web analytics

11 Tekenen dat je hartchakra geblokkeerd is en dat dit klopt met je liefdesleven

11 Tekenen dat je hartchakra geblokkeerd is en dat dit klopt met je liefdesleven

Flight Of The Heart Print By Carol Cavalaris

Als je ooit een yoga- of meditatieles hebt gevolgd, dan heb je waarschijnlijk vast wel eens gehoord van de zeven chakra’s die bestaan ​​als energiewielen in het lichaam, en hoe ze  ‘geblokkeerd’ raken of ‘gedeblokkeerd’, ‘open’ gemaakt of weer “Gesloten”kunnen worden. Deze zeven chakra’s beginnen bij de kruin van je hoofd en reizen door het lichaam naar de basis van je wervelkolom. Afhankelijk van welke is geblokkeerd, kunt u gerelateerde symptomen en bijwerkingen ervaren. Als uw hartchakra bijvoorbeeld is geblokkeerd , kan dit uw liefdesleven beïnvloeden.

“Het hartchakra, het vierde primaire chakra, gelegen in het centrum van het menselijk lichaam, wordt geassocieerd met liefde en begrip”, vertelt paranormaal begaafde en spirituele raadgeefster Davida Rappaport. Dingen zoals stress en emotionele pijn – meestal veroorzaakt door slechte herinneringen, oude programmering, emoties en / of overdenken – kunnen je hartchakra blokkeren en het voor jou moeilijk maken om gezonde relaties te vormen en vast te houden, zegt ze.

Maar er is iets dat je kunt doen. Je doel moet zijn om te proberen contact te houden met jezelf en elke blokkade te ontdekken … en jezelf te blijven inspannen zegt Rappaport, wijzend op therapeutische activiteiten zoals o.a.  yoga, meditatie en zelfs gesprekstherapie. “Denk echter niet dat als je je blokkade eenmaal verwijdert hebt, je klaar bent”, zegt ze. “Er is geen eenmalige oplossing, het opruimen van een geblokkeerde hartchakra , net als alle andere chakra’s, is een continu proces. Wees je bewust van wanneer je acties en gedachten je plezier in het leven stoppen en begin dan met het deblokkeren.” Hier zijn een paar manieren om te vertellen dat je hartchakra geblokkeerd is en wat je eraan kunt doen.

1 U bent op een relatie uit het verleden gefixeerd

In het verleden vastzitten en wegkwijnen voor een oude (en voorbije) relatie kan een teken zijn van een geblokkeerd hartchakra. Maar het is mogelijk om los te laten en verder te gaan. “Als je laatste relatie echt voorbij is, kijk dan wat er niet werkte en wat wel werkte terwijl je samen was en gebruik die informatie om verder te gaan”, zegt Rappaport. “Dit kan je een beter perspectief geven in je zoektocht naar een nieuwe, gezondere relatie.”

En hoe sneller u dit kunt doen, hoe beter. “Hoe langer je vasthoudt aan een relatie die geen toekomst heeft, hoe meer je je hartchakra blijft blokkeren”, zegt ze. “Loslaten verwijdert een blokkade en verlicht je hart en kan je hoop en optimisme herstellen.”

2 Je houdt vast aan grieven

Hoewel het normaal is om een tijdje wrok te koesteren als je echt gekwetst bent, kan je er ook een gewoonte van maken om je hartchakra op een vrij pijnlijke manier te stoppen. “Door vast te houden aan wrok of pijn, blijf je net datgene versterken wat je niet wilt in je leven”, zegt Rappaport. “Als je pijn in je hart draagt ​​en de gedachten die het versterken, kun je niet meer genieten van je leven.”

Daarom is het belangrijk om te vergeven en te vergeten, zo goed als je kunt. “Neem even de tijd om te beseffen dat hoe meer je vasthoudt aan pijn en wrok, hoe meer ze van invloed kunnen zijn op je toekomstige keuzes in partners,” zegt ze. “Door pijn vast te houden, voorkom je dat je vreugde ervaart.” En besef dat niet elke partner dezelfde is als de vorige, ieder mens is uniek.

3 Je ervaart problemen met het vertrouwen

Ook al is het gemakkelijker gezegd dan gedaan, het laatste dat u in een nieuwe relatie mee wilt brengen, zijn oude problemen met bagage en wantrouwen . “Een geblokkeerd hartchakra van een verraad zorgt ervoor dat je niemand vertrouwt”, zegt Rappaport. “De angst om opnieuw een verraad te ervaren, en de vraag of je iemand kunt vinden waarop je kunt vertrouwen om je hart te openen, brengt steeds dezelfde energie binnen die je niet wilt.” Het is een ander verhaal als het een bewuste keuze is, maar dat is aan jezelf. Zodra het een angst is om pijn te moeten ervaren in een relatie is er een reden om naar dat gevoel te kijken.

Lees ook:   Energetische koorden

En het is mogelijk om eraan te werken. “Werk aan uw vertrouwenskwestie en concentreer je op het aantrekken van meer betrouwbare mensen in uw leven,” zegt ze. “Als je geobsedeerd bent dat je iemand niet kunt vertrouwen, blijf je een geblokkeerd chakra hebben en trek je mensen aan die ook je vertrouwen zullen verraden.Breek die cyclus.”

4 Je voelt je verlegen

Ervaar je een laag zelfbeeld ? Als dat het geval is, is het misschien de moeite waard om naar het waarom te kijken en eraan te werken om iets te veranderen. “We realiseren ons vaak niet hoeveel onze negatieve zelfbeeld ons weerhoudt en blokkeert in ons vermogen om liefde te geven en te ontvangen”, zegt Rappaport. “Iedereen verdient de kans om van iemand te houden en door hen geliefd te zijn in ruil voor een gezonde relatie, maar als je te kritisch bent over jezelf – ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik verdien het niet om met een goede relatie te zijn’ persoon ‘- doe je  precies wat je niet zou moeten doen.’

Rapport zegt dat kleine stappen in de goede richting gaan, zoals kleine risico’s nemen of zich openstellen voor iemand die nieuw is, je humeur kan verbeteren en je een gevoel van empowerment kan geven dat het makkelijker kan maken om weer naar buiten te komen.

5 Je hebt al je emoties vastgehouden

Als je de gewoonte hebt om je emoties vast te houden, kan dit zeker een negatieve invloed hebben op je liefdesleven. Zoals Rappaport zegt: “Wanneer je dit doet, zul je veel druk voelen in je borstkas en mogelijk angst ervaren.” Terughouden zal zeker de kwaliteit van je leven beïnvloeden. ”

Daarom is het belangrijk om een ​​veilige plek te vinden om je emoties vrij te maken. “Het kan zijn dat je schreeuwt of huilt onder het douchen, een wandeling maakt, alleen loopt of met iemand met wie je je diepste gevoelens kunt delen, en natuurlijk een vorm van genezing zoekt – reiki , massage en andere modaliteiten zullen je helpen, “. “Misschien moet je zelfs een goede, professionele therapeut vinden om je te helpen bij de onderliggende problemen van je geblokkeerde emoties.Een goede psychiater … kan ook vaststellen wat de emotionele pijn kan veroorzaken. Eens je de bron kent, kun je beginnen met de genezing. ”

6 Je worstelt met verbintenisproblemen

“Vaak ontstaat er een angst voor betrokkenheid uit bezorgdheid dat je misschien een fout maakt, dat er misschien een betere partner voor je is, dat de persoon met wie je bent misschien niet je soulmate is, en een ontelbare andere redenen die je ervan weerhouden om je te binden aan iemand van wie je houdt, “zegt Rappaport. Het continu zoeken naar iets negatiefs in de ander misschien, twijfels hebben over van alles.

Maar als je een gelukkigere relatie wilt creëren, is het belangrijk om de verontschuldigingen voorbij te streven. “Om je problemen (niet die van iemand anders) te verwerken, probeer je eerst  alles te  – noteren,  alle redenen die je voelt en waarom je  je niet wilt binden aan een partner,” zegt ze. “Vanaf daar kun je beginnen met het deblokkeren van je hartchakra, omdat je een beter idee hebt van wat je verbintenisproblemen heeft veroorzaakt of je onvermogen om een ​​partner aan te trekken die zich dus uiteindelijk aan je zal verbinden.”

7 Je hebt geprobeerd als het gaat om relaties om alles uit te stellen

Vergelijkbaar met verplichtingen, als je een geblokkeerde hartchakra hebt, kun je intens uitstelgedrag ervaren als het erom gaat om op weg te gaan en misschien iemand die geweldig is te ontmoeten. En toch, als een relatie iets is dat je wilt, zul je een verandering moeten aanbrengen, en jezelf daar toe moeten zetten – zelfs als het overweldigend voelt.

“Als je merkt dat je geen tijd vrijmaakt om iemand te vinden, geen geschikte persoon kunt vinden of geen tijd hebt om een ​​relatie op te bouwen of te laten groeien, heb je je hartchakra geblokkeerd”, zegt Rappaport. In feite een easy go met excuses zoeken waarom het niet gaat of plaats zal vinden “De gemakkelijkste manier om te beginnen met het deblokkeren van je hartchakra, in deze situatie, zou zijn om naar je prioriteiten te kijken en tijd te plannen om mensen te ontmoeten, te daten (of meer quality time door te brengen met je partner), en jezelf meer flexibiliteit te gunnen zodat je liefde kunt ervaren en delen. ”

Lees ook:   De zeven lagen van de aura

8 Je houdt vast aan geleden pijn

Niets blokkeert een hartchakra meer als vorige ervaringen van verlating. Deze kunnen ontstaan ​​wanneer een ouderfiguur uit je leven verdwijnt, of nadat een partner je bedriegt of je onverwachts verlaat. En het kan zorgen voor een situatie, waarin je verwacht dat alles weer gebeurt.

Maar er is hoop. “Hoewel je misschien je verleden niet kunt wissen, kan je toekomst heel helder, liefdevol en ondersteunend zijn”, zegt Rappaport. “De beste manier om een ​​geblokkeerde hartchakra te openen als je problemen hebt met verlating, is om anderen te bereiken en hen te ondersteunen … Als je kunt herkennen dat [hoewel je] alleen bent, kun je altijd iemand bereiken wanneer je dat nodig hebt voor emotionele steun, “en je zult je niet in de steek gelaten voelen.

9 Je voelt je altijd angstig en gestresst

Angst en stress kunnen om verschillende redenen ontstaan, waaronder druk op het werk. Maar ongeacht de bron, door deze op een gezonde manier te gebruiken, kun je je beter voelen en positiviteit kan zich ook verspreiden naar andere delen van je leven.

“Zodra je je realiseert dat je gestresst en angstig bent, zou je een moment moeten nemen om te mediteren, [en] te ademen,” of een yogales te volgen als je je comfortabel voelt, zegt Rappaport. “Onthoud gewoon dat wanneer je gestresst of angstig wordt, je hersenen je emoties onderdrukken en je emoties een klap krijgen – en dus je hartchakra blokkeren. Neem de tijd voor jezelf en geef jezelf de tijd om te ontspannen.Zwijg je verstand en verbind je met je hart. ”

10 Je duwt anderen weg

Als je de aandacht van anderen niet kunt accepteren – ook al zou je het wel willen – kan dit te wijten zijn aan een geblokkeerd hartchakra.

Hoewel het volkomen begrijpelijk is, is het belangrijk om te doen wat je kunt om te genezen, zodat je het risico weer kunt nemen. “Er zijn veel manieren om je hartchakra te deblokkeren in deze situatie. De eenvoudigste manier is om te beseffen dat niemand je pijn kan doen tenzij je ze laat,” zegt Rappaport. ” (Easy gezegd ligt ook aan de persoon met wie je omgaat of diegene wel bij jou past, kijk ook altijd goed met wie je in zee gaat qua relatie en ga niet zomaar in contact met iemand.) In plaats van terughoudend te zijn vanwege je angst om gekwetst te worden, voel je je krachtiger en maak je gewoon betere keuzes.” Leid met positiviteit in plaats van pijn. “Focus op genezing op elke manier die je kunt en verbind je eraan.”

11 Je kunt niet stoppen met focussen op anderen en jezelf als laatste stellen

“Door liefde te delen en goede daden te doen voor anderen, kun je je geliefd, nodig en gewaardeerd voelen,” zegt Rappaport. Het kan echter zo tijdrovend worden, dat je vergeet je op jezelf te concentreren en het kan zelfs een punt bereiken waarop anderen beginnen te verwachten dat je hen helpt op een manier die ongezond is.

“Om dit te voorkomen, denk eraan om gezonde grenzen te leggen en te behouden – altijd,” zegt ze. Dit zal u ten goede komen, evenals uw relaties. En dat is natuurlijk het hele punt om in de eerste plaats naar hartchakra’s te kijken. Geven is een teken van een open hartchakra misschien wel te open! Ook dat is niet oké natuurlijk.

Dus, voel je je emotioneel vastgelopen? Heb je gewoonten die je tegenhouden? Onderzoek  manieren om je hartchakra te deblokkeren en je meer open te voelen, het kan zeker helpen.

CAROLYN STEBER

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button