web analytics
11:11 Dubbele getallen
AngelWingsGezondheid & Uiterlijk

Gescheurde buikspier na zwangerschap

Nu eindelijk na vele jaren hebben ze toch gekeken of ik dat had en ja… ik heb dat dus. 5 cm…
*Zucht*
Terwijl juist ik vroeger altijd mega strakke buikspieren had! Echt absurd strak!
Dat alles voor de zwangerschap, want erna…bleef er niets nog over van mijn mooie  figuur.

Jarenlang sporten hielp niets, eten deed ik al niet zoveel… snacken al nooit…dus al met al er was geen reden voor mijn buik die opgezet was na de zwangerschap alsof ik nog steeds 3 a 4 maand zwanger was en tegen de avond 5 maand 😛 .
Ook erg leuk,  kwam je mensen tegen die je aankeken met een blik van… maar je hebt toch geen relatie?
En dan vroegen: “Ehm ben je zwanger”?
En bedankt…neen ik ben niet zwanger!
Hoezo? Kreeg er echt een complex door, meen ik!

Zat je dan met je goede gedrag. Bedankt mensen die me wel eens wezen op; Je mag ook wel eens afslanken… Ja van die goedbedoelde raad van familie… 😉 niet bot bedoeld oid…?  Maar dat afvallen dat lukt dus niet?!
Fijn als je ook nog eens een  holle rug hebt hé?!
En natuurlijk als je ouder wordt mag je best wat aankomen, is niet erg… dat hoort er wel een beetje bij allemaal maar… dit werd vervelend inmiddels.
Ben blij het inmiddels wel te weten… En een operatie?

Lees ook eens:  Koningsdag nix aan?

Geen idee als ik dat filmpje bekijk ben ik al misselijk, maar een vriendin zei me waarom niet…
Gaat om jou, wat jij prettig vindt en ja inderdaad ik ben er al 24 jaar niet gelukkig mee geweest… en als het anders kan?
Maar goed, daar ga ik nog over nadenken.
Had ik er wat aan laten doen, als ik dit eerder had geweten?
Ik denk dat ik wel anders was gaan sporten…? Nu heb ik ook nog geen idee wat wel en niet mag eigenlijk.
Gewone buikspieroefeningen mag dan eigenlijk helemaal niet.

Weet nog wel dat ze het toen wel eens zeiden dat als je een bruinige verticale streep over je buik kreeg tijdens de zwangerschap, dat er dan een spier scheurde oid in je buik.
Nu de laatste week was dat plots het geval… in feite kreeg ik een groot rh positief (Ben zelf rh negatief) kind.
Maar ik had genoeg andere dingen aan mijn hoofd dus me bezig houden met een spiertje dat scheurde oid…? Totaal niet over nagedacht zelfs.
Weet wel dat ik bekkeninstabiliteit had. Erg pijnlijk kon erg weinig nog… lopen lukte voetje voor voetje… echt wat een hel en een heuvel op of een brug… waanzinnig pijnlijk.
Heb geen ondersteuning daarbij gehad in die tijd.

Lees ook eens:  Broodje gezond is erg ongezond

”Wat betreft diastasis recti-chirurgie

Een operatie om diastasis recti te herstellen is aanzienlijk en mag niet lichtvaardig worden uitgevoerd. Technisch gezien staat een operatie die dient om de diastasis recti te herstellen bekend als een buikwandcorrectie of buikwandcorrectie. “Het is echter geen one-size-fits-all operatie”, zegt dr. Brenner. Bij sommige patiënten hoeft alleen de spier te worden aangespannen, wat kan worden gedaan door middel van een endoscopisch ondersteunde aangepaste buikwandcorrectie. “In wezen kan de spier worden aangespannen door een incisie in de bikinilijn. Hiervoor moet mogelijk een klein stukje huid worden verwijderd, maar is er geen incisie rond de navel nodig”, zegt hij.

Maar sommige operaties zijn meer betrokken. Patiënten met een aanzienlijke hoeveelheid overtollige huid naast de diastase hebben mogelijk een volledige buikwandcorrectie nodig, waarbij de spier wordt aangespannen, extra huid wordt verwijderd en de navel wordt verplaatst naar een nieuwe positie in de buikhuid. (Uiteindelijk wordt de juiste procedure bepaald door de anatomie van elk individu.)”

😮 Ik heb de scheur trouwens vlak onder mijn ribben dus niet onderin,
https://www.rectusdiastase.nl/wat

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/160342-een-dikke-of-bolle-buik-gevolg-van-een-rectus-diastase.html

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥