Steenbok een kei in. Als er een tuin is is het een rotstuin. Met een geit voor het onderhoud. En als het huis op het Zuiden ligt zorgt de Steenbok voor goede zonwering.

Lees ook:   Volle maan en de invloed op aarde

 

 

 

Keuken

 

De keuken is vierkant en goed voorzien van materialen. Opvallend is het grote aantal afgeprijsde producten erin. Steenbokken zijn meesters in het verkrijgen van korting. De inrichting is conventioneel. Het vriesvak is groter dan bij de meeste mensen om alle koopjes erin te kunnen bewaren. Ook ligt er een stapel hout bij de deur voor de open haard, want grootverpakkingen bieden voordeel.

 

 

 

Leefruimte

 

Bij de inrichting van de woonkamer valt op dat er veel steen wordt toegepast in de vloeren en de muren (steenstrips of granol). Ook zijn er beeldjes of beeldhouwwerken in de woonkamer. Verder is er veel aardewerk. Omdat er wordt bespaard op de verwarming vind je er dikke kleden, dikke gordijnen en plaids of dekens.

 

 

 

Slaapkamer

 

De Steenbok wil een hoog bed en slaapt het liefst op de hoogste etage. Voorzichtig als hij/zij is is er dan wel een touwladder te vinden en een brandalarm. Er is geen bijzondere luxe in de kamer. De Steenbok slaapt het liefst in een koude kamer.

 

 

 

Diversen

 

Omdat de Steenbok voorzichtig is zul je in het Steenbokhuis een alarminstallatie, een ketting op het slot en een kijkgaatje in de deur aantreffen. En omdat de Steenbok niet wars is van status zul je in huis op subtiele wijze worden geattendeerd op de kwaliteiten en status van de bewoner. Misschien vind je er dure of moeilijke boeken, eigengemaakte sculpturen, een ‘vergeten’ prijskaartje (misschien met een verwijderde kortingsprijs) of attributen van hogere klassen (een bepaalde lamp of een merk gordijnen). Eventueel een foto van de bewoner met een hooggeplaatst persoon.

 
Meubilair

 

Stevige en duurzame meubels met een duurdere uitstraling. Niet te modern, niet te opvallend, zodat ze met de tijd kunnen meegaan.

 

 

 

Kleur

 

Bruin, grijs, terra en blauw zijn de kleuren van de Steenbok.

 

 

 

Stijl

 

Alle strakke en sobere natuurlijke stijlen van vroeger en nu komen in aanmerking.

 

 

 

TERUG

 

Het huis van de Waterman
De Waterman is een revolutionair en nonconformist. Maar hoe zie je dat terug in het huis van de Waterman.

 

 

 

Ligging

 

Het huis van de Waterman heeft iets speciaals. Zo kan het onderdeel zijn van een commune, hypermodern zijn, experimentele bouw of asymmetrisch zijn. Vaak is het een appartement. Als het maar heel anders is dan vroeger thuis, dan is het het huis van de Waterman. Daarom vind je het Aquariushuis op nieuwe locaties.

 

 

 

Keuken

 

De keuken is hightech en internationaal. Als er al moeders’ pappot op het vuur komt te staan is het in een speciale vorm of voor een speciale gelegenheid. De Waterman is niet vaak in de keuken te vinden en zeker niet lang. Je vindt er de meest typische recepten en eigenaardige specerijen of kruidenmixen.

 

 

 

Leefruimte

 

Modern of in ieder geval een hightech toefje in een verder klassieke ruimte, dat is op zijn minst de inrichting van de woonkamer van de Waterman. Liever nog heeft de Waterman een experimenteel meubel gekocht. Design is het in ieder geval. Hoe minder geld, hoe meer de Waterman met de goedkopere trends mee moet proberen te lopen om apart te zijn. De zitzak was vast het eerst onderdeel van een Watermaninrichting.

 

 

 

Slaapkamer

 

De Waterman hoort natuurlijk op een waterbed. In ieder geval is de slaapkamer sober, modern en vol technische snufjes. Misschien ligt er een laptop op bed! De douche is het pronkstuk in de badkamer van de Waterman, dat begrijp je wel!

 

 

 

Diversen

 

Omdat de Waterman vriendelijk maar afstandelijk is oogt het huis open, maar kom je er moeilijk in. Is de bewoner thuis, dan zal deze je niet snel verder dan de gang laten komen. Is de bewoner afwezig dan roept het alarm je een halt toe. Om te laten zien dat de bewoner anders is dan anderen staan er zaken in het huis die daarop wijzen. Kaarsen van Amnesty, newage boeken, modellen van sportauto’s en woordenboeken in de meest vreemde talen. De Waterman houdt van gezelschap zonder er te direct bij betrokken te raken. Daarom vind je de Waterman veel in restaurants en op terrasjes of: op het eigen balkon.

 

 

 

Meubilair

 

Nieuwe snufjes, moderne kunst, aparte ideetjes over inrichting: dat vind je in het huis van de Waterman.

 

 

 

Kleur

 

Aqua en ijstinten horen bij de Waterman.

 

 

 

Stijl

 

Design

 

 

 

TERUG

 

Het huis van de Vissen
De Vissen is een dromer. Maar hoe zie je dat terug in het huis van de Vissen.

 

 

 

Ligging

 

Het huis van de Vissen heeft iets romantisch. Het kan de ligging zijn: aan zee, aan de haven, op een afgelegen plek. Het kan de omgeving zijn: een historisch stadsdeel met terrasjes, een park met rozen, een kapel of een klooster. En het kan zich uiten in de inrichting: sfeervol, mysterieus, vol zachte materialen. Je wordt helemaal ingepakt in het huis van de Vissen!

 

 

 

Keuken

 

De keuken is rommelig. Op het aanrecht vind je van alles en nog wat. Er staat een indrukwekkende batterij kruiden, kleurstoffen, geurstoffen en dranken.

 

 

 

Leefruimte

 

Kaarsen, veel vitrages, sfeerlampjes en zachte kussentjes geven je een gevoel van intimiteit. Er is voor veel privacy gezorgd en de harde buitenwereld wordt zoveel mogelijk verborgen. De computer vind je beslist niet in de woon- of slaapkamer. Wel een televisie met DVD-speler. Film is erg belangrijk voor de Vissen, net als muziek. Misschien vind je een piano in de huiskamer om dat laatste te demonstreren, of er hangt een gitaar aan de muur. Visnetten zijn helemaal uit, maar als ze weer inkomen hangen de Vissen ze direct weer op.

 

 

 

Slaapkamer

 

De Vissen zijn dromers en slapen lang. Dat maakt de slaapkamer tot een belangrijk vertrek. Het bed is van goede kwaliteit en afgeschermd van de rest van de ruimte als er al geen slot op de slaapkamerdeur is te vinden. Voiles om het bed of een kamerscherm horen in de slaapkamer van de Vissen. Vreemd genoeg echter ook een televisie met DVD-speler en een stereoinstallatie. Zware gordijnen of luiken zorgen ervoor dat de Vissen ook bij zonlicht lekker door kunnen slapen.

 

 

 

Diversen

 

Vissen zijn verlegen maar gastvrij. Wie binnen is gedrongen in hun domein wordt verwend. Daarom is in het Vissenhuis ruimte voor een grote garderobe, zijn er voldoende extra stoelen en is er zeker een logeerkamer. Bij sommige Vissen is het de zoete inval! Zelfs zwerfdieren vinden er een toevlucht. Rijke Vissen hebben een boothuis. Al die drukte vraagt om een plekje voor jezelf. In het Vissenhuis vind je dus besloten hoekjes om je in terug te trekken, donkere kamers en prieeltjes in de tuin.

 

 

 

Meubilair

 

Veel zitplaatsen, veel plek aan de eettafel, grote pannen en ruimte voor muziekinstrumenten en stereoapparatuur. Veel foto’s aan de muur. Opvallend: reproducties horen bij de Vissen.

 

 

 

Kleur

 

Zeeblauw, lichtblauw en paars horen bij de Vissen, maar ook de hybridekleuren (parelmoertinten).

 

 

 

Stijl

 

Romantisch

Let ook op je vierde huis in je horoscoop

Gerelateerde artikelen

Back to top button