web analytics
11:11 Dubbele getallen
Spiritueel

Band met je kind

Twee verschillende banden met je kind nader uitgelegd
 photo be4f0ea1.jpg

Veel mensen zijn op zoek naar de spirituele band met hun kind. Deze is al aanwezig tijdens de zwangerschap en daarvoor. Ik heb gezien hoe engelen letterlijk deze verbinding maken met de ouders om zo het kindje in jouw wereld toe te kunnen laten omdat je dit wenst of van tevoren hebt afgesproken. Deze verbinding is supermooi en voelt heel goed. De spiritualiteit en de liefde ervan is niet te omschrijven. Voor spirituele mensen werkt deze verbinding anders. Zij ervaren deze spirituele band van nature en zijn op zoek naar de mens in zichzelf (wie ben ik). Eigenlijk zou het zo moeten zijn. We zijn geen mens op zoek naar de ziel maar een ziel die mens wil leren zijn. Dus de zielenband is het eerste wat je voelt alleen niet iedereen is hier van bewust.

 
Persoonlijk heb ik de afgelopen jaren geleerd dat beide combinaties belangrijk zijn. Er zijn namelijk twee banden met je kind. Eerst de zielenband en daarnaast de aardse band.
De zielenband is de verbinding die op spiritueel niveau met je kindje gemaakt is. Als ik naar deze banden kijk (ik kan ze zien) zijn ze over het algemeen zuiver. Bij een enkeling is deze verbinding niet helemaal goed gegaan. Dit is voor moeders (ouders) en kind verschrikkelijk omdat ze dit kunnen voelen maar vaak niet begrepen worden. Deze spirituele banden zijn in de kern vaak helder en zuiver maar door vorige levens en de lessen die het kindje en de ouders kiezen is dit in het dagelijkse leven niet altijd terug te zien. Er ontstaat vaak een band waarin je soms je kind wegduwt maar ook weer het liefst heel dicht tegen je aantrekt.

 
Zo kom je bij de aardse band uit. Wie de spirituele band in de kern kan voelen voelt deze liefde heel intens. Maar deze vorige levens zijn er ook. Jij en jouw kindje zijn niet voor niets op elkaars pad. Dat bekent dat je elkaar leert kennen, tolereren, leren omgaan met elkaars verschillen, leren omgaan met elkaars emoties en vooral elkaar in hun waarde laten. Het is soms moeilijk te beseffen dat de eigenschappen waar we het meest moeite mee hebben vaak een onderdeel zijn van de eigenheid en talenten van het kind. Het is het deel van hun anders maakt. Het is een ziel met een persoonlijkheid.

 
De aardse band is vaak het moeilijkst. Je bent tenslotte ook maar een mens. Maar deze band is net zo belangrijk als de spirituele band. Het is belangrijk hoe jij jouw kindje behandeld in dit leven. Dit komt vaak weer voort uit hoe jij jezelf behandeld en hoe je door andere behandeld wordt. Hoeveel ruimte is er voor je kind zichzelf te ontdekken? Zichzelf te zijn? Vrijheid te voelen? Met respect behandeld te worden voor dat wat hem of haar anders maakt? Mag je kindje anders zijn? Hoe ga je daar mee om? Mag je kindje emoties uiten? Hoe mag jouw kind zijn/haar irritatie of woede naar jou uitspreken?

Lees ook:   Aura kleuren en ontlading

 
Het is van groot belang hoe je met jouw kindje omgaat. Hoe jouw kind behandeld wordt is wat hem/haar uiteindelijk verbindt met de mensen om hem heen. Wil je dat je kind meer vriendje heeft of socialer is? Geef dan het voorbeeld door socialer met je kind om te gaan met meer respect te tonen voor het feit dat het kind anders is. Dit geldt voor het hele gezin en soms ook voor familie daar omheen. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid.
Soms begrijpen ouders niet waarom hun kind zo is zoals het is. Het lijkt alsof er iets met het kind aan de hand is. Soms wordt er hulp gezocht maar als het probleem niet bij het kind ligt dan kan het steeds verder in de put komen en aan zichzelf gaan twijfelen. Zeker hele gevoelige kinderen voelen haarfijn aan dat het niet aan hun ligt. Ondanks dat gaan ze wel aan zichzelf twijfelen omdat ze niet begrijpen dat het gaat over de verbinding met de ander. Ze nemen het persoonlijke waardoor er problemen kunnen ontstaan in het omgaan met anderen.

 
Deze twee banden mogen een balans vormen tussen ouder en kind. Aan de ene kant voel je heel veel liefde en aan de andere kant heb je veel emoties. En jouw kind net zo! Kinderen hebben ook emoties naar hun ouders en hebben ook moeite met hun ouders om te gaan. Vaak worden deze emoties onderdrukt. Ik zie dat kinderen gestraft worden en gezien worden als niet luisterende kinderen. Denk maar eens na naar welke mensen jij niet luistert? En wanneer je niet luistert? Vaak is het de manier waarop iemand iets zegt iets wat je niet bevalt.
Leren omgaan met je kind vraagt tijd en hoeft niet voor elke ouder als vanzelfsprekend te komen. Het is een feit dat sommige ouders meer inzicht nodig hebben dan anderen en daarom meer behoefte hebben aan raad en advies. Het is een fabeltje dat je dit allemaal maar gelijk hoort te weten en te begrijpen. Blinde vlekken hebben we allemaal.

 
Alleen te concentreren op de spirituele band helpt je kindje soms te verwijderen van de aarde. Het kan zijn dat je kindje niet meer weet hoe het moet verbinden met zichzelf en de omgeving omdat het niet begrijpt hoe het mens moet zijn (wie het is). En andersom kan ertoe lijden dat het kind verdwaald in de wereld en afhankelijk wordt van de mensen of dingen om zich heen. Het kan niet zonder alles wat wordt aangeboden in het leven leven. Dit zie je terug in verslavingen, materialisme maar ook in de liefde. Een extreem voorbeeld kan zijn dat een kind verliefd wordt op een persoon die jouw kind behandeld als niets of niemand en misschien wel slaat. Jouw kind zegt dat het verliefd is en ziet geen probleem. Het kan best zijn dat het kind de zielenband voelt en niet nadenkt over de aardse band.

Lees ook:   De huizen in de hemel zijn onbegrijpelijk

 

Het kind is verliefd op de liefde en niet op de persoon. Het stelt zich afhankelijk op. Dit zie ik vak terug bij volwassenen die geen erkenning hebben gehad voor hun spiritualiteit en dit in de ander vinden. Ineens ervaren ze een zielenband maar hebben nooit goed om leren gaan met de aardse band waar vaak macht, misbruik en manipulatie aanwezig zijn. Een balans zou het beste zijn. Ook kinderen die hebben geleerd met de spirituele band om te gaan mogen de aardse kant leren kennen. Deze is niet altijd heel zuiver en vriendelijk maar het is wel aanwezig op de aarde. In balans opgroeien betekend leren onderscheid te maken tussen wat zuiver is en wat niet. Kinderen leren van hun ouders dat niet alles koek en ei is op de aarde. Als ouders dit in zichzelf accepteren.

 
Het belangrijkste is dat jij jezelf als ouder heel goed kent. Wat zijn je zwakke punten en wat zijn je sterke punten. Niemand heeft het recht je te veroordelen over je zwakke punten want deze zijn belangrijk voor moeder , kind en gezin en niet voor de buitenwereld. Samen met je kindje en je verdere gezin kom je daar wel uit als je open staat om te blijven leren en hulp vraagt als dat nodig is. Deze zwakke punten lijken in eerste instantie heel vervelend maar spiritueel gezien brengen deze de grootste vervulling en het grootste gevoel van liefde die ouders kunnen voelen op aards niveau. Je bent namelijk niet moeder of vader geworden omdat je het zo goed kan. Open staan voor je kindje is open staan om te leren en groeien. Vanaf de dag van conceptie staat groei en verandering centraal. Dit zal niet anders zijn in de opvoeding.

 

Hier heb je als ouder en kind ruimte voor nodig! Dit kun je doen door een goed balans te maken tussen jezelf en de buitenwereld. Je hoeft de buitenwereld niet weg te duwen. Zij hebben vast heldere inzichten die jij nog niet ziet. Maar helemaal toelaten hoeft ook niet. Je kan meer dan je denkt. Mocht dit niet het geval zijn dan is er volop hulp. Hulp vragen is geen zwakte maar toont moed jouw eigen unieke pad als ouder te bewandelen.
Je zou deze twee banden ook kunnen uitleggen als onvoorwaardelijke liefde en voorwaardelijke liefde. Het is een mooie droom en wens je kind onvoorwaardelijke liefde te geven maar het feit is dat we ook altijd voorwaardelijke liefde meegeven. Het zit in ons systeem en onder de gehele bevolking.

 

We zijn in deze wereld nog heel erg afhankelijk van elkaar wat geen vrijheid geeft. We groeien toe naar een wereld waarbij we meer zelf gaan denken en zo meer de onafhankelijkheid kunnen toelaten. Zo komt er meer ruimte voor wie we zijn. Mensen die deze weg in zichzelf toelaten komen op het pad van onvoorwaardelijke liefde en laten de voorwaardelijke liefde los. Helaas zijn we verbonden met meerdere mensen en dus soms nog afhankelijk.
Onze kinderen krijgen dit nog steeds mee. Ik zou graag willen praten over het ultieme gevoel van onvoorwaardelijkheid maar ik weet ook hoe de maatschappij op dit moment is en we nog steeds vanuit voorwaardelijkheid met elkaar verbinden (omdat het moet) en niet vanuit onvoorwaardelijke liefde. Zo zal het niet altijd blijven. Het begint bij bewustwording hoe je er zelf in staat zonder oordeel over jezelf en door groei toe te laten. Jouw kind is de spiegel.
Door bewust te worden van deze voorwaardelijke liefde kun je het pad van onvoorwaardelijke liefde opzoeken. Tot die tijd is jouw kind nog steeds verbonden met deze voorwaardelijke liefde en begrijpt hier niets van. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat jouw kindje dit komt leren aan jou. Het komt jou vertellen dat jouw liefde nog teveel voorwaarde heeft en dat het zo niet kan zijn wie het wil zijn. Wie dit toe durft te laten kan in eerste instantie wel eens schrikken hoeveel verdriet je als mens in je leven hebt opgeslagen. Wat je allemaal niet uit en wat je allemaal daardoor niet durft.
En dan komt er zo maar een kindje op je pad die je laat zien hoe het ook anders kan terwijl jij als ouder de overtuiging hebt dat jij het kind op hoort te voeden en het goede voorbeeld hoort te geven.
Soms heel verwarrend. Omdat de rollen lijken om te draaien. Maar niets is minder waar.

Lees ook:   Wat wil overgewicht je vertellen en waar beschermt het je tegen?

 

Als jij als ouder jouw waarde voelt en voelt waar je goed in bent, dan zul je beseffen dat jullie elkaar iets te leren hebben. Je hoeft niet aan je kind te leren wat het van nature al weet. Je hoeft alleen maar te leren van je kind en aan je kind te laten zien wat jij van nature al weet. Want weet je? Jij bent ook zo’n gevoelig kind wat van nature veel weet je bent alleen al langer op deze aarde om te weten hoe je ermee om gaat en welke hindernissen er zijn. Deze informatie heeft je kind wel nodig. Niet de nadelen maar de oplossingen. Weet je nog niet wat dit is? Het is dat deel wat jouw anders maakt dan andere. Begrijp je niet wat dit is? Dan is dit je kans het te leren.

Zo geef je jouw kind in dit leven mee dat opgroeien in balans het kind alles geeft wat het nodig heeft in dit leven. Het is geen volger ook geen leider, het is wie het wil zijn in verbinding met de ander. En ik weet zeker dat jouw kindje dit beter begrijpt dan jij. Want we gaan een tijd tegemoet waarbij verbinding vanuit het hart worden gemaakt. We gaan naar deze onvoorwaardelijkheid toe. Maar dat kan niet voordat jij dit in jezelf hebt losgelaten.

Zie ook artikel hartverbinding en buikverbinding.

https://www.bewustopvoeden.nl/opvoeding/bandmetjekind.htm

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥