web analytics
11:11 Dubbele getallen

Per ongeluk een batterij ontwikkeld die een leven lang meegaat

Per ongeluk een batterij ontwikkeld die een leven lang meegaat

Een onderzoeker heeft per ongeluk een batterij ontwikkeld die een leven lang meegaat

Slechte batterijduur is de favoriete klacht als het om smartphones en laptops gaat. Als een draadloze samenleving lijkt het steeds vervelender om onszelf vast te moeten binden om onze gadgets op te starten. En terwijl onderzoekers draadloos opladen onderzoeken, zouden we ons misschien minder zorgen maken als de batterijen beter waren.

Nu belooft een gloednieuwe technologie precies dat. Onderzoekers van de University of California, Irvine, hebben een op nanodraden gebaseerde batterij uitgevonden die vele duizenden keren kan worden opgeladen, een grote stap in de richting van een batterij die niet hoeft te worden vervangen.
Nanodraden hebben verschillende ideale eigenschappen voor elektrische opslag en transmissie. ze zijn zeer geleidend en duizenden keren dunner dan iemands haar, wat betekent dat ze geschikt zijn om een ​​te groot gebied te bieden voor elektronenoverdracht. Helaas zijn nanodraden meestal erg kwetsbaar en werken ze niet na herhaaldelijk opladen en ontladen.
De onderzoekers, wiens bevindingen zijn gepubliceerd in de Energy Letters van de American Chemical Society, hebben gouden nanodraden gecoat met mangaandioxide en ze omhuld in een buitengewoon plexiglas-achtige gel. dit mengsel houdt alle eigenschappen van de nanodraden intact en maakt ze bestand tegen breuken.

Mya Le Thai, de hoofdauteur van de studie, heeft de batterij opgeladen en ontladen tot 200,
“Mya was aan het dollen, en zij of hij bekleedde dit geheel met een heel dunne gellaag en begon ermee te fietsen”, zei senior auteur Reginald Penner, voorzitter van de academische afdeling van de UCI, in een verklaring. “Ze ontdekte dat ze door het gebruik van deze gel duizenden keren kon fietsen zonder capaciteit te verliezen.”
“Dat was gek,” voegde hij eraan toe, “omdat deze items meestal op dramatische wijze sterven na maximaal 5.000 of 6.000 of 7.000 cycli.”
De onderzoekers geloven dat de mix van de PMMA (plexiglas-achtige) gel-elektrolyt en dus de magnesiumoxide flexibiliteit en structuur geeft aan de nanodraden, waardoor barsten wordt voorkomen en zo hun levensduur wordt verlengd.
“De gecoate elektrode behoudt zijn vorm veel beter, waardoor het een betrouwbaardere optie is”, zei Thai. “Dit onderzoek bewijst dat een op nanodraden gebaseerde batterij-elektrode een lange levensduur kan hebben en we zullen dit soort batterijen realiseren.”

Bron
Lees ook:   Taakstraf en een schietverbodje?
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button