web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Transgender apen en ander afval van de Amerikaanse overheid blootgelegd

Senator Rand Paul heeft zulke belachelijke uitgaven benadrukt als onderzoek naar gokken met Russische katten en apen.

Van een kreeftentank in het Pentagon tot een onderzoek naar transgender apen: de Amerikaanse regering heeft in 2023 een breed scala aan manieren gevonden om belastinggeld te verspillen, zo heeft senator Rand Paul onthuld in een rapport waarin 900 miljard dollar aan Washingtons roekeloze uitgaven wordt benadrukt.

Paul bracht vrijdag zijn jaarlijkse ‘Festivus’- rapport uit, waarin hij zei dat Washington doorging met het financieren van ‘eindeloze oorlogen’ en het sturen van geld naar het buitenland, zelfs toen de staatsschuld dit jaar explosief steeg van 30 biljoen dollar naar bijna 34 biljoen dollar. ‘We lenen elk uur 200 miljoen dollar, elke minuut 3 miljoen dollar en elke seconde 60.000 dollar’, zei hij.

Het rapport gaf voorbeelden als een subsidie ​​van 2,7 miljoen dollar die werd gebruikt voor onderzoek naar Russische katten die in een laboratorium in Sint-Petersburg op een loopband moesten lopen nadat hun hersenstammen waren afgesneden. 

Er werd ruim 477.000 dollar uitgegeven aan een onderzoek naar transgender apen, waarbij de mannelijke slachtoffers gefeminiseerd werden met injecties van vrouwelijke hormonen. 

Uit een ander onderzoek dat Paul verkwistend vond, gefinancierd via een landbouwonderzoeksprogramma van 1,7 miljard dollar, bleek dat de vachtkleur van honden geen invloed had op hun rectale temperatuur nadat ze op een warme dag waren uitgelaten.

Lees ook eens:  Stomdronken Juncker

Een deel van een subsidieprogramma van $12 miljoen werd gebruikt om de slaapgewoonten te bestuderen van apen die ’s ochtends methamfetamine kregen, terwijl $3,7 miljoen werd gebruikt om de neiging van apen om te gokken, te meten.

 In het laatste experiment verwijderden onderzoekers delen van de schedels van de dieren en injecteerden tracers om hun reacties te volgen terwijl de apen gokten tussen opties met een laag risico en een hoog risico, weergegeven op twee schermen. 

De regering betaalde ook 33,2 miljoen dollar aan de aannemer die de bijna 4.000 apen die op een staatseiland voor de kust van South Carolina werden gehouden, voedde en huisvestte voor toekomstig gebruik in laboratoriumexperimenten.

Paul gaf verschillende voorbeelden van misstanden in de hulpverleningsinitiatieven vanwege Covid-19, waaronder een programma van 800 miljard dollar waarin kleine werkgevers werden betaald om werknemers op hun loonlijst te houden. Oplichters claimden het geld voor fictieve werknemers, waarbij ze in sommige gevallen hun identiteit verifieerden met foto’s van Barbie-poppengezichten. Het verificatiesysteem van de overheid kon de valse mugshots niet detecteren.

Naar schatting 38 miljoen dollar aan Covid-19-betalingen ging naar mensen van wie de regering wist dat ze dood waren, zei Paul. Een subsidieprogramma dat de eigenaren van uitgaansgelegenheden moest helpen om draaiende te blijven, zou naar verluidt ruim 200 miljoen dollar hebben uitgekeerd aan beroemde muziekartiesten en hun reisgezelschappen. De betalingen omvatten $ 8,9 miljoen aan rapper Lil Wayne, $ 10 miljoen aan Chris Brown en $ 8,6 miljoen aan rockband Smashing Pumpkins.

De buitenlandse uitgaven omvatten $ 6 miljoen om het toerisme in Egypte te helpen stimuleren. Het Pentagon heeft meer dan 8.000 dollar uitgegeven aan een kreeftentank, en het heeft in totaal 170 miljoen dollar verspild door het onjuist opslaan van de loopvlakken van gepantserde voertuigen, hydraulische transmissies en turbinemotoren, zei Paul.

Lees ook eens:  Plaatjes van de maand

De senator merkte op dat de federale overheid in het laatste fiscale jaar 659 miljard dollar heeft uitgegeven alleen al om de rentekosten op haar schulden te dekken. “We lenen van China om de rente te betalen op geld dat we überhaupt niet konden uitgeven”, zei hij.

Festivus, beroemd gemaakt door de Amerikaanse tv-sitcom ‘Seinfeld’, is een seculiere feestdag van 23 december waarop feestvierders hun grieven uiten en gehaktbrood eten.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥