web analytics

Bang voor

Bang voor
Iedereen is bang, heel bang voor mensen die zichzelf kennen. Ze hebben een bepaalde macht, een zekere aura en een zeker magnetisme, een charisma dat levenslustige, jonge mensen uit de gevangenis van de traditie kan bevrijden…
Een verlichte kan niet tot slaaf worden gemaakt–dat is de moeilijkheid–en hij kan niet gevangen worden gezet… Het kan niet anders of ieder genie dat zijn innerlijk enigszins heeft leren kennen, is wat moeilijk te verteren; hij zet de boel op stelten. De massa wil niet gestoord worden, ook al zijn ze er ellendig aan toe. En ze zijn er ook ellendig aan toe, maar ze zijn aan hun ellende gewend. En iemand die niet ongelukkig is wordt gezien als een vreemdeling.
Een verlichte is de grootste vreemdeling op aarde; hij lijkt nergens bij te horen. Hij laat zich niet beperken door een organisatie, gemeenschap, maatschappij of natie.

Lees ook:   Als je denkt ik ben verslagen

Gerelateerde artikelen

Back to top button