web analytics
11:11 Dubbele getallen
AngelWingsMaatschappij & Psyche

Hoogbegaafd en je weet het niet?

Wist je dat je hoogbegaafd kunt zijn zonder dat dit ooit wordt opgemerkt? Bij mij was dat lange tijd het geval. Al merkte ik het zelf wel. Alleen al door steeds het gevoel te hebben ‘anders’ te zijn. En omdat ik maar niet begreep waarom de rest niet zag wat in mijn ogen zo overduidelijk was. Of waarom er steeds miscommunicatie ontstond met anderen. En waarom mensen mij vaak een beetje “te” vonden. Het was alsof ik bepaalde inzichten over mezelf miste en daarom maar steeds mijn draai niet vond.

Er zijn ook nog steeds veel misvattingen over hoogbegaafdheid. Zoals dat je als hoogbegaafde overal goed in bent, altijd de slimste bent van de klas of super succesvol bent op gebied van werk. Veel hoogbegaafden herkennen zichzelf in eerste instantie daarom niet als hoogbegaafd. Sterker nog, veel hoogbegaafden voelen zich niet intelligent genoeg, raar of lui en krijgen nog te vaak zelfs een misdiagnose.

Als hoogbegaafde heb ik zelf ervaren hoe het is om zoekende te zijn naar antwoorden. Het gevoel te hebben alsof ik steeds op de rem stond en dat er zo veel meer in me zat wat nu geen weg naar buiten vond. Er moest gewoon meer zijn dan dit. Ik had alleen geen idee hoe ik daar handen en voeten aan moest geven.

Gelukkig kwam ik er begin 20 al achter dat ik hoogbegaafd ben. Daardoor begreep ik zo veel meer van mezelf en wat ik nodig heb. Helaas zijn er veel hoogbegaafden die er pas op latere leeftijd achter komen en wensen dat ze het eerder hadden geweten.

Wanneer je niet weet dat je hoogbegaafd bent en wat de impact daarvan is op je leven, werk en relaties is het moeilijk om te begrijpen wat je nodig hebt en om te kunnen zijn wie je bent. Het is een cruciaal puzzelstukje van jou als persoon. En, het is een soort bevrijding, een realisatie dat er niet iets “mis” is, maar dat je gewoon anders bent omdat je ook iets anders te doen hebt in de wereld.

Ik geloof dat als meer mensen begrijpen wat hoogbegaafdheid echt is, dat het voor hoogbegaafden veel makkelijker wordt om het leven te leven dat ze voor zichzelf wensen. Daar wordt de wereld een heel stuk mooier van.

Daarom geef ik dit ebook over hoogbegaafdheid gratis weg. Zodat je er meer over kunt lezen, kunt ontdekken hoe hoogbegaafdheid een rol speelt in jouw leven en hoe je jouw plek in deze wereld kunt vinden.

In het ebook ontdek je o.a.:

• Wat hoogbegaafdheid inhoudt, wat de kenmerken zijn
• Hoe hoogbegaafdheid zich uit in de school- en werkomgeving
• Wat de verschillende soorten begaafdenheden zijn
• Waarom misdiagnoses vaak voorkomen
• Wat de gevolgen zijn van een niet passend omgeving

Download hier mijn Gratis Ebook over hoogbegaafdheid

E-Book====> https://giftedpeople.eu/

 

~*~Ik ben ooit uitbundig getest, kon maar nooit beslissen wat ik wilde worden, had zoveel interesses nml.
Maar omdat vele deuren dichtslaan en mensen vaak denken, wat een vreemde is dat, veel weten etc… kun je ook niets aan doen?
Was ik zo onzeker  inmiddels, dat ik moest lachen om de uitslag…hoogbegaafd…wat IK?
Ik hoorde het aan en stopte het echt ver weg, kon het nauwelijks geloven,… zo onzeker was ik al inmiddels door al dat negatieve dat over je heen komt.
Besef wel als mensen minder intelligent zijn dan jijzelf en jij komt met je High IQ aanzetten met je intense logica, dat mensen je echt onderuit kunnen halen?
”Ach wat een onzin”-opmerkingen- ”hoe kom je erbij”? ”Wat idioot…” ja, ja  ik heb dat echt te horen gekregen, als kind al… Ook dat er niets van mij terecht zou komen.

Maar door mijn zoon zag ik bepaalde dingen, en uiteindelijk besefte ik door hem, dat we gelijk waren in denken en zijn…zelfde citoscore…
En niet dat wij persoonlijk hetzelfde zijn hoor!
We zijn verschillend, gelukkig maar! 😉 Maar daardoor besefte ik pas welke impact dit op je leven heeft!
En kon ik mijn zoon goed begeleiden met veel dingen.
En alsnog heb ik  enorm veel interesses, dat gaat nooit over, en weet ik nog niet wat het beste zou zijn voor mij, ik heb een enorm vrije mind…
Verveel me snel!
Iemand zei ooit: je moet je op 1 ding concentreren, maar dan ga ik stuk van verveling!? Ik kan dat dus niet… kan ik ook niets aan doen.

Pin mij niet vast in 1 ding…
Pin mij überhaupt niet vast!
In elke dag hetzelfde,…
Geef me goede gesprekken met de juiste eerlijke oprechte en gevoelige normale mensen…
Gooi wat koerende duiven op mijn dak, geef me een camera… laat me foto’s bewerken of websites maken…
Laat mij mensen helpen…maar nooit maar 1 ding… laat me haar knippen, of iemand in pijn steunen…
Laat mij lachen, want als ik huil is het erg… Laat me schrijven en dichten, muziek luisteren mn trance… it makes me fly…
Laat me op mijn manier gelukkig zijn, ik heb geleerd dat te kunnen met weinig…vol optimisme, maar word niet boos…
want daar kan ik slecht tegen…
HSP en Hoogbegaafd zijn tegelijk…
Zucht…
Laat me…

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥